TALK OF TOWN

Trump udnævner kvinde som ny ambassadør i Danmark

Hun er tidligere Glamour-skuespiller og kiropraktor, og nu skal hun afløse den populære Rufus Gifford som amerikansk ambassadør i Danmark.

Donald Trump har nu udnævnt sin ambassadør i Danmark og valget er faldet på den 55-årige kiropraktor, bestyrelsesformand og skuespillerinde, Carla Sands, der bl.a. har spillet med i ni afsnit af tv-serien ʻGlamourʼ. Det bliver altså en kvinde, der med stor sandsynlighed skal overtage posten efter den populære Rufus Gifford og flytte ind i ambassadeboligen Villa Rydhave på Strandvejen i Charlottenlund. Den amerikanske præsidents valg skal først godkendes i Kongressen, før Carla Sands officielt kan kalde sig USA’s nye ambassadør i Danmark, men det er ifølge USA-korrespondent for DR, Lillian Gjerulf Kretz, formentlig en formalitet, da Republikanerne har flertal i begge Kongressens kamre.

Manden var imod Trump

Det lå ellers ikke i kortene, at Carla Sands skulle støtte op omkring Donald Trump. For da det kom frem i 2015, at Trump meldte sig på banen i kampen om verdens mægtigste job, udtalte hendes nu afdøde mand, Fred Sands, ʻHan er en jokeʼ, mens han også udtalte: ʻdet kan godt være, at han viser sig i målingerne nu, men han kommer til at forsvindeʼ. Det skete om bekendt ikke, og sidste år blev Carla Sands en del af Trumps økonomiske rådgivningskomité efter, at Trump i første omgang havde valgt 23 mænd. Efter en stærkt kritik fra bl.a. Hilleray Clinton tilføjede han dog ni nye navne til komitéen, hvoraf de otte var kvinder og den ene Carla Sands.

LÆS OGSÅ: 5 kendte kvinder, der fik succes efter 40

Trofast Trump-støtte

Hvilken ambassadør, Carla Sands bliver, er endnu svært at sige. Men det bliver uden tvivl svært at overtage jobbet efter den yderst vellidte Rufus Gifford, der sad under en ligeså populær præsident, og som danskerne for alvor lærte at kende i programmet Jeg er ambassadøren fra Amerika på DR. Men ifølge Lilian Gjerulf Kretz kan vi allerede nu godt forvente, at hun vil bakke op om sin præsident:
- Hun er udnævnt, fordi hun er en trofast Donald Trump-støtte, og derfor kan vi nok forvente, at hun loyalt vil bakke op om hans politik, fortæller hun til DR.dk.

Blå bog

  • Blev under valgkampen i 2016 en del af Donald Trumps økonomiske rådgivningskomité.
  • Har siden 2015 været bestyrelsesformand for sin nu afdøde mands kapitalfond Vintage Capital i Los Angeles.
  • Er uddannet og har arbejdet som kiropraktor.
  • Havde hovedrollen i fantasyfilmen ʻDeathstalker and the warriors from hellʼ fra 1988.
  • Har spillet Alex Simpson i ni afsnit af ʻGlamourʼ i 1987.

Forkæl dig selv med et abonnement på IN og få en eksklusiv gave - KØB HER

 

Læs mere om: