TALK OF TOWN

NYHED | Valentino-designer bliver Diors nye chefdesigner

Valentinos co-chefdesigner Maria Grazia Chiuri står til at forlade Rom til fordel for parisiske Dior. Hun bliver dermed den første kvinde i front for Dior nogensinde.

Det italienske modehus Valentinos co-chefdesigner Maria Grazia Chiuri ser ud til at forlade Rom til fordel for parisiske Dior. Det siger kilder til både Reuters og WWD. Taler de sandt, får Dior sin første kvindelige chefdesigner nogensinde.

LÆS OGSÅ: 7 TIL DIG | Bikinien fylder 70 år – få historien

Valentino-designeren Maria Grazia Chiuri har sammen med Pierpaolo Piccioli skabt fantastiske resultater for det Rom-baserede modehus. Sidste år rundede Valentino en omsætning på 6,8 milliarder kroner, hvilket gør Valentino til en af verdens største spillere. Det skyldes i høj grad makkerparrets design, der høster stor ros af internationale modekritikere.

Skulle kilderne, der fortæller, at Valentino-designeren Maria Grazia Chiuri skifter til Dior, have ret, forventes det, at hun sætter sig i stolen efter couturemodeugen først i juli. Maria Grazia Chiuris første kollektion for Dior vil derfor være husets S/S 17-kollektion.

Siden Raf Simons forlod posten som chefdesinger hos Dior i efteråret 2015, har huset ledt efter en ny chefdesigner. Rygterne har svirret, at enten den tidligere Saint Laurent-designer (og Dior Homme-designer) Hedi Slimane kunne gå ind at overtage, men også et navn som Frida Giannini, Guccis tidligere chefdesigner, har været på tale. Både Hedi Slimane og Frida Giannini står nemlig uden job for tiden.

Hverken Valentino eller Dior har ønsket at udtale sig om sagen, men alt tyder altså på, at det bliver Maria Grazia Chiuri, der skal overtage.

LÆS OGSÅ: H&M afslører nyt samarbejde med design-gigant

Læs mere om: