TALK OF TOWN

RYGTE | Karl Lagerfeld har designet sin sidste kollektion for Chanel

En kilde tæt på Karl Lagerfeld har udtalt, at Chanel-designeren er meget træt og syg. Det har fået modebranchen til at sladre. For har han virkelig designet sin sidste kollektion for Chanel?

Den tyske designer Karl Lagerfeld, der foruden at stå i spidsen for sit modehus i eget navn, også designer seks kollektioner for både Chanel og Fendi, er ”meget træt.” Sådan siger en parisisk ven af Karl Lagerfeld til Page Six.

”Han har det ikke godt, og han er klar til at stoppe,” forsætter vennen.

De udtalelser har fået modebranchen til at hviske i krogene. For er Karl Lagerfeld virkelig færdig som chefdesigner for Chanel – og hvad med Fendi?

Karl Lagerfeld har altid været hemmelig omkring hans alder, men Alicia Drake, der har undersøgt årene nærmere, har sat hans alder til 83. Det er derfor ikke usandsynligt, at den tyske designer er på retræte.

LÆS OGSÅ: SHOW | Chanel prøver noget markant anderledes

HVEM SKAL OVERTAGE?

Men hvem skal – og hvem kan – overtage posten som chefdesigner for både Chanel og Fendi, Karl Lagerfeld har haft siden henholdsvis 1983 og 1965? Det har rygtebørsen heldigvis også et svar på.

For hvis Karl Lagerfeld stopper som chefdesigner, er han ikke den første i rækken. Til at overtage hans post er fx Alber Elbaz, der forlod Lanvin i efteråret; Alexander Wang, der ikke forlængede sin kontrakt med Balenciage; eller Raf Simons, der har forladt Dior.

Men det er ingen af dem, rygterne peger på. Det er i stedet den nu tidligere Saint Laurent-designer Hedi Slimane, modebranchen tror, vil tage over for Karl Lagerfeld.

Hvem ved? Karl Lagerfeld og hans team har ikke villet udtale sig om rygterne, men i 2012 sagde han dette til VogueTV:

”Hvorfor skulle jeg stoppe med at arbejde?”

”Hvis jeg gør det, dør jeg, og det hele vil være slut.”

Da Hedi Slimane var chefdesigner for Dior Homme revolutionerede han mændenes jakkesæt ved at gøre dem smallere og stramme. Det var, derfor Karl Lagerfeld tabte sig, har han udtalt. Han ville kunne passe det nye snit.
Foto: AOP

Da Hedi Slimane var chefdesigner for Dior Homme revolutionerede han mændenes jakkesæt ved at gøre dem smallere og stramme. Det var, derfor Karl Lagerfeld tabte sig, har han udtalt. Han ville kunne passe det nye snit.

LÆS OGSÅ: Mor-datter-duo | Anden generation af modeller er klar

Læs mere om: