TALK OF TOWN

Sexanklager mod to af modebranchens største fotografer

New York Times har netop udgivet en detaljeret rapport, der anklager to af modebranchens største fotografer for seksuel udnyttelse. Mediekoncernen Condé Nast har nu stoppet samarbejdet med begge mænd.

Det er ikke kun i Hollywood, at hovederne ruller i forbindelse med #MeToo-kampagnen. Modebranchen reagerer nu også med konsekvenser efter, at The New York Times har publiceret en ny rapport, hvori 15 nuværende og tidligere mandlige modeller og 13 mandlige assistenter anklager de verdenskendte modefotografer Mario Testino og Bruce Weber for et mønster af tvangsfuld seksuel adfærd.

Ifølge Business of Fashion protesterer repræsentanter for begge fotografer mod påstandene. Weber har nægtet dem i en erklæring, og det advokatfirma, der repræsenterer Testino, ”udfordrer karaktererne og troværdigheden” af de personer, som har fremsat anklagerne, og sagt, at tidligere medarbejdere hos Testino var chokeret.

LÆS OGSÅ: Franske kvinder kalder #MeToo en heksejagt - nu raser feministerne

Anna Wintour siger fra

Men konsekvenserne er alligevel faldet prompte. Mediekoncernen Condé Nast har allerede meddelt, at de vil stoppe med at samarbejde med både Testino og Weber samt annonceret et nyt adfærdskodeks for at beskytte modeller mod misbrug på arbejdspladsen og seksuel misbrug. Begge fotografer har ellers arbejdet hyppigt for store titler hos mediekoncernen som Vogue og Vanity Fair samt nogle af branchens førende mærker som Louis Vuitton, Burberry, Michael Kors og Chanel.

– Vi er dybt foruroligede over disse anklager og tager dem meget alvorligt, ligesom vi har nævnt i vores erklæring vedrørende seksuel chikane (der blev udgivet i oktober, red.), siger administrerende direktør Bob Sauerberg og Anna Wintour, kunstnerisk direktør for Condé Nast og chefredaktør for Vogue, i en erklæring, hvori de konkluderer:

– I lyset af disse påstande vil vi ikke påbegynde noget nyt arbejde med Bruce Weber og Mario Testino i overskuelig fremtid.

Anna Wintour er også gået til tasterne på Vogue.com, hvor hun deler sin personlige reaktion på anklagerne mod de to fotografer, der både har været hendes tætte samarbejdspartnere og venner gennem mange år.

– Selv om vi står med ofre for misbrug og forsømmelse, må vi også holde et spejl op foran os selv og spørge, om vi gør vores yderste for at beskytte dem, vi arbejder med, så uacceptabel adfærd aldrig sker på vores vagt, skrev Anna Wintour blandt andet.

– I dag er der blevet fremsat anklager mod Bruce Weber og Mario Testino, historier, der har været svære at høre og hjerteskærende at konfrontere. Begge er mine personlige venner, der har lavet ekstraordinære bidrag til Vogue og mange andre titler på Condé Nast gennem årene, og begge har udstedt indvendinger eller benægtelser til det, der er opstået. Jeg tror stærkt på værdien af anger og tilgivelse, men jeg tager påstandene meget alvorligt, og vi på Condé Nast har besluttet at sætte vores samarbejdsforhold med begge fotografer på hold i en overskuelig fremtid.

Og Vogue er langt fra de eneste. De store modehuse begynder nemlig at følge trop. En talsmand fra Michael Kors har udtalt, at modehuset ikke vil samarbejde med Mario Testino, ligesom både Burburry og Ralph Lauren har erklæret, at de ikke samarbejder med nogen, som overtræder almene såvel som deres egne retningslinjer for seksuel chikane og misbrug.  

Forkæl dig selv med et abonnement på IN og få en eksklusiv gave - KØB HER

Læs mere om: