WEEKEND

13 serier, du skal se lige nu

Hvilke tv-serier skal du gå ombord i? Vi giver dig et overblik over tretten af de bedste serier lige nu.

De kolde og mørke dage inviterer til aktiviteter indendøre, og heldigivis er der masser af serier at gå ombord i lige nu. Om du er til romantik, reality eller hårdkogte thrillers, så er der hjælp af hente i serieland. De større streamingtjenester som Netflix og HBO spytter nemlig både dokumentarer og serier ud i disse måneder. Så kryb under dynen med en af disse serier, og glæd dig over, at der for tiden er masser af undskyldninger for 'binge-watching'. 

13 serier, du skal se lige nu

Vi har samlet de bedste serier, som du kan streame lige nu. 

Normal People

’Normal People’ er en filmatisering af forfatter Sally Rooneys bestseller med samme titel. Serien er et indlevende, moderne portræt af ungdommens første møde med kærligheden, og hvor kompliceret intimitet kan være. I serien følger man de to gymnasieelever Marianne og Connell, der begge kommer fra en lille irsk by, men med meget forskellige baggrunde. Marianne bor i en storslået villa, hvor Connells mor arbejder som rengøringsdame. Connell er gymnasiets populære sportshunk, og Marianne en outsider. De to mødes en dag hjemme hos Marianne, som bliver starten på en livsændrende kærlighedshistorie.

'Normal People' kan ses på dr.dk

LÆS OGSÅ: Det her er Netflixs nye hitserie 

Unbelievable

’Unbelievable’ er medrivende, moderne – og alt for realistisk. I serien følger vi de to politikvinder Rasmussen (Toni Colette) og Duvall (Merrit Wever), som ved et tilfælde opdager, at de sidder med hver sin voldtægtssag i hvert sit politidistrikt - begået af den samme mand. De slår sig sammen for at opklare sporene, men det skal vise sig, at kun få tror på de kvinder, der er blevet udsat for mandens forbrydelser. I stedet for at blive mødt som ofre, bliver de erklæret skyldige i falske anklager. Serien skildrer et system, hvor selv afhøringen efter at blive udsat for en forbrydelse kan opleves som et overgreb.

Du kan streame 'Unbelievable' på Netflix

Forkæl dig selv med et abonnement på IN og få en eksklusiv gave - KØB HER

Love is blind

Har du ligesom os slugt samtlige sæsoner af programmer som 'Gift ved første blik' og 00'er-hittet 'Dating in the dark' råt, vil du helt sikkert elske 'Love is blind'. Opskriften på den amerikanske serie er nemlig alt det bedste fra realityverdenen mikset sammen i én stor gryderet - krydret med humor, spænding og, ja, kærlighed! 

Første sæson af 'Love is blind' kan streames på Netflix.

LÆS OGSÅ: Bedst betalte skuespillerinde: Kan du kende hende?

Cheer

Den amerikanske dokumentarserie om elite-cheerleaderholdet på Navarro College i Texas er allerede blevet en kæmpe succes. Formentlig fordi serien kan gøre os klogere på, at cheerleading er meget mere end populære piger med flotte kroppe. Serien tegner et billede af et konservativt Texas, hvor homoseksualitet og abort stadig er tabu, og hvor de unge kvinder og mænd har cheerleading som den eneste vej ud af en socialt plaget baggrund.

'Cheer' kan streames på Netflix

The Outsider

Stephen King-filmatiseringen 'The Outsider' omhandler efterforskningen på et bestialsk mord, der finder sted i en lille by. En efterforskning, der mangler langt fra spor, for ved obduktionen af offeret finder man både fingeraftryk, spyt og sæd – alt sammen fra den venlige og afholdte familiefar Terry Maitland, som træner byens Little League baseballhold. Det eneste problem er bare, at Terry slet ikke var i byen, da mordet fandt sted, men over hundrede kilometer væk sammen med hundredevis af vidner. 

'The Outsider' kan streames på HBO

Scandinavian Star

Den nye DR-serie 'Scandinavian Star', som dokumentaristen Mikala Krogh har instrueret og skrevet i samarbejde med manuskriptforfatteren Nikolaj Scherfig og journalisten Lars Halskov, omhandler katastrofen på passagerskibet ’Scandinavian Star’, der tilbage i 1990 kostede 159 mennesker livet. I dokumentarserien fortæller de tilstedeværende redningsfolk, hvordan hændelsen bedst kan beskrives som helvede på jord. Selvom de ikke bruger store ord, giver deres observationer seeren gåsehud.

'Scandinavian Star' kan ses på dr.dk

Modern Love

Kærlighed kan som bekendt komme i mange former og afskygninger. Og hvor forskelligt, den rammer, har man kunnet læse i en ugentlig klumme i The New York Times. Nu er de klummer blevet til små novellefilm, som serveres i tv-serien ‘Modern Love’. Første sæson har været så succesfuld, at sæson 2 nu er på vej. Hvert afsnit er en ny historie med nye skuespillere, så det er en serie, man kan tage i små bidder, hvis man ikke lige har tid til at binge en hel sammenhængende serie. De små fortællinger har tiltrukket store navne som Anne Hathaway, Tina Fey, Andy Garcia, Dev Patel og Ed Sheeran, og anden sæson ser ud til at blive lige så stjernespækket. Ikke alle historier har lige stor gennemslagskraft, men det er en rigtig hygge-serie, når man har brug for noget i den lettere afdeling. 

'Modern love' kan streames på Amazon Prime Video

Peaky Blinders

Vi er mange, der har ventet i spænding på nyt fra 'Peaky Blinders'. I femte sæson af den prisbelønnede gangsterserie møder bandelederen Tommy Shelbys (Cillian Murphy) endnu engang modstand, da børsen på Wall Street krakker. Det får stor betydning for ham – og ikke mindst hans familie, som mister alle deres penge og derfor kæmper med, hvordan de nu skal tjene penge.

Femte sæson af 'Peaky Blinders' kan streames på Netflix

LÆS OGSÅ: Var de kærester? 14 glemte Hollywood-par

Homeland

‘Homeland’ lakker mod enden. Den ottende sæson er den sidste, men det har også været en lang og intens rejse med CIA-agenten Carrie Mathison (Claire Danes). I den nye sæson møder vi hende efter et brutalt fængselsophold i Rusland. Hun vender tilbage til det sted, hvor det hele begyndte: Afghanistan. Saul Berenson (Mandy Patinkin) er blevet national sikkerhedsrådgiver for den nye præsident Warner (Beau Bridges) og får til opgave at forhandle fred med Taliban. På trods af advarsler og modstand henter Saul sin tidligere agent ind, for hvem ved mere om Afghanistan end Carrie? Det bliver hæsblæsende, nervepirrende og også en lille smule vemodigt at sige farvel til verdens mest neurotiske, men modige efterretnings-
agent.
 
Ottende sæson af 'Homeland' kan streames på Neflix

You

I ’You’ møder vi bogormen Joe, der mildest talt går all in på sine forelskelser. Da den unge og smukke Guinevere træder ind i hans boghandel, forelsker han sig hovedkulds i hende, og hans besættelse fører hurtigt til stalking. ’You’ er dyster og humoristisk på samme tid, når vi følger med i Joes tanker og hans helt forskruede verdenssyn, mens han gør alt, hvad han kan for at nærme sig Guinevere – uden at tale med hende.

'You' kan streames på Netflix

LÆS OGSÅ: Årets breakups og nye par

Better Things

Siden sæson 4 af 'Better Things' landede på HBO i begyndelsen af marts, har den modtaget roser fra anmeldere verden over. Temaerne fra den seneste sæson, som bl.a. tæller hovedkarakteren Sams kamp med at opfostre sine tre døtre som enlig mor, går igen i den nye sæson, men der er også plads til nye problemstillinger. Som sædvanligt er der hverken en finger at sætte på hverken lyd- eller billedsiden.

'Better Things' er tilgængelig på HBO

Ragnarok

Var du også med på Skam-bølgen tilbage i 2016, vil du sikkert synes om den norske Netflix-serie 'Ragnarok', hvor bl.a. Herman Tømmeraas (Chris i Skam) og David Stakston (Magnus i Skam) medvirker. I serien følger vi outsideren Magne, der sammen med sin mor flytter til den lille by Edda. Men noget er anderledes ved byen, og det viser sig hurtigt, at intet er, som det ser ud på overfladen. Ragnarok er på vej, og der skal sættes ind for at få det stoppet ... 

Du kan streame 'Ragnarok' på Netflix

Læs mere om: