Eva er Bruno Mathssons mest populære stol.
TALK OF TOWN

Sveriges mest berømte møbeldesigner

Næsten 100 år efter sin fødsel betragtes Bruno Mathsson i dag som en af Sveriges største formgivere.

Som søn af en møbelfabrikant og med en familie, der rummede snedkermestre flere generationer tilbage blev Bruno Mathsson nærmest født til at lave møbler.

Den unge Bruno var mere end almindeligt interesseret i at udvikle funktion og form på snedkeriets møbler. Han bøjede træ, eksperimenterede med materialer og smed sig i snedriver for at kopiere den ultimative siddekurve til liggestolen.

I dag er hans evigt unge møbler stadig at finde over hele verden. I stuer og i designkredse jorden rundt er hans liggestole, hvilestole og arbejdsstole velkendt og elsket.

Bruno Mathsson
(1907 - 1988)

De fleste kender hans stole, men kun de færreste ved at han faktisk også designede "Superelipse" bordet, som han skabte efter idé fra matematikeren og designeren Piet Hein. Det populære bord med sine formspændte ben fremstår den dag i dag som eksempel på et af de snedige og stædige designprodukter, der er signeret Bruno Mathsson.

I Värnamo hvor han voksede op og boede en stor del af sit liv findes Bruno Mathssons centret, hvor alle hans møbeldesigns er udstillet. Se mere HER

 

Læs mere om: