WEEKEND

18 kendte skuespillere i deres aller første roller

Vend tilbage til 80’erne, 90’erne og 00’erne i dette nostalgiske møde med de kendte skuespilleres første roller, hvor mange af dem blot var børn, da de blev vist på det store lærrede for første gang.

Vi kender allesammen fornemmelsen af, at have set en person før. Og det er måske ikke blot en fornemmelse, for hvis du godt kan lide, at se film fra 80'erne, 90'erne eller 00'erne er der nemlig stor chance for, at de skuespillere, der i dag er voksne filmstjerner, spiller med som børnestjerner. 

Flere af de skuespillere, der i dag har store hovedroller, startede nemlig deres karriere i filmbranchen i mindre roller, og har efterfølgende arbejdet sig op ad rangstigen. Det er dog meget forskelligt hvornår skuespillerne tog deres første spæde skridt ind på det store lærrede. 

Læs også: 15 fejl i film og tv-serien, der ikke er til at overse

Se med her, hvor vi har samlet 18 nostalgiske billeder af skuespillere i deres første roller

Saoirse Ronan

Foto: Bauer Martinez Studios

Den tre gange Oscar-nominerede skuespillerinde havde sin filmdebut, da hun var 13 år. Det var i filmen ’I could never be your woman’ fra 2007, hvor hun spillede overfor blandt andet Michelle Pfeiffer.

Cara Delevingne

Foto: Focus Features

Modellen Cara Delevingne viste i 2012, at hun er god til mere end at posere foran et kamera. I den periodebaserede film ’Anna Karenina’, som er baseret på novellen af Leo Tolstoy, spillede hun nemlig en mindre rolle som prinsesse Sorokina.

Jennifer Aniston

Foto: NBC

Skuespillerinden Jennifer Aniston, der nok mest er kendt for sin rolle som Rachel i komedieserien ’Friends’, var i 1990 en del af castet i filmen ’Camp Cucamonga’, der meget belejligt handler om en sommer camp.

Hugh Jackman

Foto: CORP, KOBAL, SHUTTERSTOCK

Fra lastbil chauffør til romantisk forfatter. Hugh Jackmans første rolle i en spillefilm var i 1999 i den australske film ’Paperback Hero’. Filmen er baseret på novellen af Antony Bowman, der også instruerede filmen.

Penelope Cruz

Foto: Academy Entertainment

Penelope Cruz var 18 år gammel, da hun fik sin første filmrolle. I det romantiske drama ’Jamón jamón’, som oversat til dansk er ’Spis mig’, spiller hun en ung kvinde, der er fanget mellem to mænd.

Angelina Jolie

Foto: Paramount Pictures

Som 7-årig fik den verdenskendte skuespillerinde Angelina Jolie sin første rolle i filmen ’Lookin’ to get out’ fra 1982. Hun har i dag både instrueret og været en del af castet i store filmproduktioner.

Læs også: Angelina Jolie - Jeg er ikke en superkvinde

Ryan Reynolds

Foto: Triboro

Ryan Reynolds, der i dag er gift og har tre børn med Blake Lively, havde sin først rolle i den canadiske film ’Ordinary Magic’ i 1993. Filmen handler om en dreng, der prøver at redde sin families hjem.

Zoë Kravitz

Foto: Warner Bros

Det er svært at kende den i dag 32-årige skuespillerinde, men den er god nok. I 2007 spillede Zoë Kravitz en punk babysitter i filmen ’No reservations’. Under indspildningen til filmen, måtte Zoë køre frem og tilbage til optagelserne, da hun stadig gik i gymnasiet.  

Johnny Depp

Foto: Zade Rosenthal/New Line Cinema Entertainment

I 1984 kunne man for første gang opleve den unge Johnny Depp på det store lærrede. Dette var i filmen ’A nightmare on elm street’. 

Leonardo Dicaprio

Foto: New Line Cinema

Man skulle tro at Leonardo Dicaprio havde mange Oscar-statuetter stående på hylderne derhjemme. Men det er langt fra tilfældet, selvom han har været i filmbrancen i mange år. Dicaprio startede sin karrier i filmen ’Critters 3’ i 1991, hvor han spiller drengen Josh, der kæmper mod onde væsener, der overtager hans families lejlighed.

Natalie Portman

Foto: Columbia Pictures

I filmen ’Léon: the professional’ fra 1994 er den kun 11-årige Natalie Portman i kontakt med både lejemordere og mafiaen i rollen som den forældreløse pige Mathilda.

Tom Hanks

Foto: Metro-Goldwyn-Meyer

Inden Tom Hanks blev nomineret og vandt en Oscar, medvirkede han i 1980 i filmen ’He knows you’re alone’. Filmen er en thriller/gyser og handler om en kvinde, der bliver forfulgt af sin tidligere kæreste.

Læs også: Ny Bille August film viser Karen Blixens særlige bånd til ung digter

Joseph Gordon-Levitt

Foto: Allied Filmmakers

Blot 11 år gammel debuterede Joseph Gordon-Levitt i filmen ’A river runs through it’ om båndet mellem to brødre, der vokser op på en gård i Montana.

Colin Firth

Foto: Goldcrest Films

Colin Firth, som mange kender som Mark Darcy i filmene om Bridget Jones, fik sin første rolle i filmatiseringen af teaterstykket ’Another country’ fra 1984.

Brad Pitt

Foto: NBC

I 1987 spillede den unge Brad Pitt med i filmene 'No way Out' (1987), 'No mans land' (1987) og 'Less than zero' (1987) i meget små og ukrediterede roller. Han blev først ordentligt set på skærmen i 1987 i tv-showet 'Another World'. 

Reese Witherspoon

Foto: MGM

Den ikoniske blondine, som mange kender fra filmen ’Legally blonde’, kunne for første gang ses på det store lærrede i 1991 i den romantiske film ’Manden i månen’.

Scarlett Johansson

Foto: Columbia Pictures

Det var ikke nogen stor rolle den lille Scarlett Johansson havde for første gang. I filmen ’North’ fra 1994 spillede den 10-årige Johansson blandt andet overfor en ung Elijah Wood i hovedrollen.

Nicole Kidman

Foto: 20th Century Fox

Det er svært at kende den i dag 53-årige Nicole Kidman. I 1983 var hun en del af den mindre kendte australske tv-film ’Skin deep’ om modeindustrien.

Læs også: Find din nye hårfarve til efteråret

Læs mere om: