TALK OF TOWN

Skal den næste agent 007 være en kvinde?

Navnet er Bond – Jane Bond. Rygterne om, at en kvindelig Bond kan være på tegnebrættet, har taget fart, efter instruktøren Sam Mendes har sagt, at ’ingen af favoritterne’ overtager tjansen efter Daniel Craig.

Daniel Craig kommer sandsynligvis ikke til at trække i Agent 007’s smoking eller lyseblå badebukser igen. Den britiske skuespiller sagde noget barsk tidligere på året, at han ’hellere vil skære pulsåren over’ end at medvirke i endnu en James Bond-film, men trak siden lidt i land med en række ’man skal aldrig sige aldrig’-kommentarer.

Men uanset om der kommer en film mere med den blåøjede brite i rollen som hemmelig agent eller ej, er jagten på den næste James Bond for længst gået ind.

En række mere eller mindre kendte stjerner har været nævnt som Daniel Craigs afløser, men Sam Mendes, der har instrueret de to seneste film om 007, men har takket nej til en tredje, sagde for nylig, at ’ingen af favoritterne’ bliver den næste Bond.

Det betyder sandsynligvis – hulk! – at hverken Tom Hardy og Damian Lewis, Idris Elba eller Tom Hiddleston, som netop har gjort sig bemærket i Susanne Biers tv-serie ’Natportieren’, får rollen. De fire nydelige herrer har ellers ligget lunt i svinget hos bookmakerne. Det kan selvfølgelig være varm luft og en afledningsmanøvre. Eller det kan betyde, at en mere ukendt kvindebedårer scorer den eftertragtede tjans.

Men det kan også betyde, at folkene bag filmserien er klar til at prøve noget helt nyt.

Nemlig en kvindelig agent 007, en Jane Bond.

LÆS OGSÅ: Kvinderne leverer – nu skal de have noget igen

Gillian Anderson, som blev berømt i rollen som en anden agent, nemlig Dana Scully i tv-serien ’The X-Files’, skulle være favorit til at løbe med rollen, hvis producerne beslutter sig for at gøre James til Jane. Og skuespillerinden, der også har vist, at hun kan være både iskold og lægge mænd ned på stribe som kvinden, der jagter en seriemorder i den nervepirrende tv-serie ’The Fall’, er frisk.

’It’s Bond. Jane Bond’, skrev skuespillerinden på Twitter og vedlagde et billede, en fan har lavet af hende foran den karakteristiske James Bond-skydeskive.

Hvis hun skulle ombestemme sig, står andre kvinder i kø.

Både Elizabeth Banks, Priyanka Chopra og Emilia Clarke har åbent erklæret, at de er mere end klar til at være den første Jane Bond. Og sidstnævnte ved godt, hvem der skal være hendes første ’offer’ i dobbeltsengen.

- Det ultimative ville være Leonardo DiCaprio. Helt sikkert, lød det fra ’Game of Thrones’-stjernen i et interview med Daily Star.

Rygtet går, at den danske filminstruktør Susanne Bier selv er i spil til at efterfølge Sam Mendes som den første kvindelige instruktør af den hårdkogte actionfilm.

I galleriet har vi samlet INs favoritter til den nye James ELLER Jane Bond.

Agent 007 | De udvalgte