TALK OF TOWN

Så meget er hvert medlem af den britiske kongefamilie værd

Der er ingen tvivl om, at den britiske kongefamilie er beriget med mange af de materielle ting, som vi går og drømmer om. Men hvordan kan de have råd til det, og hvor store tal har de egentlig stående på kontoen? Læs med her, og find ud af, hvor meget hvert medlem af kongefamilien er værd.

Glitrende lysekroner, kronjuveler, farvestrålende hatte og et utal af overdådige kjoler. Det er blot noget af det, som kendetegner den britiske kongefamilie. 

Det er ingen hemmelighed, at den britiske kongefamilie er en familie i velstand. Men hvor mange penge råder de egentlig over, og hvor meget er hvert enkelt medlem værd, hvis det skal måles i kroner og ører? 

Det er et spørgsmål som en række finans- og businessfirmaer netop har taget et kig på, da de har undersøgt de royales kontoer ved at beregne, hvor meget hvert enkelt medlem af den britiske kongefamilie er værd.

For at gøre de omfattende rapporter med de (meget) store tal overskuelige, har IN samlet 14 medlemmer af den britiske kongefamilie og deres værdi herunder. 

SÅ MEGET ER HVERT MEDLEM AF DEN BRITISKE KONGEFAMILIE VÆRD 

Dronning Elizabeth: 3,2 milliarder kroner

Hendes majestæt, Dronning Elizabeth, er ifølge insigtsfirmaet Weath-X anslået til at være god for ca. 3,2 milliarder kroner. Dronningens enorme formue er blandt andet baseret på baggrund af hendes ejerskab over de to slotte Balmoral Castle i Skotland samt Sandringham House i England.

Prins Philip: 184,5 millioner kroner

På trods af titlen som dronningens mand er Prins Philip god for et markant lavere beløb end Dronning Elizabeth. Prins Philip er nemlig ’kun’ beregnet til at være god for 184,5 millioner kroner....Selvom det stadig er en del højere end den gennemsnitlige dansker.

Prins Charles: 2,4 milliarder kroner

Prins Charles er ifølge Wealth-X god for ca. 2,4 milliarder kroner. Den store pengesum som prins Charles råder over, er blandt andet takket være sin position som tronarving og som ejer af hertugdømmet Cornwall.

LÆS OGSÅ: Nu kan du leje britisk prinsesses private hjem på Airbnb

Prinsesse Diana: 138,4 millioner kroner

Kort tid før prinsesse Diana døde, modtog hun ca. 138 millioner kroner i sin skilsmisseopgørelse fra Prins Charles. Pengene gik, ligesom hendes smykker og andre ejendele, til hendes to sønner, prins William og prins Harry.

Prinsesse Camilla: 30,7 millioner kroner

Hertuginden Camilla af Cornwall har en formue på ca. 30,7 millioner kroner og er dermed et af de medlemmer, som er god for det laveste beløb i kongefamilien. Hertugindens formue skyldes blandt andet et stipendium fra Cornwall samt en række ejendomme.

Prins William: 154 eller 246 millioner kroner

Ifølge Business Insider er prins Williams pengesum en smule tvivlsom, da både ham og hans bror, Prins Harry, begge er god for et sted mellem 154 og 246 millioner kroner. Prins Williams formue kommer blandt andet af arven fra deres afdøde mor, prinsesse Diana, på ca. 86 millioner kroner samt et årligt udbytte på ca. 2,7 millioner kroner.

Kate Middleton: 61,6 millioner kroner

Der er ingen tvivl om, at den ’almindelige’ middelklassepige, Kate Middleton, ikke længere har en almindelig middelklasseformue. Ifølge nyhedsmediet Time er Kate nemlig god for intet mindre end 61,6 millioner kroner, og hun har desuden en fornem arv i sigte, da hendes forældre, Michael og Carole Middleton, driver en forretning, som har en værdi på ca. 256 millioner kroner.

LÆS OGSÅ: Dronning Elizabeth søger ny personlig assistent 

Prinsesse Anne: 184,6 millioner kroner

Dronning Elizabeths datter, prinsesse Anne, er ifølge Wealth-X, blevet vurderet til at være god for hele 184,6 millioner kroner. Hendes store formue indebærer blandt andet et årligt stipendium fra dronningen, et hjem til en værdi af 61,5 millioner kroner samt sin smykkesamling på hele 43 millioner kroner... Hvem vil ikke gerne se den smykkesamling? 

Zara Tindall: 12,3 millioner kroner

Zara Tindall, der er datter af prinsesse Anne, er ikke kun kendt for at være en del af den kongelige familie, for hun er også eliterytter og har blandt andet vundet sølv til OL. På trods af at hendes navn måske ikke er et af kongefamiliens mest velkendte, er Zara dog alligevel god for ca. 12,3 millioner kroner. Formuen skyldes blandt andet iværksætterprojekter, idet hun har sin egen smykkelinje hos mærket Calleija.

Prins Andrew: 461,5 millioner kroner

Prins Andrew, som er far til Eugenie og Beatrice, blev i 2012 vurderet af Wealth-x til at være god for ca. 461,5 millioner kroner. Formuen skyldes blandt andet prinsens pensionsopsparing samt hans årlige stipendium fra dronningen, som ligger på ca. 2,4 millioner kroner. 

Prinsesse Eugenie: 29,5 millioner kroner

På trods af at prinsesse Eugenie ikke er én af den britiske kongefamilies mest kendte medlemmer, så har prinsessen alligevel formået at skrabe en god formue sammen. Ifølge magasinet Town & Country er prinsesse Eugenie nemlig god for ca. 29,5 millioner kroner, og det er blandt andet takket være penge fra Dronning Elizabeths mor samt Eugenies job som direktør på kunstgalleriet Hauser and Wirth i London.

Lady Amelia Windsor

Selvom man måske ikke har hørt så meget om Lady Amelia Windsor, som nogle af de andre kongelige, må man ej glemme, at hun er den 36. i køen til at arve tronen i Storbritannien og er en del af den britiske kongefamilie. Lady Amelia arbejder til dagligt som model og er anslået til at tjene ca. 6 millioner årligt. Man kan altså sige, at hendes formue er godt på vej til at ligne resten af familiens… (Selvom der stadig er lidt vej…) 

LÆS OGSÅ: Meghan: Vi har mistet et barn 

Prins Harry: 154 eller 246 millioner kroner

Prins Harrys pengesum er, ligesom prins Williams, en smule tvivlsom, da han er god for et sted mellem 154 og 246 millioner kroner. Harrys store formue skyldes arven fra hans afdøde mor, prinsesse Diana, på ca. 86 millioner kroner, et årligt udbytte på ca. 2,7 millioner kroner samt indtægter fra sin tid i Royal Air Force.

Meghan Markle: 30,7 millioner kroner

Prins Harrys hustru, Meghan Markle, er tidligere kendt som skuespiller, inden hun blev en del af det britiske kongehus, og det har også haft en effekt på hendes formue. Karrieren som skuespiller har nemlig gjort at Meghan er god for ca. 30, 7 millioner danske kroner, oplyser Business Insider.

Læs mere om: