WEEKEND

10 lærerige og opløftende podcast til din vinterferie

Når solen endelig skinner i disse kolde vintermåneder, findes der ikke noget bedre end at nyde den med en spændende fortælling i ørerne. IN har derfor samlet 10 podcast, der handler om selvudvikling og personlige historier, du kan lytte til - også hvis vejret er gråt og vådt.

I denne tid længdes du måske efter fordybelse og underholdning, der kan give et afbræk fra den meget anderledes hverdag. Vinterferien er lige om hjørnet og i stedet for at tage ud at rejse, er vi alle nødsaget til at blive hjemme. Heldigvis er flere podcastmedier klar med diverse lydhistorier, som du kan nyde, lige hvor du er. 

LÆS OGSÅ: 6 tv-serier og film, du skal se i februar

Se med herunder, hvor IN har samlet 10 podcast i kategorien ’Selvudvikling og Personal Stories’, som du skal lytte til. 

10 selvudviklende podcast du kan lytte til i din vinterferie

Den uperfekte skole

Hvorfor stræbe efter det perfekte? Hvordan opnår vi mere trivsel og glæde i hverdagen ved at slippe ideen om det perfekte liv? I samtale mellem tv-vært Sara Maria Franch-Mærkedahl og lektor og master i positiv psykologi Sanne Østergaard Nissen belyser og udfolder de to kvinder, hvordan man finder modet til at hylde det uperfekte i tilværelsen. Podcasten tager udgangspunkt i Sannes bog ’Skønheden i det uperfekte’, og ønsker at gøre op med perfekthedskulturen.

Podcasten finder du her 

Et kursus i mirakler

Et mirakel er ikke andet end en ændring i dine tanker, fra frygt til kærlighed. Hvordan skaber du så mirakler, helt lavpraktisk? I podcasten deler Kisser og Gitte ud af egne erfaringer med, hvordan kurset hjælper med at fjerne egoens lag og vende tilbage til deres egentlige essens, kærlighed. Så ønsker du at skabe dine egne mirakler og nå ind til din sande essens, skal du høre denne podcast.

Podcasten finder du her

Spirituel med Rikke Hertz

I denne podcastserie lærer lytterne den spirituelle erhvervsrådgiver og clairvoyante Rikke Hertz at kende. Til dagligt rådgiver hun nogle af de største ikoner i dansk erhvervsliv samt virksomhedsejere, kunstnere og helt almindelige mennesker. Hvad det egentlig er Rikke kan, hvordan hun modtager indsigter fra den spirituelle verden, og hvordan hun stiller sig selv til rådgihed som kanal for information, bliver lytterne kloge på, når de er med til såkaldte ”readings” af Rikkes klienter. Podcasten undersøger samtidig, hvad det egentlig vil sige at være 'Spirituel med Rikke Hertz.'

Podcasten finder du her

Hvad gør vi nu? – Med Jette Simon

Den internationalt anerkendte psykolog Jette Simon tager dig med ind i det sårbare og intime rum, der udfolder sig under en session parterapi. Du kommer med helt ind i soveværelset og tilbage i gamle barndomstraumer, hvor det medvirkende par skal identificere deres negative mønstre og erstatte reaktive samtaler med mere sårbare samtaler. Lytterne får indblik i dele af det moderne parforholds svære udfordringer, og hvordan Jette Simons profesionelle virke som emotionsfokuseret parterapeut hjælper par med at finde vej i det landkort, som er svaret på ’Hvad gør vi nu?’.

Podcasten finder du her 

4-0

Er 40 års-krisen en kliche? Ikke for de to kvinder Sara Maria Franch-Mærkedahl og Heidi Frederikke Sigdal, som begge står midt i den. I podcasten undersøger de 40 års-krisen som fænomen, hvor de hver uge inviterer en gæst i studiet og spørger, hvordan han eller hun har det med sin alder. 40 års-krisen er altså virkelig nok, men kan der overhovedet komme noget konstruktivt ud af den?

Podcasten finder du her 

LÆS OGSÅ: 12 uforglemmelige bøger, der tager dig med ud i verden

Sex & Selvudvikling med Joan Ørting

Sexolog og parterapeut Joan Ørting sætter i sin podcast om sex og selvudkling fokus på seksualitet og i den sammehæng også, hvordan du bliver den bedste udgave af dig selv. Joan inviterer diverse folk ind i denne samtale, hvilket giver en ny dynamik og nye syn på tilværelsen.

Podcasten finder du her 

Og så blev du en anden

Vi kan alle nikke gendkendende til, at pludselige forandringer ikke er vores kop the. Men hvad gør man når fundamentet, som man har brugt hele sit liv voksenliv på at opbygge, pludselig smuldrer under en – hvem er man så egentlig? Skuespiller Marie Louise Wille undersøger netop dette i en række samtaler med andre voksne under omygning, der alle har prøvet at gennemleve en livskrise.

Podcasten finder du her 

Kvart i sex

Søger du et seriøst og sex-udviklingsprogram? Så er podcasten ’Kvart i sex’ måske noget for dig. De to praktiserende sexologer Amanda Lagoni og Asgerbo er både kontante, konkrete og kærlige i deres snak om det, vi alle oplever og kender til, når det handler om sex, kærlighed og parforhold, også når det er svært og gør ondt. Værterne giver dig konkrete redskaber og råd til et bedre sexliv, imens de deler ud af deres viden og erfaring, på blot ét kvarter.

Podcasten finder du her 

Detox din hjerne

Trænger du til at udrense dit sind for usunde usandheder om sundhed? Stifterne af VaneCoach-udannelsen Morten Elsøe og Anne Gaardmand hjælper dig i denne podcast med at punktere diverse myter om ernæring, træning og vægttab, der står i vejen for en sund adfærd.

Podcasten finder du her 

Om søndagen græder vi

Et menneske har brug for 3 specifikke elementer for at udholde søndagen: tilgivelse, ensomhedsfordrivelse og salt. Hella Joof og Marie Louise Tüxen taler med hinanden til de søndagsramte, hvor hvert program indledes med en kort oplæsning af søndagsprosa og afsluttes med en lejlighedssang. Værterne bruger ikke mindst sig selv, når de zoomer ind og forstørre menneskets ageren i de mest ualmindelige situationer, hvilke ofte er i relation til andre mennesker. Det er for eksempel dem med magt, dem, man elsker, dem der får en til at grine og ikke mindst dem, der får en til at græde.

Podcasten finder du her