TALK OF TOWN

Så stor er lønforskellen mellem de fire skuespillerinder fra ’Sex and the City’

Den populære tv-serie om sex, kærlighed og livet på Manhattan vender tilbage på skærmen. Men der mangler en i rollebesætningen, og det er der måske en særlig grund til.

- And just like that...

Har du set ’Sex and the City’, er det svært ikke at læse ovenstående linje uden at høre Sarah Jessica Parkers stemme som Carrie Bradshaw. Linjen er titlen på HBO Max' nye seriefortsættelse af originalserien fra 1998, hvor Sarah Jessica Parker vender tilbage i rollen som Carrie Bradshaw. Hun får også selskab af Kristin Davis og Cynthia Nixon i deres karakteristiske roller som Charlotte York og Miranda Hobbs.

Men Kim Cattral, der i den originale serie spillede den frembrusende Samantha Jones, vender ikke tilbage - hvilket kan være på grund af den store forskel, der eftersigende skulle have været på skuespillerindernes løn i forbindelse med de 6 sæsoner af 'Sex and the City'. 

Da rygterne om den nye seriefortsættelse spredtes på diverse sociale medier, kom det samtidig frem, at de nu tre skuespillerinder tilsyneladende alle bliver betalt ligeligt. Dette blev hurtigt sat i perspektiv med lønfordelingen mellem de fire skuespillerinder i originalserien, hvor lønforskellen var overraskende stor.

Sarah Jessica Parker

Foto: MEGA

Sarah Jessica Parker spiller den bærende rolle som klummeskribenten og forfatteren Carrie Bradshaw. I originalserien følger man primært hende, hvor hendes stemme samtidig forklarer diverse situationer i seriens episoder. Da Sarah Jessica Parker fik rollen som Carrie, tjente hun omkring 50 millioner dollars for de første 3 sæsoner. Da hun blev producent på showet ændrede hendes løn sig betydeligt, og hun tjente efterfølgende 3,2 millioner dollars for hver episode i sæson 4 til 6.

Filmene om de fire veninder og deres liv på Manhatten: ’Sex and the City’ og ’Sex and the City 2’, gav også Sarah Jessica Parker en suveræn løn på intet mindre end 15 millioner dollars for den første film og 20 millioner dollars for film nummer to.

Sarah Jessica Parker kommer ifølge Variety til at tjene lidt over 1 million dollars per episode i den nye serie ’And just like that...'

Læs også: Dødsfald og sorg - sådan skulle 'Sex and the City 3' have været

Kim Cattral

Foto: MEGA

I modsætning til Sarah Jessica Parker, kom Kim Cattrals løn ikke i nærheden af sin medskuespillers. I rollen som Samantha Jones tjente hun kun omkring 350.000 dollars per episode, hvor hun henholdsvis fik 7 millioner dollars og 10 millioner dollars for ’Sex and the City’-filmene.

 I 2004 forklarede Kim Cattral, at hun havde bedt om at få 1 million dollars for hver episode, men det var produktionen ikke interesserde i at give hende:

- Jeg følte, at det efter seks år var tid til, at jeg deltog i den økonomiske ”krise” i ’Sex and the City’. Da de (produktionen) ikke var interessede i det, besluttede jeg, at det var på tide at komme videre.

Den økonomiske "krise", som Kim Cattral refererer til, er altså blandt andet grunden til, at vi ikke kommer til at opleve hende i rollen som Samantha Jones i seriefortsættelsen.

Læs også: Se de 10 bedste looks fra 'Sex and the City'

Kristin Davis

Foto: MEGA

Den altid småbekymrede Charlotte York spilles af skuespillerinden Kristin Davis, som vi igen får at se i seriefortsættelsen. Hun kommer eftersigende til at tjene sammenlagt 10 millioner dollars for ’And just like that..’, men tjente, meget lig Kim Cattrall, omtrent 350.000 dollars da ’Sex and the City’ var på sit højeste.

I 'Sex and the City'-filmene tjente Kristin Davis 2 millioner dollars for den første film og dobbelt så meget for den anden film.

Cynthia Nixon

Foto: MEGA

Det ser ikke ud til, at der findes oplysninger omkring, hvor meget Cynthia Nixon tjente i rollen som advokaten Miranda Hobbs i originalserien. I den kommende seriefortsættelse ser det derimod ud til, at hun kommer til at tjene mindst 1 million dollars per afsnit.

Cynthia Nixon og Kristin Davis kommer altså til at tjene det samme som Sarah Jessica Parker i den nye fortsættelse.

Hvorfor tjente Sarah Jessica Parker mere?

I 2008 forklarede producenten og forfatter af ’Sex and the City’, Michael Patrick King, at showet ikke ville kunne eksistere, hvis ikke Sarah Jessica Parker var den fremtrædende karakter i serien. Kim Cattral havde nemlig ikke nået toppen af sin karriere, Kristin Davis var ikke bemærkelsesværdig nok og Cynthia Nixon var blot en teaterskuespiller. Skuespillerindernes kontrakter bar således præg af deres forskellige kompetencer og status.

Imens vi venter på en premieredato for ’And just like that..’, kan du se den teaser, Sarah Jessica Parker delte på sin Instagramprofil herunder

Læs også: 'Sex and the City' - hvor blev skuespillerne af?

Læs mere om: