TALK OF TOWN

Louvre får for første gang en kvinde ved roret

For første gang i Louvres næsten 230 år lange liv, skal det verdenskendte kunstmuseum fremadrettet drives af en kvinde.

I fire år har Laurence des Cars været overhoved for de to parisiske museer, Musée d’Orsay og Musée de l’Orangerie. Nu kan hun også tilføje verdens største kunstmuseum på listen.

Frankrigs præsident, Emmanuel Macron, har udpeget kunsthistorikeren Laurence des Cars som Louvres nye administrerende direktør. Posten overtager hun den 1. september i år, hvor hun samtidig afløser Jean-Luch Martinez, der har været direktør for Louvre siden april 2013.

Des Cars kender i forvejen Louvre som sin egen bukselomme. Hun har nemlig tidligere haft sin gang på museet som underviser på École du Louvre, en skole, der ligger ved museet, og så var hun en primær drivkraft, der fik Louvre til Abu Dhabi i 2017.  

Her ses Laurence des Cars igang med at vise prins William og hertuginde Kate rundt på Musée de l’Orangerie i 2017.

Læs også: 14 kulturoplevelser i Danmark lige nu

Ansættelsen kommer i kølvandet på en lang og udfordrende tid for kulturinstitutionerne rundt om i verden, hvor udnævnelsen af Laurence des Cars repræsenterer et dristigt forsøg på, at få Louvre tilbage på benene igen.

I et interview med radiostationen France Inter, fortalte des Cars om de visioner, hun har for museet, hvoraf den ene er at tiltrække flere franske og internationale unge til museet:

- Louvre har meget at sige til unge mennesker, sagde hun og tilføjede:

- Louvre kan være moderne og åben over for nutidens verden, mens museet samtidig kan fortælle os om fortiden.

Læs også: København scorer topplacering på populær liste

Find mere information om museets smukke udstillinger og kulturarrangementer HER