WEEKEND

12 skuespillere, der hader deres mest ikoniske roller

Stjerneskuespillere eller ej. Selvom de har haft roller, som er gået hen og blevet ikoniske, er det ikke alle kendisser, der er lige stolte af at blive genkendt fra disse film - og det tæller lige fra George Clooney og Daniel Craig til smukke Sarah Jessica Parker og Kate Winslet.

Selvom man er stjerneskuespiller i Hollywood og er blevet hyldet for sit talent på alt fra den røde løber til Oscar-uddelingen i Los Angeles, er det ikke altid, at de er lige stolte af at have haft bestemte roller. Faktisk er der et utal af skuespillere, som allerhelst bare vil glemme nogle af de roller, som i dag har fået ikonstatus.
 
 
For det kan være ærgerligt at blive genkendt som den snobbede overklassepige Serena van der Woodsen fra 'Gossip Girl', når man som Blake Lively ikke kan identificere sig med rollens personlighed, selvom det er den karakter, hun er mest kendt for.
 
​Ligesom det for Kate Winslet har været svært se sig selv i rollen som Rose i 'Titanic', der måske er blandt de mest sete film nogensinde. For selvom filmen er gået hen og blevet en kultklassiker, er det faktisk den film, som Kate Winslet er mindst stolt af. 
 
 
Og Kate Winslet og Blake Lively er langt fra de eneste, som ikke er stolte af nogle af deres mest ikoniske roller gennem tiden. 

Se med her, hvor IN har samlet 12 skuespillere, der enten hader deres mest ikoniske rolle eller den rolle, de er mest kendt for.

Penn Badgley som Joe i ’You’

Foto: YOU

Joe Goldberg, hovedpersonen i Netflix serien ’You’, er ikke den bedste fyr, hvilket Penn Badgley er helt klar over. Han er også fuldt ud klar over, at mange fans stadigvæk har udviklet et crush på Joe, og det er Badgley bestemt ikke fan af.

- Joe er en temmelig forfærdelig fyr. Du begynder at opdage hans sande motiver temmelig tidligt – otte minutter inde i seriens første afsnit. Han er en fyr, der er i stand til at forfølge, myrde og manipulere.

Robert Pattinson som Edward Cullen i ‘Twilight’-sagaen

Foto: Twilight

Robert Pattinson hader ’Twilight’, hader sin rolle som Edward og hader, hvordan alle elsker begge dele:

- Han (Edward) er den mest latterlige person. Jo mere jeg læste af manuskriptet, jo mere hadede jeg den fyr. Plus han er jomfru, efter 108 år! Så han har tydeligvis nogle problemer der.

Kate Winslet som Rose i ’Titanic’

 

Foto: Titanic

Den ikoniske rolle som Rose i den tragiske film om Titanic, giver skuespillerinde Kate Winslet kuldegysninger hver gang hun ser sig selv, og det er ikke på den gode måde.

- Hver eneste gang, jeg ser mig selv, er jeg sådan: Virkelig? Hvorfor gjorde du sådan?. Selv min amerikanske accent, kan jeg slet ikke holde ud at høre på. Det er forfærdeligt at være vidne til. Forhåbentlig er det meget bedre nu.

Blake Lively som Serena Van Der Woodsen i ’Gossip Girl’

Foto: Gossip Girl

I et interview med Allure forklarede Blake Lively, at det at spille sådan en priviligeret og utrolig karakter i ’Gossip Girl’-serien til tider kunne være ”personlig komprimerende”.

- Det er en underlig ting, når folk føler, at de kender dig rigtig godt, og de så ikke gør det. Jeg ville ikke være stolt over at være den person, der giver nogen kokain for at de kan overdose, og derefter skyde nogen. Jeg vil gerne give et bedre budskab til andre, derfor synes jeg til tider rollen som Serena var personlig komprimerende.

Megan Fox som Mikaela Banes i ’Transformers’

Foto: Transformers

Som den store stjerne i de første to ’Transformers’-film, fortalte Megan Fox, at hun nærmest var nødt til at medvirke i den tredje, men ikke med sin gode vilje:

- Jeg kan ikke lade vær med at være med i den her forfærdelige film, den gav mig trods alt en karriere og åbnede en masse døre for mig. Jeg vil dog ikke lægge skjul på, at den her film ikke handler om det egentlige skuespil.

Megan Fox kaldte efterfølgende instruktør af filmene Michael Bay både kvindehadende og et ”mareridt”, da hun fortalte, at han engang havde fået hende til at rense sin Ferrari.

Jamie Dornan som Christian Grey i ‘Fifty shades of Grey’-triologien

Foto: Fifty Shades of Grey

Jamie Dornan spiller den charmerende og unge forretningsmand Christan Grey i de dramatiske og erotiske film om hans forhold til Anastasia Steel (Dakota Johnson). Men faktisk havde Jamie Dornan svært ved at sætte sig i sin karakters sted:

- Jeg tror aldrig, jeg har spillet en rolle, der ligger så langt væk fra mig selv.

Hans kone har imidlertid ikke kommenteret på sin mands rolle i filmene, og hun har vidst heller ikke set dem.

Sarah Jessica Parker som Carrie i ‘Sex and the City 2’

Foto: Sex and the City 2

Sarah Jessica Parkers ikoniske rolle som Carrie Bradshaw i ’Sex and the City’-serien er elsket af mange, men skuespillerinden selv var ikke begejstret over sin rolle i de efterfølgende film, særligt ’Sex and the City 2’. Den anden film om klummeskribenten og hendes tre veninder, var ikke så populær som serien, hvor Sarah Jessica Parker undskyldte til sine fans:

- Jeg forstår godt, at vi faldt af på den. Jeg forstår. Men jeg vil også sige, at jeg samtidig forstår hvor meget vi tjente på filmen. Jeg føler det er en glemt faktor i diskussionen.

Læs også: 8 gange, hvor Sarah Jessica Parker har klædt sig præcis som Carrie Bradshaw

George Clooney som Batman i ‘Batman & Robin’

 

Foto: Batman & Robin

Selv George Clooney, der har medvirket i mange film efterhånden, er ikke altid lige begejstret for hver rolle. Efter hans medvirken i aktionfilmen ’Batman & Robin’ kom han med en officel undskyldning:

- Lad mig bare sige, at jeg rent faktisk troede, at jeg havde ødelagt Batman francisen, indtil en anden bragte den tilbage år senere og ændrede den. Jeg troede på det tidspunkt, at det ville være godt for min karriere, men det var det så ikke. Tværtimod.

Zac Efron som teenageren Troy i ‘High School musical’-filmene

Foto: High School Musical 3

De fleste unge kvinders første teenagecrush må have været Zac Efron. Og selvom mange elskede ham i rollen som den basket- og sangglade teenager Troy Bolton i ’High School Musical’-filmene, var Zac Efron ikke begejstret.

- Jeg ser nogengange tilbage og kigger på mig selv, og wow hvor jeg lyst til at give mig selv et ordentlig spark i røven.

Zac Efron føler også, at han for altid vil være ”ham fra High School Musical”.

- Han har lavet nogle seje ting med seje mennesker – han lavede den ene sjove ting engang – men, jeg mener, han er stadig bare den dreng fra ’High School Musical’-filmene.

Daniel Craig som agent 007 i James Bond-filmene

Foto: Spectre

Man skulle tro at alle skuespillere gerne vil spille den barske og romantiske agent med ”License to kill”. Men Daniel Craig, der har spillet agten 007 i de seneste James Bond film, er blevet træt af at spille den anerkendte rolle. Da han, efter premieren på ’Spectre’ i 2015, blev spurgt om han ville spille James Bond i endnu en film, var svaret:

 - Nu? Jeg ville hellere ødelægge dette glas og skære mine håndled over. Nej, jeg ville ikke lave endnu en film lige nu. Overhovedet ikke. Jeg er ovre det stadie i mit liv.

Han var åbenbart ikke helt ærlig i 2015, idet han lavede endnu en James Bond film, ’No time do die’, der endnu ikke har fået premiere i Danmark grundet coronakrisen.

Læs også: Hvem bliver den næste James Bond?

Halle Berry som Catwoman i ‘Catwoman’

Foto: Catwoman

Halle Berry hadede eftersigende både sin rolle som Catwoman og selve filmen fra 2004. I 2005 vandt hun en pris for rollen, hvor hun i sin tale udtrykte sin ærlige mening om filmen:

- Jeg vil gerne takke Warner Bros for at lade mig spille rollen i den her forfærdelige film.

Miley Cyrus som Hannah Montana i serien ’Hannah Montana’

 

Foto: Hannah Montana

Selvom Miley Cyrus ikke direkte har udtalt, at hun hadede sin rolle som den unge superstjerne Hannah Montana, har hun fortalt om den negative påvirkning rollen og serien havde på hende:

- Jeg fik et helt forkert indtryk af, hvordan en pige skulle forestille at være, ved at være en del af den serie, fortalte hun til i 2015, og fortsatte: Jeg skulle ligne en, som jeg slet ikke var, hvilket nok har forårsaget en vis kropsforvirring for mig, da jeg blev gjort pæn hver eneste dag i en lang periode af mit liv. Da jeg var færdig med serien, spurgte jeg mig selv: Hvem er jeg overhovedet?

Læs mere om: