WEEKEND

10 film og tv-serier du kan glæde dig til i 2018

Der ligger nogle mørke måneder forude. Heldigvis er der masser af gode film og tv-serier at glæde sig til i det nye år.

Film og tv-serier du skal se i 2018

Nu er julen og nytårets festivitas overstået, og et par mørke, kolde måneder venter, før forårssolen begynder at titte frem.

Du har nok mest lyst til at synke ned i din sofa med et varmt tæppe og en kande te inden for rækkevidde – og det kan du faktisk også godt gøre, for der er masser af gode film og tv-serier at fordrive tiden med den kommende tid.

Her får du 10 af dem, det er værd at glæde sig ekstra meget til i det nye år.

LÆS OGSÅ: Ann Lind Andersen giver tips til film og tv-serier i december

American Crime Story: The Assassination of Gianni Versace

Ryan Murphy er både en af de mest flittige og mest nyskabende seriemagere i USA. Den første sæson af hans ’American Crime Story’, som handlede om O.J. Simpson-sagen, vandt et hav af priser, og han har allerede flere nye sæsoner i støbeskeen. I anden sæson er det mordet på modeskaberen Gianni Versace i 1997, som er omdrejningspunktet. Penelope Cruz giver den gas som den blonde søster i sorg, Donatella, mens sangeren Ricky Martin spiller designerens kæreste, Antonio d’Amico, som har et anstrengt forhold til resten af Versace-familien.

Amerikansk premiere 17. januar

Ocean’s 8

Clooney, Pitt og Damon er skiftet ud med Bullock, Blanchett og Bonham-Carter i filmen ’Ocean’s 8’, som følger en kvindelig forbryderbande med Oscar-vinder Sandra Bullock i front. Hun udtænker en snedig plan om et kup, der skal finde sted i forbindelse med årets modefest i New York – Anna Wintours legendariske Met Gala. Ud over den stjernespækkede forbryderbande, som også tæller bl.a. Rihanna og Anne Hathaway, kan man glæde sig til cameos fra en række af Hollywoods og modebranchens VIP’s i filmen.

Dansk premiere 14. juni

David Bowie: The Last Five Years

De sidste år i David Bowies liv blev nogle af de mest produktive i hans karriere. Den musikalske kamæleon lavede musicalen ’Lazarus’ og udgav to album – det sidste to dage før sin død i januar 2016. HBO’s nye dokumentar om legenden handler, som titlen siger, om de sidste fem år i David Bowies liv og byder bl.a. på interview med de mennesker, han arbejdede sammen med i den periode.

Premiere 8. januar på HBO

The Post

Meryl Streep, Tom Hanks og Steven Spielberg? Ja tak. En film om en cool kvinde med magt i en mandsdomineret verden? Ja tak. Det er, hvad man får med filmen ‘The Post’. Meryl Streep spiller Washington Post-avisbossen Katharine ‘Kay’ Graham, som i 70’erne var med til at afsløre, hvor tungt den amerikanske regering egentlig var involveret i Vietnam-krigen. Filmen drager sammenligninger mellem den daværende præsident Nixon og USA’s nuværende præsident, Donald Trump, og deres måde at håndtere og udøve magt på.

Dansk premiere 15. april

The Handmaid’s Tale, sæson 2

Foto: AOP

2017 var året, hvor de seje, stærke, sårbare, sande kvinder indtog tv-skærmen for alvor. Blandt de store hits i året, der gik, var Netflix’ ’The Crown’ samt HBO’s ’Big Little Lies’ og ’The Handmaid’s Tale’. Anden sæson af ’The Crown’ er allerede landet, der arbejdes hårdt på en sæson 2 af ’Big Little Lies’, og til april vender Ofglen, Offred og de andre frugtbare kvinder fra ’The Handmaid’s Tale’ tilbage. Har du endnu første sæson til gode, så fordriv ventetiden, til nummer to er klar, med at sluge den!

Sæson 2 lander på HBO i april

LÆS OGSÅ: Biografiske film – hvor godt ligner stjernerne? 

Mamma Mia: Here We Go Again!

Er du klar til endnu en omgang Abba-syngende Pierce Brosnan? Hele castet fra ’Mamma Mia’ har sagt ja til at medvirke i en opfølger til megahittet fra 2008. Filmen springer tilbage i tiden, til dengang Donna (Meryl Streep) var ung og mødte de tre mænd (Pierce Brosnan, Colin Firth og Stellan Skarsgård), som kunne være faren til datteren Sophie (Amanda Seyfried). Den unge Donna spilles af Lily James, mens bl.a. Cher, Julie Walters og Andy Garcia også er nye på rollelisten. Fans har efter at have set den første trailer debatteret, om det kan tænkes, at Donna er død i den nye film, og at det er det, der giver anledning til at se tilbage. Meryl Streep figurerer på rollelisten – og i traileren – men det kan tænkes, det er i flashbacks? Find ud af det til sommer, når filmen har premiere.

Dansk premiere 19. juli

House of Cards, sæson 6

Foto: AOP

I rollen som den manipulerende og magtliderlige Frank Underwood i ‘House of Cards’ er Kevin Spacey igen og igen sluppet af sted med at opføre sig helt utilgiveligt. Men i den virkelige verden røg skuespilleren ud på r.. og albuer, da det sidste år kom frem, at han bl.a. som teaterdirektør i London har misbrugt sin magt og sexchikaneret adskillige unge mænd. Så når sjette og sidste sæson af Netflix’ politiske drama får premiere, er det uden Frank Underwood. Hvordan han bliver skrevet ud af serien, er der endnu ingen ud over manuskriptforfatterne, der ved. Men sikkert er det, at seriens nye hovedperson er Franks kone, den også temmelig moralsk anløbne Claire – i skikkelse af Robin Wright.

Der er endnu ingen premieredato på sidste kapitel om Underwood’erne, men Netflix melder, at det bliver i løbet af 2018.

Liberty

Foto: AOP

Sofie Gråbøl er tilbage i den bedste sendetid – søndag klokken 20 – i DR’s nye store seriesatsning. Rollen i den nye ’Liberty’ ligger dog langt fra Sarah Lund i ’Forbrydelsen’, som var med til at give den danske skuespiller et internationalt gennembrud. ’Liberty’ er baseret på Jakob Ejersbos roman af samme navn fra den afdøde forfatters storsælgende Afrika-trilogi. Sofie Gråbøl og Carsten Bjørnlund – endnu en kending fra DR’s søndagsserier – spiller et dansk par, som flytter til Tanzania, hvor deres teenagesøn kæmper med at finde fodfæste – og sig selv. Connie Nielsen er også på rollelisten.

Premiere på DR1 25. februar

A Wrinkle in Time

Er du til eventyr og stærke kvinder, er ‘A Wrinkle in Time’ et must i 2018. Filmen har tre af Hollywoods kvindelige powerhouses, Oprah Winfrey, Reese Witherspoon og Mindy Kaling, på rollelisten som tre magiske, musikalske skabninger, der skal hjælpe pigen Meg med at finde sin far, som er forsvundet et sted i universet. Filmen er instrueret af Ava DuVernay, som stod bag den meget omtalte ‘Selma’ og er en af de mest roste kvindelige instruktører i Hollywood. Det er girlpower, der vil noget.

Dansk premiere 8. marts

The House That Jack Built

Foto: AOP

Det er efterhånden fem år siden, Lars von Trier lavede sin seneste film, ‘Nymphomaniac’. Men i 2018 vender den danske provo-instruktør endelig tilbage. Han står bag filmen ‘The House That Jack Built’, der handler om massemorderen Jack, som man følger over en 12-årig periode, hvor han slår 10 mennesker ihjel. Jack ser selv mordene som en form for kunst, og efterhånden som politiet kommer mere og mere på sporet af ham, bliver han mere og mere dristig i sin jagt på det ultimative værk. I vanlig Trier-stil er castet et eklektisk miks af danske og udenlandske skuespillere, store stjerner og mindre kendte ansigter. På rollelisten finder man bl.a. Uma Thurman, Sofie Gråbøl, Matt Dillon og Elvis Presleys barnebarn, Riley Keough.

Dansk premiere 29. november