TALK OF TOWN

Prinsesse Diana-skuespillerinden er fundet til sæson 5 og 6 af The Crown

Den royale og storslåede hitserie, The Crown, har netop meddelt, at de har fundet deres Diana til sæson 5 og 6. Mon hun kan leve op til den folkekære prinsesses særstatus?

Den royale og storslåede hitserie The Crown har netop meddelt, at de har fundet deres prinsesse Diana til sæson 5 og 6 – en relativt uprøvet, australsk skuespillerinde, der skal formå at leve op til den folkekære prinsesses særstatus, der var elsket på tværs af lande som det ikon hun var, og stadig er. Vi gætter på, at der er mange som har tårnhøje forventninger.

Det er ikke længe siden, folkene bag serien annoncerede, at den britiske monark dronning Elizabeth og hendes mand prins Phillip skal spilles af de to Oscar-nominerede skuespillere Imelda Staution og Jonathan Pryce i de to sidste sæsoner af den Oscar-vindende Netflix-serie The Crown. I forlængelse af det kommer nu annonceringen af, at man også har fundet kvinden, der skal portrættere Lady Di aka. Prinsesse Diana.

LÆS OGSÅ: Rejselysten? Her er 9 bøger, der tager dig ud i verden

PRINSESSE DIANA ER FUNDET

Den folkekære og savnede prinsesse skal portrætteres af den australske skuespillerinde Elizabeth Debicki, og efter alt at dømme har de fundet en, tæt på, identisk udgave af prinsessen - så langt så godt!

... For det er jo ikke nogen hemmelighed, at vi slet ikke kan vente med at følge tiden og perioden omkring Prinsesse Diana, der i 1981 giftede sig med prins Charles, der var (og stadig er) arving til den britiske trone, som hun også fik deres to sønner prins William og prins Harry sammen med. På trods af et tumult og temmeligt ”u-royalt” ægteskab, formåede prinsesse Diana alligevel at blive elsket af sit folk, der virkede som et friskt pust til det ellers konservative britiske kongehus.

Se Prinsesse Diana-skuespilleren Elizabeth Debicki og vurder ligheden

ET HISTORISK MODEIKON

Udover at være en folkekær personlighed var Diana også et sandt stilikon, der om nogen havde stor indflydelse på moden - ikke bare i det famøse power-årti (1980'erne, hvor hun giftede sig med Charles), men også hele vejen op igennem 90’erne, frem til hendes død og endda stadig den dag i dag. Med sin sofistikerede, tidløse og modige stil har hun markeret sig - ikke kun i det britiske kongehus' historie, men også modens. Prinsessen, har igennem tiden tryllebundet både sit folk samt designere verden over og store modemagasiner har flere gange portrætteret stilikonet.

paparazzierne elskede prinsesse Diana

Det betød selvfølgelig også, at paparazzierne elskede hende - så meget, at hun var en af de mest fotograferede personer i 1990’erne, hvilket senere hen - måske - blev årsagen til hendes alt for tidlige og tragiske død.

LÆS OGSÅ: Dirty Dancing rammer snart verdens biografer med en opfølger

KAN DET LYKKES?

Prinsesse Diana er i flere omgange forsøgt portrætteret i en række film, som ofte er blevet haglet ned med kritik. Men hvordan portrætterer man også en så ikonisk kvinde, der stadig står glasklart i de flestes erindringer, på en autentisk og overbevisende måde? Det er uden tvivl en svær opgave, og vi er derfor ustyrligt spændte på, om manden bag The Crown, Peter Morgan, og skuespillerinden, som skal spille Diana i sæson 5 og 6 kan leve op til den fornemme opgave. En opgave, Elizabeth desuden har udtalt følgende til:

- Prinsesse Dianas ånd, hendes ord og hendes handlinger lever i så mange menneskers hjerter. Det er et sandt privilegium og en ære at kunne tilslutte mig denne mesterlige serie, som jeg har været fuldkommen hooked på siden første afsnit.

Sæson 5 og 6 er stadig i gang med at blive optaget, og vi kan ikke andet end at væbne os med tålmodighed og se frem til sæson 4, som snart får premiere, hvor vi kommer til at møde prinsesse Diana for første gang, der i den sæson spilles af Emma Corrin. Hvilken rolle hun får i sæson 4,  ved vi endnu ikke.

Læs mere om: