TALK OF TOWN

Store webshops blacklister kunder, der sender for meget retur

ASOS er blandt de store webshops, der har lavet nye regler for returnering, for at slå ned på den stigende trend, der får influencere til at bruge tøj en enkelt gang og derefter sende det retur.

Flere webshops melder sig ind i kampen mod ”serie-returnering”, som er en stigende tendens særligt blandt unge influencers, som køber bunkevis af tøj ind, går med det en enkelt gang og returnerer det igen.

LÆS OGSÅ: Victoria Beckham - kvinden der gjorde det umulige

Kreditkortselskabet Barclaycard har lavet en undersøgelse blandt britiske webshops, der viser, at hver femte webshop har strammet deres returpolitik inden for det seneste år.

ASOS er blandt webbutikkerne, der har ændret returpolitikken. I en mail til deres kunder skriver webshop-giganten, at de forbeholder sig retten til at handle, hvis de spotter et mærkeligt mønster i en kundes forbrug.

I førnævnte undersøgelse afslører 3 ud af 10 shoppere, at de har bestilt tøj, som de har i sinde at returnere.

For webshops kan den shoppeadfærd blive et økonomisk problem. De fleste webshops har gratis returret, men den øgede mængde returvarer betyder, at omkostningerne til fragt stiger for butikkerne.

På Twitter er flere brugere dog utilfredse med ASOS’ nye tiltag og flere skriver til webshoppen og undrer sig over, at deres konto er blevet suspenderet.

LÆS OGSÅ: Helena Christensen blev offer for bodyshaming - her er alle reaktionerne

Læs mere om: