TALK OF TOWN

Derfor gik prinsesse Diana aldrig i Chanel

Der var en helt særlig grund til, at prinsesse Diana aldrig blev spottet med Chanels ikoniske logo. Læs den hjerteskærende årsag her.

Det er ikke kun prinsesse Dianas tragiske historie, der fornyeligt blev genoplevet i fjerde sæson af The Crown og snart i den nye film Spencer

Også hendes fantastiske sans for mode bliver vakt til live i den royale dramaserie. Historien om hvorfor Diana pludselig stoppede med at iføre sig tøj og accessories fra det franske luksusbrand Chanel, fortæller serien dog intet om.

Det franske modemærke står ellers som det ypperste inden for luksus og til trods for, at Diana var glad for modemærker som Dior og Versace, blev hun, særligt efter sin skilsmisse fra Prins Charles, aldrig set med Chanels ikoniske logo. 

Læs også: Se det første billede fra ny portrætfilm om prinsesse Diana 

Derfor gik Diana aldrig i Chanel

Ifølge Daily Star har prinsesse Dianas tidligere butler Paul Burrell afsløret, at prins Charles på sin og Dianas bryllupsrejse bar et par manchetknapper, som han havde fået af Camilla Parker Bowles - De var fra Chanel og bar de to C'er, som ikke kun stod for Chanel, men også for "Camilla og Charles". 

Efterfølgende bad Diana angiveligt sin butler om at fjerne alle genstande med Chanel-logoet fra hendes garderobe. 

Foto: MEGA

Dette bekræftes af hendes tidligere stylist Jayson Brundson, der over for australsk Harper's Bazaar beskriver, hvordan Diana nægtede at iføre sig et par Chanel-sko, da hun var på officielt statsbesøg i Australien: 

- Hun kom ud med en håndfuld sko og tasker og smed dem bare på sofaen. Så sagde hun: Hvad synes du?, så gik jeg gennem det hele og fandt et par Chanel-sko, og jeg sagde: Disse ville være flotte med Versace-sættet, og så svarede hun: Nej, jeg kan ikke gå med dobbelt-C'er. Så spurgte jeg hvorfor, og hun svarede: Det er Camilla og Charles. 

Prinsesse Dianas skilsmisse fra Prins Charles blev afsluttet i august 1996. Men i hele deres ægteskab var Camilla Parker Bowles altid til stede. Grunden til, hvorfor Diana ikke længere ville bære genstande med Chanel-logoet, er derfor hjerteskærende, men en fuldstændig forståelig grund. 

Lady Dior eller Lady Diana

Det var ikke fordi, prinsesse Diana ikke kunne lide fransk luksus. Hun havde en stor kærlighed for en helt bestemt håndtaske fra Dior. I sin tid fik hun tasken af Frankrigs daværende førstedame Bernadette Chirac, og Diana blev så glad for netop denne model, at Dior kaldte tasken for Lady Dior efter Lady Diana. 

Man kan i denne sammenhæng spekulere over, om Diors logo mon havde en særlig betydning for prinsesse Diana. Det stod nemlig også for Charles og Diana. 

Læs ogsåDiana banede vejen for de moderne prinsesser

Herunder kan du lade dig inspirere af en række af prinsesse Dianas mange outfits, der viser en moderne og klassisk 'folkets prinsesse'. 

20 looks fra Prinsesse Diana

Læs mere om: