TALK OF TOWN

Malene Birgers nye projekt

Den 10. januar lød den overraskende nyhed. Designeren Malene Birger trådte tilbage som lead designer for sit brand By Malene Birger. På samme tid løftede hun sløret for et nyt projekt: Birger1962. Læs om dette nye projekt og se billeder af 10 smukke kunstværker malet af Birger selv her.

Malene Birger har mere end 25 års erfaring indenfor modebranchen. Hun har haft stor succes både nationalt og internationalt med sine to brands Day Birger et Mikkelsen, som hun startede i 1997, og By Malene Birger, der begyndte i 2004. 2014 blev så året, hvor et nyt projekt skulle starte. I januar måned annoncerede hun nemlig, at hun nu var klar til, at en ny episode skulle begynde.

Se også: Fem efterårsopskrifter med græskar

Projektet, der er tale om, er det nye brand Birger1962, som blev lanceret i september måned. Fokus for dette brand skal være design, interiør og kunst og at danne en bro mellem disse elementer. Den røde tråd for brandet skal være en tidløs stil - elegant men fyldt med utæmmet og vild energi på samme tid. Malene Birger kalder sig selv nomade, og inspirationen til de nye designs får hun fra sine rejser rundt omkring i verden. Hun blander fremtid og nutid, tradition og modernitet, og netop dette skal være kernen af det nye projekt.

Gennem sine tidligere brands har Malene Birger unægteligt vist sit talent for design, men også hendes evne for boligindretning er skinnet igennem. I 2010 udgav hun bogen Life and Work, Malene Birger's Life in Pictures, som fremviste designerens evne for at transformere boligindretning til en kunstart. Den 15. oktober udkommer hendes næste bog Move and Work, der giver læseren en forsmag på hendes nye showroom, der kommer til at ligge i København.

Se også: Mød regnvejret iført gummistøvler fra Miu Miu

Udover sit arbejde med design og interiør har Malene Birger også en passion for kunst og holder meget af at udtrykke sig gennem blandt andet malerier. Nedenfor ses et galleri over 10 udvalgte og signerede malerier, som Malene Birger selv har malet. Alle malerierne er inspireret af hendes have og hus i Mallorca.

Læs mere om: