TALK OF TOWN

Nobelprisvinder Malala Yousafzai deltager i dette års fejring af Grace Hopper

Grace Hopper er verdens største konference for kvinder med interesse for teknologi, hvor den unge menneskerettighedsforkæmper og nobelprisvinder, Malala Yousafzai, i år vil være fejringens hovedtaler.

I en alder af blot 17 år modtog Malala Yousafzai Nobels Fredspris, efter at have overlevet et Taliban-mordforsøg.

Malala Yousafzai har efterfølgende kæmpet for pakistanske kvinders rettigheder og unge pigers ret til uddannelse. Hendes mod, kampgejst og stærke budskab er vokset til en international bevægelse, og har givet hende adskillige internationale og pakistanske priser.

Læs også: Seks unge åbner op om klimakrisen

Brenda Darden Wilkerson, administrerende direktør for AnitaB.org, der er den globale nonprofit-organisation, som arrangerer fejringen af Grace Hopper, er meget beæret over, at den unge Nobelprisvinder vil deltage:

- Vi er meget begejstrede over, at være vært for Yousafzai, da vores mission er at fremme uddannelse og bemyndigelse af alle kvinder. Yousafzai vil med sine ord bringe vores samfund til et højere niveau.

Grace Hopper-fejringen bliver i år digital

Fejringen af Grace Hopper vil i år foregå digitalt, og derfor er det i år muligt, at afholde fejringen på kryds af verdens kontinenter. Målet er, at tilbyde support, karriereudviklingsværktøjer og teknisk træning til alle kvinder, så de har mulighed for at øge deres arbejdsstyrke.

Den virtuelle fejring af Grace Hopper vil foregå fra den 25. maj til den 27. maj.

Læs også: Ihan Haydar: Jeg har aldrig tvivlet på min mavefornemmelse

Malala Yousafzai vil først og fremmest, som fejringens hovedtaler, præsentere de andre talere ved årets virtuelle Grace Hopper fejring samt de mange sessioner og workshops. Den unge Nobelprisvinder vil desuden deltage i en live-samtale med Brenda Darden Wilkerson den 26. maj.

Se mere om arrangementet her

Du tilmelder dig Grace Hopper fejringen lige HER