TALK OF TOWN

Tendens: Kendte kvinder får skilsmisse makeover

Se hvilke kendte kvinder, der har kastet sig over en skilsmisse makeover og hør sexologens bud på hvorfor og hvad det signalerer at skifte look efter et brud.

Når de kendte får en skilsmisse makeover

Hvad ligger til grund for, at nogle kvinder vælger, at gå helt nye veje udseendemæssigt, når først skilsmissepapirene er underskrevet? IN har spurgt sexolog Sara Skaarup om fordele og ulemperne ved en skilsmisse makeover, som kendte såvel som ukendte kvinder har kastet sig over gennem tiden.

Hvorfor vælger nogle kvinder en opsigtsvækkende makeover, når de bliver skilt?
- At skifte look er en overgangs-rite – man går fra en epoke i livet til en anden. Man føler sig måske endda som en anden. Måske har en kvinde set mere eller mindre ens ud de år, hvor hun var sammen med sin partner, og det kan være, hun så sådan ud, fordi han kunne lide hende sådan.  At blive skilt er en stor livsændring, og nogle gange kan man have brug for at 'skifte ham’. At ændre sit look kan være en måde at hjælpe sig selv fra et gå fra én version af sig selv til den nye. Håret har altid haft stor symbolværdi og været associeret med kvindelig tiltrækning, og skifter man drastisk frisure, er det en effektiv måde at skille sig af med den måde, man førhen var kvinde på, og åbne for en ny tolkning af at være kvinde.

LÆS OGSÅ: Bagom Joans makeover

Forkæl dig selv med et abonnement på IN og få en eksklusiv gave - KØB HER

Hvad signalerer man ved at skifte look?
- Med sit nye udseende fortæller man omverden, at der er indtruffet en ændring, og også i hvilken retning, den er gået. For mange kvinder er et brud en ny chance til at genopdage sig selv og vise sig, som man måske har drømt om at være længe, for eksempel mere kraftfuld, farverig eller mere sexet. Der er også kvinder, der taber sig umiddelbart efter at de er blevet skilt, måske fordi hun gerne vil gøre sig mere attraktiv for en potentiel ny partner. At tabe sig som del af et nyt look signalerer til andre, at man helt bogstaveligt har smidt noget ekstra vægt – at kvinden nu ikke længere behøver den adfærd, der fik hende til at spise for meget.

Hvad kan være ulempen ved at skifte look?
- Der er et stort stykke indre arbejde, der skal gøres efter en skilsmisse, hvor man typisk skal over en sorg og have et nyt verdensbillede til at falde på plads. Det er ikke gjort med at ændre sit udseende, så man ser anderledes ud udenpå. Det går hurtigere at ændre sit udseende end at vænne sig til at være enlig. Et nyt look kan være en markering af den forandring, der er i gang, men fungerer mere som et startskud for processen end en løsning i sig selv.

LÆS OGSÅ: Derfor boomer skilsmisser efter ferien

Se i galleriet herunder kendte kvinder, da har lavet en skilsmisse makeover:

Kendte kvinders skilsmisse makeover

Forkæl dig selv med et abonnement på IN og få en eksklusiv gave - KØB HER

Læs mere om: