WEEKEND

10 ting, du ikke vidste om Netflix’ nye hitserie Bridgerton

Er du også vild med Bridgertons dramatiske og korsetterede univers? Og vil du også vide mere om sæson 2? Så læs med her, når vi giver dig 10 fun facts om Netflix' hitserie Bridgerton.

Bridgerton, 1800-tallets Gossip Girl, er serien for dig, der er vild med drama, intriger og pulsende romantik. Men Bridgerton er ikke bare endnu en pladderromantisk serie.

Med sange som Ariana Grandes 'thank u, next' og Billie Eilish' 'bad guy' i orkesterversion og en 'color-blind casting', giver Bridgerton et uventet, moderne pift, der giver serien en hel speciel charme.

Hvis du ikke allerede har bingewatchet Netflix’ nye hitserie, så kan vi her på redaktionen anbefale, at du putter den på din to do-liste.

LÆS OGSÅ: 5 tv-serier og film, du skal se i december 

10 ting, du ikke vidste om Netflix’ nye hitserie, Bridgerton 

Scroll igennem billederne nedenunder og find ud af alt det, du ikke vidste om Netflix’ nye hitserie.

Showet er baseret på Julia Quinns romaner

Siden 2000 har romanforfatter Julia Quinn udgivet otte bøger i sin Bridgerton-serie. Forfatteren begyndte serien med 'The Duke and I' og afsluttede den med 'On the Way to the Wedding' i 2006.

Samme producer som ‘Greys hvide verden’ og ‘How to Get Away With Murder’

Bridgertons producer, Shonda Rhimes, er også kvinden bag successerier som ‘Greys hvide verden’ og ‘How to Get Away With Murder’. Mens Rhimes ikke var showrunner for Netflix-dramaet, fungerede hun som udøvende producent, og showet er hendes første store projekt med Netflix efter at have underskrevet en aftale på 150 millioner dollars i 2017.

Scener fra serien er blev filmet samme sted som 'The Crown'

Synes du af nogle af Bridgertons scener ser bekendte ud? Så har du helt sikkert også fat i noget. Indvendige scener fra både hertugen og hertugindens hjem, samt dronning Charlottes bopæl på Bridgerton, er nemlig filmet samme sted, som scener på Buckingham Palace i The Crown.

Dronningen af ​​England afbrød midt i optagelserne

Bridgertons skaber afslørede på Twitter, at showets klimatiske scene, hvor hertugen og Daphne taler deres sag til dronning Charlotte, blev sat under en tidsbegrænsning, fordi dronning Elizabeth - ja, den virkelige dronning - havde brug for pladsen (Lancaster House i London) for at være vært for en begivenhed.

LÆS OGSÅ: 15 fejl i film og tv-serie, der ikke er til at overse

Julia Quinns romaner indeholdt ikke sorte hovedpersoner

Mens Bridgerton har lavet overskrifter for sin inkluderende rollebesætning, berørte Quinns romaner slet ikke race. Det var showrunner Chris Van Dusen og Shonda Rhimes, der tog beslutningen om at inkludere en forskelligartet rollebesætning.

- Da vi arbejdede sammen med historikere, blev det meget klart, at Regency London fra det 19. århundrede var meget mere forskelligartet og mere farverig, end folk troede, sigde Van Dusen til Collider.

Bridgerton House blev inspireret af prinsesse Dianas familiehjem

Allerede i første afsnit bliver vi fulgt ind i familien Bridgertons luksuriøse hjem.

- Det indre af Bridgerton House var inspireret af mit besøg i Althorp, da jeg udviklede showet. Elegance. Velstand. Og den #trappe, tweetede Chris Van Dusen.

Sexscenerne blev skudt fra et feministisk perspektiv

Showrunner Chris Van Dusen skiftede perspektivet for alle sexscener til det "kvindelige blik", hvor Daphne Bridgertons ønsker er hovedfokus.

- Jeg er så vant til at se det omvendt, siger Phoebe Dynevor, der spiller Daphne, til The New York Times. 

- Jeg er vant til at se kvinden tabe sit tøj til den mand, der ligger tilbage i sengen.

Det var ikke meningen, at Lady Whistledown skulle afsløres i den første sæson

I slutningen af ​​den første sæson blev seerne sprængt væk af Lady Whistledowns afsløring. I Julia Quinns romaner forekommer afsløringen meget senere - og Quinn var ikke klar over beslutningen om at afsløre identiteten, før hun så grove nedskæringer af sæsonen. I sidste ende følte skaberen af ​​showet, at det ikke gav mening at tegne mysteriet bag sladderforfatteren, da så mange mennesker allerede vidste den sande identitet fra bøgerne.

Der vil komme flere sæsoner - forhåbentlig!

Mens Netflix ikke officielt har bekræftet en anden sæson, har serien udsigter til at blive den femte største originale serielancering på Netflix. Selv forfatteren, Julia Quinn, håber på mere Bridgerton.

- Forfatterne bag har tydeligvis gennemgået alle otte bøger med en fin tandkam og lægger tydeligvis op til - krydser fingre - flere sæsoner, siger hun til TOwn and Country. 

Sæson to forventes at fokusere på Anthony Bridgerton

Hvis showet følger bøgerne, vil anden sæsons fokus skifte hen mod den ældste bror.

- Hvis vi forholder os til bøgerne, er det nok Anthontys tur nu, siger Phoebe Dynevor til Harpers BAZAAR.

- Jeg vil gerne se, hvad der sker videre. Og så vil jeg gerne se Daphne blive involveret i Anthonys kærlighedsliv, da han var så involveret i hendes.