TALK OF TOWN

Snart kan Marc Jacobs-barrikader fra Black Lives Matter-protesten blive dine

Den 9. juni bliver materialerne, der blev brugt til at barrikadere Marc Jacobs-butikken under Black Lives Matter-demonstration i New York, sat til salg. Ikke som ødelagte brædder og skår men som unikke møbler.

Da amerikanerne i juni sidste år, gik på gaden for at vise støtte til sorte og tage afstand fra politivold og den strukturelle racisme overfor sorte mennesker, der blandt andet førte til drabet på George Floyd, måtte flere butikker i de større byer barrikadere deres facader for at undgå hærværk i butikkerne. 

Én af de butikker, der måtte barrikadere deres facader var Bookmarcs, som modedesigneren Marc Jacobs står bag.

Læs også: Oplev Cartiers ikoniske Panter-udstilling i København

Upcykled møbler af barrikader 

Snart kan du hos auktionshuset Phillips finde helt unikke møbler, som er skabt af resterne af Marc Jacobs-butikkens barrikader fra Black Lives Matter-demonstrationen. 

Først fik kunstner og illustrator Rob Wilson til opgave at male kunst på barrikaderne, der beskyttede butikken under demonstrationen, som skulle symbolisere solidaritet til protesten. 

Efterfølgende fik arkitekt og designer Giancarlo Valle til opgave at forvandle de malede brædder til møbler, for igen at understrege budskabet om inklusion og solidaritet. 

Læs også: Art Monday: Munthe vil have flere kvindelige kunstnere frem på kunstscenen

Sælges på auktion

Den 9. juni kommer møblerne under hammeren, når auktionshuset Phillips åbner for auktionen af de unikke upcycled møbler.

Alle indtægter fra auktionen vil gå til LGBTQ-organisationen RiseOut, der kæmper for LGBTQ-miljøets rettigheder og lighed i New York.

Se mere om projektet i videoen her