TALK OF TOWN

Nye afsløringer om Prinsesse Dianas ikoniske brudekjole

'Vi fik ingen instruktioner, så vi lavede denne ”over-the-top”-kjole, som vi vidste ville skille sig ud,' fortæller designeren.

Den nye sæson af ’The Crown’ er lige rundt om hjørnet. En sæson, som mange har ventet på, for det er nu, at Diana kommer ind i billedet.

Rollen som folkets prinsesse, skal spilles af den britiske skuespillerinde, Emma Corrin, og i den forbindelse vil vi naturligvis se Diana gifte sig med Charles, og dermed vil vi også se Corrin i en version af Dianas meget omtalte kjole.

’The Crown’ afslørede på Twitter, at det er kostumedesigneren, Amy Roberts, der har lavet kjolen, i samme stil som Emanuel-designerne lavede den tilbage i 1981 – men uden at lave en kopi.

Den originale kjole blev designet af David og Elizabeth Emanuel tilbage i 1980’erne. David og Elizabeth var to fremadstormende designere, som netop havde færdiggjort deres uddannelse, og som sammen skabte mærket ’Emanuel’. Det var Diana selv, som ringede og spurgte, om de ville lave hendes brudekjole.

’Hun var fabelagtig’

Nu hvor denne kjole skal genskabes til ’The Crown’, er gamle minder blusset op hos Elizabeth Emanuel. I et interview med Vogue afslører hun nogle detaljer om brudekjolen og tiden før, de fik det færdige resultat.

- Diana var meget omsorgsfuld og på ingen måde overlegen. Hun løb altid op på anden sal, for at hilse på syerskerne. Jeg tror, hun syntes processen var meget sjov. Hun stod stille i flere timer og klagede aldrig over nålene. Hun var fabelagtig.

LÆS OGSÅ: Prinsesse Diana - 20 lækre looks, du (måske) havde glemt

Emanuel fortæller desuden, at Diana holdte på at finde sin egen stil på daværende tidspunkt, men at en smal talje, et stort skørt og pufærmer klædte hende godt. Det var vigtigt for dem at lave en kjole med så mange detaljer, at det næsten var umuligt at kopiere den.

- Vi fik ingen instruktioner, så vi lavede denne ”over-the-top”-kjole, som vi vidste ville skille sig ud på trappen til St. Pauls kirke.

Du kan se billeder af Dianas brudekjole herunder. 

Elizabeth Emanuel husker tydeligt øjeblikket, hvor Diana ringede.

Hun betjente en kunde, som kun lige havde fået sit tøj på, idet telefonen ringede. Lidt halvirriteret over, at ingen andre kunne tage telefonen, løftede Elizabeth røret, og hørte Dianas stemme.

- Jeg var i chok. Min stakkels halvpåklædte kunde må have hørt så meget tramp fra anden sal, da David og jeg fejrede beslutningen, som i sidste ende ændrede vores liv.

Herefter var det vigtigt, at ingen fik kendskab til detaljer om kjolen.

I dag holdes designere bag sådanne brudekjoler hemmelige indtil sidste sekund, men i dette tilfælde gik det ganske stærkt. Elizabeth og David valgte derfor at få hjælp fra deres mødre til at lave kjolen, og herefter tog sikkerhedsvagterne, Jim og Bert, over og passede på kjolen døgnet rundt. 

LÆS OGSÅ: 20 ting, du ikke vidste om hitserien The Crown

Da kjolen endelig skulle vises frem til befolkningen, skulle man være meget påpasselig. Dianas kjole havde nemlig det længste slæb i den kongelige historie. De næsten syv meters slæb skulle derfor placeres pænt op af trapperne på St. Pauls kirke – og helst uden for mange folder.

Både skørtet og slæbet var sikret på alle tænkelige måder, og designerne havde endda fastgjort en hestesko i guld til kjolen for held og lykke.

Øjeblikket hvor Diana for første gang præsenterede kjolen for befolkningen, er et minde som mange sent vil glemme, og er noget, der stadig tales om i dag.

Læs mere om: