TALK OF TOWN

Løver, karruseller, rumraketter – Chanels vildeste shows nogensinde

Vildt, vildere, Chanel. Det franske modehus der havde Karl Lagerfeld i spidsen har tradition for at skabe shows, som er ren ekstravanganza. Se de 15 vildeste øjeblikke her!

Når der er modeuge i København, slås de danske modehuse om at finde den helt særlige location, som aldrig er brugt før, og som vil slå benene væk under publikum.

Når Chanel holder show under modeugen i Paris, foregår det altid samme sted. Grand Palais for enden af Champs-Elysées danner med sin karakteristiske glaskuppel altid rammen om de shows, Karl Lagerfeld skruede sammen.

LÆS OGSÅ: Karl Lagerfeld er død

Men kuplen er næsten også det eneste, der er til at genkende fra modeuge til modeuge. For da Kejser Karl præsenterede sine kollektioner – uanset om det var haute couture eller pret-a-porter – skete det i kulisser, som er gennemført og gennemtænkt til mindste detalje.

Forkæl dig selv med et abonnement på IN og få en eksklusiv gave - KØB HER

Da SS18-kollektionen blev vist frem, havde han omdannet Grand Palais til en tropisk have med et 100 meter højt vandfald med ’huler’ under. Han opfordrede selv publikum til at indånde den fugtige luft og mærke, hvor godt det føles at være i ét med naturen. Måske en subtil besked til politikere og forbrugere om at værne om miljøet i højere grad.

Spektakulært, overdådigt og i tråd med tiden – som altid, når Chanel og Karl Lagerfeld lavede shows. Tidligere legede han med temaer som teknologi, aktivisme og materialisme, og har bygget lufthavne og slæbt en kæmpe løve i guld ind i Grand Palais.

Se 15 af de vildeste øjeblikke fra Chanels show fra de seneste 10 år i galleriet her:

Chanels 12 vildeste modeshows

LÆS OGSÅ: Historien bag - To film om Coco Chanel