TALK OF TOWN

Ny fotoudstilling vil bryde tabu om vold mod kvinder

Det er aldrig din egen skyld, at du bliver udsat for vold. Det er budskabet i en ny fotoudstilling 'Red min søster', hvor fem voldsramte kvinder og fem kendte "medsøstre" står frem blandt smukke blomster, nøgne og sårbare, for at bryde tabuet om vold mod kvinder. Læs mere om udstillingen her.

Blomsterkunstneren Thilde Maria Kristensen, bedre kendt som Poppykalas, har sammen med fotograf Sarah Buthmann lavet en ny fotoudstilling med navnet 'RED MIN SØSTER', der har til formål at bryde tabuet om vold mod kvinder.

Fotografier vil bryde tabu om vold

En samling af hjerteskærende fortællinger og tankevækkende fotografier. Dét kan du forvente at opleve, når du træder ind i den nye og rørende fotoudstilling ’RED MIN SØSTER’.  

Fotoudstillingen viser billeder af fem voldsramte kvinder og deres kendte medsøstre, der nøgne, sårbare men stærke åbner op om deres personlige fortællinger med vold. Nogen har levet i et voldeligt forhold mens andre har været en offentlig stemme imod den. 

Læs også: Oplev Cartiers panter-udstilling i København

Det er krise- og rådgivningscenteret Danner, som arbejder både nationalt og internationalt for at stoppe vold mod kvinder og børn, der er gået sammen med fotografen Sarah Buthmann og blomsterkunstneren Poppykalas om at gøre voldsramte og deres medsøstre til en del af et nyt kunstværk.

Ifølge både fotografen og blomsterdesigneren har det været enormt vigtigt at vise respekt for kvinderne og de historier, de har med i bagagen. Derfor har hvert enkelt billede krævet uhyre meget forberedelse og tid.

- Jeg har en ambition om at kombinere det visuelt smukke med vigtige samfundsproblemer som vold mod kvinder, fordi jeg tror kombinationen kan tiltrække et andet publikum, som måske ellers ikke ville interessere sig for det. Jeg håber, at folk går fra udstillingen med en oplevelse af samhørighed med disse kvinder, siger Sarah Buthmann om projektet.

- Jeg har skabt 10 forskellige blomsteruniverser, som afspejler de grusomme historier fra fem voldsoverlevere og fem medsøstres personligheder, der skal hjælpe med at udbrede kendskabet til kvindedrab og vold mod kvinder - psykisk og fysisk, forklarer Thilde Maria Haukohl Kristensen, kvinden bag blomsteruniverset Poppykalas.  

Disse kvinder kan du blandt andet møde

I fotoudstillingen kan du blandt andet se 28-årige Louise Makkonen Thagaard, der deler sin grusomme historie om, hvordan hun blev stukket i halsen, nakken, ryggen, låret og i den ene lillefinger af sin kæreste og senere smidt ud over sin altan.

Du kan også møde Michaela Sørensen, der var bange for, at hendes ekskæreste ville slå hende og deres børn ihjel, da de var sammen. Af den grund er hele hendes liv i dag indrettet med sikkerhedsnet, så han ikke kan komme for tæt på.

Du kan også møde Mary Consolata Namagambe, der er social aktivist, jurist, iværksætter og debbatør. Hun håber, fotografierne og hendes fortælling, kan gøre opmærksom på afro danske kvinder, der bliver udsat for vold i hjemmet samt slå et slag for, at børn og unge skal lære om kroppens anatomi og ansvarlighed så tidligt som muligt.

To kvinder, der også gerne vil slå et slag for det vigtige emne, er 'RED MIN SØSTER'-ambassadørerne Iben Hjejle og Signe Lindkvist. De håber, at udstillingens opmærksomhed kan "hjælpe kvinder, der er voldsudsatte til at forstå, at sådan et liv skal ingen have.”

Læs også: Film om Margrethe I viser hendes liv som kvinde, mor og regent

Fotoudstillingen begynder i København på torsdag den 3. - 5. juni ude foran Søpavillonen, men vil indtil september turnere rundt i fem af Danmarks største byer. Find mere information om, hvornår du kan se udstillingen HER