TALK OF TOWN

MODE | Dansk modes næste store designer – Cecilie Bahnsen

Hvem kommer til at designe det tøj, du kommer til at have på i fremtiden? Det gør visionæren Cecilie Bahnsen, der klæder den danske kvinde, der ikke er bange for at tro på sig selv, med et take på design, der er helt nyt for dansk mode.

Visionæren Cecilie Bahnsen

Der er en enorm styrke, kraft og intensitet i Cecilie Bahnsens ultrafeminine designs. Hun har en mission om at vise, at det ikke behøver at være sukkersødt, bare fordi det fint, detaljerigt og smukt, og det lykkes for hende. Hun klæder den danske kvinde, der ikke er bange for at tro på sig selv, på til fest med et take på design, der er helt nyt for dansk mode.

Du havde et godt job hos Erdem i London. Hvorfor startede du dit eget?
I London arbejder man hele døgnet rundt. Weekender. Altid. Og så tænkte jeg, at hvis jeg skal arbejde så meget, skal det også være mit eget.

Hvad er så dit design-dna?
Jeg håber, jeg har et godt miks af den rene, simple, måske lidt drengede formgivning og den bløde farvepalet fra Skandinavien, og så den her overdrevne kærlighed for detaljer fra min tid hos Erdem i London. Måske lidt for mange detaljer, men det er præcis det, jeg synes, er fantastisk.

LÆS OGSÅ: Baum und Pferdgarten: 20 års samarbejde med op- og nedture

Dine designs er enormt feminine. Hvordan arbejder du med det?
Jeg har været meget bevidst om, at jeg gerne vil vise, at der er en styrke i det feminine, og at noget godt kan være feminint uden at være cute.

Foto: PR

LÆS OGSÅ: INTERVIEW | Cecilie Bahnsen er den danske designer, du skal kende lige nu

Hvad vil du gerne med dit tøj?
Jeg vil gerne have, det skal bruges. Det skal ikke bare være ‘one off’-pieces, men noget man tager ud af skabet igen og igen og har gode oplevelser i. Jeg ved ikke, om man kan kalde det hverdagstøj, men i hvert fald klassisk.

Man kunne ellers godt tænke, at dit tøj var lidt mere til aftenbrug?
Ja, og det kommer jo nok også af det høje prisniveau. I efteråret havde jeg en top af tyl, som var ret crazy, fin og 3D-agtig, men den var en bestseller. I Japan brugte folk den ud over en T-shirt. Mine design bliver nok ofte købt lidt som en accessory, som man bruger sammen med noget andet, og det har været sjovt at se.

Du vandt Dansk Design Talent – Magasin Prisen på 500.000 kr. i efteråret. Hvordan påvirker det brandet Cecilie Bahnsen?
Nogle af pengene gik til mit første show under AW17-modeugen, men ellers skal de bruges på at flytte design-processen ud af min private stue og ind på et studie, så vi får en rigtig arbejdsplads. Og så har jeg længe gerne villet lave en hel kollektion, som man kan købe en hel garderobe fra. For det kræver mere end et stykke tøj at bygge et helt look op. Jeg kan godt lide at arbejde lag på lag, give en jakke til en kjole, og det får jeg også mulighed for med den kollektion, jeg viser til modeugen.

Apropos lag på lag arbejder du jo også en del med lag af det transparente. Hvorfor?
Jeg har en kærlighed for det transparente, fordi der er noget med finesserne og detaljerne. Det er smukt, at du kan se, hvordan det hele er struktureret, hvordan det er sømmet eller bundet sammen. Det giver noget ekstra, at man kan se, hvordan det er lavet.

LÆS OGSÅ: MODE | Dansk modes næste store designer – Simone Schmidt Adrian