TALK OF TOWN

Newyorkere vil opkalde gadehjørne efter legendarisk modefotograf

Hjørnet mellem Fifth Avenue og 57th Street i New York kommer muligvis til at hedde Bill Cunningham Corner efter den netop afdøde fotograf, der ’opfandt’ streetstyle. En underskriftindsamling er i gang, og flere tusind har allerede sat deres kragetæer på den.

Den højtelskede modefotograf Bill Cunningham, som døde i lørdags, får muligvis et gadehjørne i New York opkaldt efter sig. En underskriftindsamling er i gang for at omdøbe krydset mellem den mondæne Fifth Avenue og 57th Street, hvor han har knipset titusindvis af kvinder og mænd.

LÆS OGSÅ: Stjernernes yndlingsfotograf udstiller i København

Det fine gadehjørne på Manhattan skal fremover hedde Bill Cunningham Corner, hvis det står til de tusindvis af mennesker, der allerede har sat deres virtuelle kragetæer på underskriftsindsamlingen på Change.org.

Bill Cunningham, der blev 87 år, er kendt som manden, der opfandt streetstyle. Ikke betegnelsen, men han var den første, som begyndte at tage billeder af velklædte, outrerede, opsigtsvækkende ’almindelige’ mennesker på gaden. Han havde sans for detaljer og var god til at spotte spirende tendenser – en farve, et snit eller et mønster, som pludselig dukkede op alle vegne. Billederne blev publiceret i den prestigefyldte New York Times, og Bill Cunningham blev en berømthed og en del af modens indercirkel.

Den altid smilende fotograf vakte i øvrigt opsigt i sig selv, når han begav sig rundt i New York på en gammel herrecykel og den evige følgesvend, kameraet, i en rem om halsen.

Han begyndte sin karriere som hattemager – Marilyn Monroe og Jackie Kennedy har båret hans kreationer – og fortsatte som modejournalist på bl.a. Women’s Wear Daily. Sideløbende begyndte han at tage billeder af moderigtige newyorkere på gaden, og det talent, han havde, gjorde den hobby til en karriere.

Ifølge netop Women’s Wear Daily er udsigterne til, at New York-borgmester Bill de Blasio siger ja til at omdøbe Fifth Avenue-57th Street-hjørnet til Bill Cunningham Corner, ikke for gode. Til gengæld får streetstyle-mesteren måske en mindesplade eller sågar en statue på ’sit’ hjørne. 

LÆS OGSÅ: Drama, sex eller tidsrejse? | 5 serier du skal se 


 

Læs mere om: