TALK OF TOWN

Virksomheder med kvinder i ledelsen tjener mest

En ny undersøgelse taler sit tydelige sprog: Kvinder i ledelsen gør en virksomhed mere profitabel. IN har set nærmere på undersøgelsen og kvindelige topledere.

Hvis en virksomhed vil have større profit, skal den have kvinder i topledelsen. Det er konklusionen på en undersøgelse, Den Internationale Valutafond (IMF) står bag. Ikke nødvendigvis som administrerende direktører eller som bestyrelsesformænd, bare kvinder i ledelsen.

Den Internationale Valutafond har analyseret to millioner europæiske virksomheder fordelt i 34 lande, og der er ingen tvivl om resultatet: Virksomheder med kvinder i direktionen eller i bestyrelsen har en signifikant højere profit. Undersøgelsen viser ligefrem, at en virksomheds lønsomhed bliver otte procent bedre, hvis én mand i topledelsen erstattes af bare én kvinde.

LÆS OGSÅ: PORTRÆT | Kom tæt på Vibeke Windeløv

Det er sand girl power.

På IN hylder vi hver måned karrierekvinder, hvad enten de er direktører, designere eller driftsledere. Fortæller deres historier og klæder dem på i den bedste mode. Det er vi stolte af – og det er ikke blevet mindre efter IMF’s undersøgelsesresultater.

Vi har samlet et galleri over 11 kvindelige ledere, der gør det kanon i erhvervslivet – og samtidig klæder sig fashionabelt. Se nedenfor.

11 kvindelige topledere.

Læs mere om: