TALK OF TOWN

Maria Gerhardt er kåret som årets kvindelige kulturikon

DJ, forfatter og københavnerikon Maria Gerhardt, også kendt under sit DJ-alias Djuna Barnes, har modtaget prisen for blandet andet sit bidrag til den københavnske kulturscene og sin skildring af samtiden.

Very Clicquot Award løb af stablen i dag og uddeles for tredje år i træk som en hyldest til Madame Clicquot, som grundlagde champagnehuset Veuve Clicquot i 1772. Prisen er derfor en hyldest til stærke kvinder, der tør gå egne veje og har sat sit præg på danske kulturscene.

LÆS OGSÅ: IN GUIDER | Efterårets bedste restaurantåbninger

Maria Gerhardt gjorde stort indtryk på juryen blandt andet for hendes debutroman “Der Bor Hollywoodstjerner på Vejen”, som har været med til at aftabuisere brystkræft. Denne bog læste hun højt fra, da hun fik prisen overrakt. Det er dog ikke den eneste grund til, hun har vundet den fornemme pris. I 00'erne leverede hun hippe toner til byens natklubber og andre fester. Senere skildrede hun den københavnske tidsånd i bl.a. Information, Cover og i magasinet Københavner, som hun var med til at starte. 

- Jeg er meget beæret over at modtage denne pris og takker både den kompetente jury og Vevue Clicquot for at vælge mig til at gå i både Madame Barbe Nicole Clicquots fodspor, siger Maria Gerhardt.

Der var i alt tre nominerede og udover Maria Gerhardt, var skuespiller Trine Dyrholm og billedhugger Marit Bente Nyhavn nomineret.

Psst... Glæd dig til INs januarnummer, der udkommer 17. december, hvor vi har bedt Maria Gerhardt om at anbefale fire bøger, der har gjort et særligt indtryk på hende.