TALK OF TOWN

Verdens bedste venner – hvor er de nu?

De var ’there for you-ou’ og for hinanden i 10 sæsoner. Men hvad skete der, efter den lilla dør smækkede for sidste gang, med skuespillerne bag Ross, Rachel, Joey, Monica, Chandler og Phoebe?

Har du også savnet at hænge ud med 'vennerne'? I år er det hele 25 år siden, at den populære serie 'Friends' rullede over skærmen første gang. Der er sket meget siden da - film, tv-serier, break-ups og priser. Men har du styr på, hvor Phoebe, Ross, Rachel, Joey, Monica og Chandler befinder sig i dag? Herunder kan du læse meget mere om, hvad de beskæftiger sig med lige nu.

LÆS OGSÅ: Beverly Hills 90210 vender tilbage - se traileren her

Courteney Cox (Monica Geller)

Ud over ‘Venner’ er Courteney Cox især kendt for at medvirke i filmserien ’Scream’, hvoraf den fjerde og sidste havde premiere i 2011. Det var også på settet til gyseren, hun mødte David Arquette – bror til Patricia og Roseanna – som hun siden blev gift og fik datteren Coco med. Parret gik fra hinanden i 2010, men har et så godt forhold, at de har beholdt deres fælles produktionsselskab, Coquette Productions.

Courteney Cox har haft succes i i to tv-serier siden ’Venner’. Først i ’Dirt’, hvor hun spillede en sladderjournalist med tvivlsomme arbejdsmetoder, og siden i ’Cougar Town’, hvor hun gav den hele armen som en 40+-årig kvinde, der efter sin skilsmisse skal genopfinde sig selv. Hun har også gæsteoptrådt i tre afsnit af Lisa Kudrows ’Web Therapy’.

Courteney Cox har siden 2013 dannet par med musikeren Johnny McDaid fra bandet Snow Patrol. De blev forlovet i 2014, men brød forlovelsen kort efter – men er stadig sammen.

Matthew Perry (Chandler Bing)

Det kan godt være, Monica var tyk i et par afsnit af ’Venner’, men Chandlers vægt svingede nærmest fra afsnit til afsnit, bl.a. pga. det pillemisbrug, der flere gange sendte Matthew Perry på afvænning i 90’erne. I dag er han helt clean og har åbnet et hjem for misbrugere, som ønsker at leve uden alkohol og stoffer i sin egen villa i Malibu.

Karrieren har stået lidt på standby de seneste år, hvor han mest har lagt stemme til computerspil og tegnefilm, men efter ’Venner’ nåede han at spille med i flere mere eller mindre vellykkede serier, bl.a. Aaron Sorkins ’Studio 60 on the Sunset Strip’, som kan ses på HBO. Derudover lavede han en række filmkomedier som ’17 Again’ og ’The Whole Nine Yards’ med Bruce Willis.

Han har datet en række kendte kolleger, bl.a. Julia Roberts, Yasmine Bleeth – som ’Baywatch’-entusiasten Chandler havde et crush på i ’Venner’! – og Lizzy Caplan, men har aldrig været gift.

LÆS OGSÅ: Tv-serien venner bliver til lego-klodser

Lisa Kudrow (Phoebe Buffay)

Lisa Kudrow har fejret flere triumfer, siden hun forlod Phoebe Buffays fodformede sko. Hun har haft hovedrollen i to anmelderroste serier – ’The Comeback’ og ’Web Therapy’ – hvor hun spiller roller, som er lige så skæve og outrerede som den guitarspillende ’ven’.

Sideløbende har hun medvirket i mindre roller i et hav af hitfilm, bl.a. ’Easy A’, ’The Girl on the Train’ og senest kæmpesuccesen ’Book Smart’.

Som den eneste af de seks ’Venner’ har Lisa Kudrow haft et tilsyneladende harmonisk og udramatisk privatliv. Hun har været gift med den franske reklamemand Michel Stern siden 1995. De er forældre til 21-årige Julian – det var ham, der i virkeligheden lå i den svulmende mave, dengang Phoebe var gravid med sin brors trillinger.

Matt LeBlanc (Joey Tribbiani)

Rygterne om en ’Venner’-reunion har svirret, lige siden serien stoppede i 2004. Men Joey Tribbiani er den eneste figur fra serien, som levede videre, efter den lilla dør i Monicas lejlighed lukkede sig for sidste gang. Serien ’Joey’, hvor den dameglade skuespiller flyttede til Hollywood for at prøve lykken, kørte i to sæsoner, men opnåede aldrig samme succes som ’Venner’.

Til gengæld hittede Matt LeBlanc som en outreret udgave af sig selv i serien ’Episodes’ om et britisk par, der flytter til Los Angeles for at lave en amerikansk udgave af en tv-serie, de har haft stor succes med i hjemlandet, og mod deres vilje får castet Matt LeBlanc i den bærende hovedrolle. I 2012 vandt han en Golden Globe for sin indsats i den sjove serie, som kørte i fem sæsoner.

Siden har Matt LeBlanc været vært på ’Top Gear’, og i øjeblikket spiller han en af hovedrollerne i serien ’Man With a Plan’, som har kørt siden 2016. Han blev skilt fra sin kone, modellen Melissa McKnight, som han har en datter med, i 2004, datede siden sin ’Joey’-kollega Andrea Anders og fletter i dag fingre med en af producerne på ’Top Gear’.

LÆS OGSÅ: Hvor blev dit ungdomscrush af

Jennifer Aniston (Rachel Green)

Jennifer Aniston er uden tvivl den af venner, der har haft den største karriere, siden ’Venner’ stoppede. Og den, der har været mest i mediernes søgelys. Hendes ægteskab med og skilsmisse fra Brad Pitt har fyldt sladderblade, lige siden de mødte hinanden i 1998 – senest er der blevet spekuleret i, om parret var sammen igen, efter han dukkede op til hendes 50-års fødselsdag.

Jennifer Aniston var dronning af de romantiske komedier i slut-90’erne og begyndelsen af 00’erne, hvor hun hittede i bl.a. ’Picture Perfect’, ’Så kom Polly’, ’Marley & Me’ og ’The Break-Up’. Hun har dog også gjort sig bemærket i mere seriøse roller i ’The Good Girl’ fra 2002 og ’Cake’ fra 2014, som hun var Golden Globe-nomineret for.

Selv om Rachel og Monica er fortid, er Jennifer Aniston og Courteney Cox stadig hinandens bedste venner, og Jennifer Aniston har to gange gæsteoptrådt i serier, som veninden spillede hovedrollen i – ’Dirt’ og ’Cougar Town’. Senest har hun optrådt i Netflix-filmen ’Murder Mystery’, og fra 1. november kan hun opleves i selskab med sin ’Venner’-lillesøster Reese Witherspoon i Apple TV’s første serie, ’The Morning Show’.

David Schwimmer (Ross Geller)

Virkeligheden kopierede fiktionen, da David Schwimmer i 2010 giftede sig med sin britiske kæreste, Zoë Buckman. Ægteskabet holdt længere end Ross og Emilys, men parret gik fra hinanden i 2017, seks år efter deres datter Cleo kom til verden.

Det var efter sigende David Schwimmers Hollywood-comeback, der fik parret til at kaste håndklædet i ringen. Med rollen som advokaten Robert Kardashian i den prisbelønnede serie ’The People v. O.J. Simpson’ havde han igen succes, og jobtilbuddene væltede ind. Zoe Buckman ville helst blive boende i New York, mens David Schwimmer arbejdede meget i Los Angeles.

Senest har han medvirket i den nye udgave af ’Will & Grace’ som en af Graces mange flammer

LÆS OGSÅ: Sex and the City - hvor blev de af?