TALK OF TOWN

Lady Dianas balkjole solgt for 700.000 kr.

En kjole båret af den afdøde Lady Diana er nu blevet solgt for 700.000 kroner på auktion.

Lady Dianas balkjole designet af britiske David og Elizabeth Emanuel er netop blevet bortsolgt på auktion til en pris af 700.000 danske kroner.

Hertuginde Catherine efterligner i den grad sin afdøde svigermor Lady Diana. Læs hvordan her

Kjolen blev båret af den tidligere britiske prinsesse ved en række højt profilerede begivenheder - heriblandt filmpremieren på James Bond-filmen The Living Daylights i 1987 og under et besøg i det russiske teaterhus Bolsjojballetten.

Beklædningen blev ved auktionen købt af ledelsen af et amerikansk museum efter en brav auktionsdyst under Passion for Fashion-auktionen i det sydlige London den 3. december.

Skuespilleren Naomi Watts frygtede prinsernes reaktion på filmen om deres afdøde mor. Læs mere her

Kjolen er udsmykket med guldpailletter, rhinsten, krystaller og perler og har et matchende underskørt som tilbehør. Desuden medfølger en hårbøjle og ekstra ærmer. Se den HER.

Lady Diana valgte i sin tid kjolen ud af tolv mulige kjoler af Emanuels design, der var udstillet ved en velgørenhedsbegivenhed for Røde Kors tilbage i 1996.

Hun valgte dengang at købe kjolen som beset i stedet for at få den eksisterende version skræddersyet til hendes figur.

"Kjolen passede hende perfekt. Ingen mange kvinder kan bære denne kjole," siger en talsmand for auktionshuset til ABC News.

David og Elizabeth Emanuel har også designet kjolen, som Lady Diana bar ved sit bryllup med prins Charles i 1981.

Læs mere om: