TALK OF TOWN

Ny dokumentar hylder modeikonet Audrey Hepburn

Snart udkommer der en dokumentarfilm om Hollywood- og modeikonet Audrey Hepburn. Dokumentaren er skabt af Helena Coan og holdet, der står bag den hjerteskærende modedokumentar ’McQueen’. Her er alt, vi ved om den nye dokumentar, du ikke må gå glip af.

Den glamourøse skuespillerinde, Audrey Hepburn, der bedst er kendt for sin rolle som Holly Golightly i filmklassikeren ’Breakfast at Tiffany's’ fra 1961, er blevet portrætteret i adskillige dokumentarer. Men den nyeste dokumentar på listen, der har fået titlen ’AUDREY’, giver en meget mere dybdegående indsigt i skuespillerindens private liv, end hvad vi hidtil har set. 

Audrey Hepburn, der er kendt verden over for sin yndefulde elegance og som muse for nogle af de største modehuse, var en fremtrædende og ikonisk figur, både som skuespillerinde og som menneske. Hepburn har inspireret både modeindustrien og filmkulturen helt frem til sin død i 1993 – og gør det selvsagt stadig den dag i dag. 

Nu, 27 år efter Hollywood-stjernens død, er endnu en dokumentar om Hepburns liv på vej. Dokumentaren, der kommer tættere på filmikonet, end nogensinde før, rejser spørgsmålet; hvem var Audrey Hepburn i virkeligheden? 

Dokumentaren forsøger at svare på spørgsmålet ved at vise helt eksklusive klip, som aldrig er blevet vist før nu. Dokumentaren dækker over en lang række interviews med dem, der har stået ikonet nærmest, herunder Hepburns søn, Sean Hepburn, og den tidligere kreative direktør for Givenchy, Clare Waight Keller, der beskriver Hepburns tætte forhold som muse for grundlæggeren af Givenchy, Hubert de Givenchy.  

Helena Coan, der står bag dokumentaren, giver os et indblik i de begivenheder, der var med til at forme et af Hollywoods største ikoner både foran og bagved kameralinsen. Helena Coan belyser private begivenheder i skuespillerindens liv, som faderens svigt, opvæksten under besættelse af nazisterne i Holland, Audreys brændende ønske om at blive professionel balletdanser og hendes velgørenhedsarbejde for UNICEF.

Audreys store kærlighed for ballet bliver den røde tråd i den nye dokumentarfilm. Som en hyldest til Hepburns store passion for den yndefulde ballet, har Helena Coan fået tre dygtige balletdansere til at gengive tre signifikante stadier i Audreys liv. Balletkoreografien er skabt i samarbejde med den prisvindende britiske koreograf Wayne McGregor.  

Det helt særlige følelsesladede greb, som balletgengivelsen af Audreys liv tilføjer til dokumentaren, gør, at den får et visuelt sprog og udtryk, som adskiller sig markant fra tidligere portrætter af Hollywood-ikonet.

LÆS OGSÅ: 12 lærerige dokumentarfilm, du må se 

Den nye dokumentar, ’AUDREY’, som portrætterer et af Hollywoods nok største ikoner, Audrey Hepburn udkommer d. 30. november 2020.