TALK OF TOWN

Smukt tilbageblik: Dronningens kjoler gennem tiden

Dronning Margrethe har et langt og farverigt liv bag sig - og det har alle dage afspejlet sig i hendes valg af kjoler. Se de smukkeste gennem tiden her.

Hvem der bare havde en garderobe som vores allesammens Daisy. At dømme ud fra de mange smukke kjoler, vi har set Hendes Majestæt i gennem tiden, rummer den alt fra unikke genbrugsskrud og finurlige gevandter til glinsende silkeskørter og voluminøse ærmer. Næsten hver gang overrasker hun med sine storslåede kjoler i alle regnbuens farver, der er en sand dronning værdig.

Vidste du det? 27 facts om Dronning Margrethe

Dronningens smukkeste kjoler gennem tiden

Tag med en tur tilbage i tiden, hvor du kan nyde et udvalg af de fineste, furnligste og smukkeste af dronningens kjoler.

Klædt i blå

Året er 1964, og dronningen er klædt i en smuk blå sag. Billedet er taget på Fredensborg Slot.

 

Forkæl dig selv med et abonnement på IN og få en eksklusiv gave - KØB HER

Røde flæser i vinden

Dronningen har altid haft sans for detaljen, og hun forstår virkelig at være gennemført i sin påklædning. Her får en meget ung Prins Joachim en skøn svingtur uden for Marselisborg Slot af dronning Margrethe, som er i rød fra top til tå.

I grønne gevandter

Da Margrethe fyldte 50, udsendte kongehuset dette officielle familiefoto. Smukt som et maleri. Dronningens grønne kjole er designet og syet af den nu afdøde modeskaber Jørgen Bender. Kjolen blev i første omgang syet og brugt ved et statsbesøg i Storbritanien i 1974 og siden i Portugal i 1984. Sådan går Margrethe ind for genbrug.

Puf og blonder

Dronningen er ofte gået sine egne veje i valget af tøj og har aldrig været bleg for at trække i de helt store rober, som hun bærer flot.

Se også Kronprinsesse Marys lækre looks 

Sølvbryllup med stil

Dronningen var som altid klædt på med stil, da hun og Prins Henrik fejrede deres 25-års bryllupsdag. 

Genbrugsgul(d)

Længe før det var på dagsordenen, var dronningen tilhænger af genbrug – her i en gulmønstret kjole, som Jørgen Bender oprindeligt kreerede til sølvbrylluppet i 1992, og som siden er syet om i et enklere snit.

Grønt festskrud

- Tak, Frederik, du ved slet ikke, hvor glad du har gjort mig, sagde dronningen bevæget, da hun skålede med kronprins Frederik til sin og Henriks 40 års bryllupsdag i 1992. Ordene faldt, da Frederik netop holdt en smuk tale for sin mor.

Rosa fra top til tå

H.M. Dronningen er bestemt ikke bange for at klæde sig i farver - og hvor det dog smitter af på humøret! Her er hun på statsbesøg i Ghana iført rosa fra top til tå.

Dueblå til flere lejligheder

Dronning Margrethe til nytårstaffel i en dueblå gallakjole, som oprindeligt var kreeret til hendes 70-års dag i 2010 af Birgitte Thaulow. Hun bærer desuden her perlepoire-diademet og perlerubin-øreringene fra Rosenborg.

Se Meghan Markles stiludvikling her

Wauw, for et slæb! Se bare, hvor gennemført Dronningens dueblå kjole er - også bagfra. 

Blomstrende sommerminder

Vi bliver helt i sommerhumør af dronningens farverige blomsterkjole på billedet her, hvor hun modtager gæster til reception på Kongeskibet Dannebrog.

Afslappet i orange og gul

Om det er til de helt store festlige lejligheder eller de mere ydmyge arrangementer, så forstår Margrethe at klæde sig på. Her har fotografen fanget H.M. Dronningen midt i en smittende latter ved vagtskifte på Gråsten Slot i 2017.

Se endnu flere af Dronningens smukke kjoler her!

Grønt og genbrugt

Wauw! Til nytårskur i en grøn genbrugskjole i silke med blonder, kreeret af Birgitte Thaulow. Til den bar Margrethe en cape af sølvræv og sit imponerende smaragdsæt.

Læs mere om: