TALK OF TOWN

Royal Copenhagen fejrer 50 år med storslåede juleborde

I et halvt århundrede har alverdens personligheder pyntet juleborde i samarbejde med Royal Copenhagen. - Se dette års syv overdådige juleborde her

I intet mindre end et halvt århundrede har kendte, kongelige og et bredt udsnit af landets kreative kræfter dækket juleborde med Royal Copenhagens porcelæn. I år fejrer de legendariske juleborde 50 års jubilæum, og det markeres med syv juleborde dækket af nogle af de mest markante personer fra ind- og udland.

Se sidste års Royal Copenhagen juleborde her

For at markere jubilæet er årets udstilling en kavalkade over temaerne fra de forgangne 50 år. Årets julebordskunstnere repræsenterer nemlig alle tidligere års temaer; kokke, modeskabere, generationer, møbelkunst, arkitektur, indretning, kunst og kunstnere fra Royal Copenhagen.

I år bydes således velkommen til arkitekterne Signe Bindslev Henriksen og Peter Bundgaard Rützou, kunstneren Cathrine Raben Davidsen, modeskaberen Julie Brandt Dam, den hollandske kunstner Wouter Dolk, guldsmeden Rebekka Notkin, indretningsarkitekten Oliver Gustav og kokken Thomas Rode.

Yderligere har Royal Copenhagen i år udgivet en Coffee Table bog, der fortæller om julebordene gennem fem årtier og om porcelænsvirksomhedens fascinerende historie. - En oplagt julegaveide.

Se 12 julegaveønsker, der kan bakke dine nytårsforsætter op

I galleriet nedenfor løfter vi sløret for de syv borde, som kan opleves i Royal Copenhagens flagstore butik på Amagertorv i København K året ud.

Royal Copenhagen fejrer 50 år med storslåede juleborde