Fra venstre Ellen Pedersen, Reza Etamadi fra Muf10, Cecilie Bahnsen og Cathrine Saks & Barbara Potts fra Saks Potts, der alle er nominerede til Dansk Design Talent Magasin Prisen 2016 
TALK OF TOWN

Se de nominerede til Dansk Design Talent Magasin Prisen

Danmarks fornemmeste modepris for nye designere, Dansk Design Talent Magasin Prisen, har offentliggjort årets nominerede. Se de fire designtalenter her.

Dansk Design Talent Magasin Prisen,

De nominerede til Dansk Design Talent Magasin Prisen er blevet offentliggjort.

Dansk Design Talent Magasin Prisen udnævner hvert år den næste store designer inden for dansk mode ved en kæmpe prisfest – med en præmie på 500.000 danske kroner. Bag prisen står stormagasinet Magasin og Uffe Buchard og Kim Grenaas modemagasin Dansk, og sammen har Magasin og Dansk været med til at støtte en række talenter på den danske modescene.

I år er det Cecilie Bahnsen, Ellen Pedersen, Muf10 og Saks Potts, der er nominerede til prisen.

Hver får de en mentor, der skal hjælpe dem med at designe en særkollektion til en musiker, og det er på baggrund af den kollektion, at et dommerteam bestående af modebranchens top skal vurdere, hvem der skal vinde.

Cecilie Bahnsen har fået mentoren Ulrik Garde Due, der er direktør i Fiskars ’living business unit’, som blandt andet ejer Royal Copenhagen, og hun skal designe tøj til den tidligere X Factor-deltager Reem.

LÆS OGSÅ: MODE | Items du ikke kan leve uden dette efterår

Herredesigneren Ellen Pedersen har fået mentoren Gitte Wetter fra Samsøe Samsøe, og hun skal designe tøj til Citybois.

Muf10, der ledes og designes af Reza Etamadi, har fået mentoren Jannik Wikkelsø Davidsen fra HAN Kjøbenhavn. Han skal lave sin særkollektion til rapperne Højre Øje, Kesi, Emil Stabil og Lord Siva.

Sidst har Cathrine Saks og Barbara Potts, der står bag Saks Potts, fået mentoren Nikolaj Reffstrup fra Ganni. De skal lave tøj til Pernille Rosendahl.

Tidligere har modehuse som Tonsure, Freya Dalsjø, Mark Kenly Domino Tan, T.A.C., Armoire Officielle, Nicholas Nybro og Anne Sofie Madsen været igennem møllen, og de er alle sammen stadig mindre, men efterhånden meget toneangivne danske designere, så mon ikke Cecilie Bahnsen, Ellen Pedersen, Muf10 og Saks Potts kan glæde sig til fremtiden efter anerkendelsen fra Magasin og Dansk.

Du kan i hvert fald lige så godt holde et skarpt øje på de fire designere, for hvem ved – måske er det dem, der kommer til at designe det tøj du og din mand har på om 10 år?

Læs mere om: