WEEKEND

20 ting, du ikke vidste om hitserien The Crown

Kan du heller ikke få nok af Peter Morgans royale og Oscar-vindende drama, The Crown, og venter du utålmodigt på at sæson 4 snart får premiere, så læs med og find ud af hvor stor en The Crown-ekspert du i virkeligheden er, når IN har samlet 20 ting, du måske ikke vidste om serien.

Nu er der, gudskelov, ikke længe til at Netflix-hittet, The Crown, atter ruller over skærmene, nærmere bestemt d. 15. november - og vi kan næsten ikke vente længere. 

Trængen til atter at kunne læne sig tilbage og nyde synet af den Oscar-vindende dramaserie, der tæller alt fra storslået og smukke bygninger, spektakulære kjoler, politiske kampe, eminent godt skuespil og en skildring af en adelig familie på toppen af samfundet, hvor livet mest af alt ser koldt og barskt ud, begynder i den grad at melde sig.

LÆS OGSÅ: The Crown 4: Her er premieredatoen

Og for at gøre den sidste ventetid lidt mindre uudholdelig har vi selvfølgelig, i bedste stil, samlet 20 sjove facts om serien, der foruden at gøre dig til en endnu større The Crown-ekspert også lader dig komme endnu tættere på film-settet, skuespillerne og meget mere. 

Du kan bl.a. læse om Matt Smiths (Prins Charles) nær-død-oplevelse på filmsettet, hvorfor Olivia Colman i en periode proklamerede, at hun måske havde "det værste job i verden" og hvordan John Litgow (Churchill) brugte nogle ret ækle metoder for, at kunne portrættere Winston Churchill så godt som overhovedet muligt. En skildring, han desuden vandt en Emmy for.

Scroll nedad og bliv endnu klogere på den eminente serie, og glæd dig endnu mere til det snarlige gensyn d. 15. november.

Seerne ser flere paralleller mellem Diana og Meghan.

Som Peter Morgan fortalte Vanity Fair; "kæmpede Diana med at passe ind i den royale insitution på en måde, der minder uigenkendeligt meget om Meghan Markles situation. Det er derfor umuligt ikke at se parallellerne med Meghan Markle og Harry. Det betyder også, at I kan se frem til en historie, der føles både utrolig levende historisk, og så er den meget relevant ift. hvor vi er nu. "

Serien har været ubegribelig dyr at lave.

Hvis du ser på The Crown og tænker "Wow, det ser dyrt ud", så er det fordi, at den virkelig har været dyr at lave. Ifølge BBC kostede de første to sæsoner 130 millioner dollars, som er et svimlende milliardbeløb i danske kroner – og mellem 41 millioner og 100 millioner pr. afsnit….

Skaberen Peter Morgan ønskede at inkludere prinsesse Dianas bulimi-kamp.

Kronens skaber, Peter Morgan, vidste, at det var vigtigt at inkludere prinsesse Dianas kamp med spiseforstyrrelsen, bulimi, i den nye sæson. ”Det slog mig bare, at hvis ikke hun repræsenterede det, så ville det være det samme som at nægte den tidligere prinsesse af Wales noget af den sande kompleksitet af hendes karakter,”s agde han til Vanity Fair. "Hendes egen lidelse fik hende til at have medfølelse med andre mennesker ... Alle har sårbarheder og svagheder. Og hun bar hendes udenpå tøjet - hvilket naturligvis var og er meget uset i den royale familie."

Showet kommer nok aldrig til at dække den moderne kongefamilie

Det er ikke nogen hemmelighed at Harry og Meghans udtræden af det royale kongehus, har fået mange fans til at håbe at The Crown ville gengive begivenhederne – måske endda med hertuginden af Sussex, der spiller sig selv. Suzanne Mackie understreger dog, at der ikke er særligt meget, der tyder på at det vil komme til at ske. ”For at være ærlig, uanset hvad The Crown kan, så tvivler jeg på at det kommer til at ske,” sagde hun til Press Association i januar.

LÆS OGSÅ: 15 film- og tv-fejl, der ikke er til at overse

Prins Harry og Meghan Markle er angiveligt store fans af Netflix-serien.

I et uddrag fra Harry: Life, Loss and Love beskriver den kongelige forfatter, Katie Nicholl, at prins Harry og Meghan Markle flere gange har ’bonded’ over serien, som de har nydt at følge med.

Serien vandt mere end 25 store priser alene i de første to sæsoner.

I løbet af seriens første to sæsoner vandt det mere end 25 store priser og endnu flere nomineringer. The Crowns største gevinster inkluderer tre Primetime Emmy-priser, to BAFTA-tv-priser og tre Screen Actors Guild-priser.

Serieskaberen har ingen interesse i at møde den ægte Elizabeth.

The Crown-skaberen, Peter Morgan, er efterhånden ret familiær med alle de fiktive versioner, der har spillet dronning Elizabeth II (han skrev også The Queen, med Helen Mirren i hovedrollen), men han siger, at han ikke ønsker at møde monarken personligt. ”Jeg håber aldrig at møde hende,” sagde han til Radio Times. "Jeg har brugt så lang tid på at tænke og skrive om kvinden, at det ville føles unaturligt og ubehageligt. Jeg ville bare være så genert."

Prinsesse Dianas brudekjole er næsten en nøjagtig kopi af den originale.

Fans af The Crown får sig en stor guddommelig godbid i de kommende sæsoner. Når serien genskaber prinsesse Dianas eventyrbryllup med prins Charles, vil skuespillerinden, Emma Corrin, være iført en næsten nøjagtig kopi af Dianas kjole. "Emanuels, der designede originalen, gav os mønstrene, og så blev den lavet til mig," afslørede Corrin til British Vogue. "Jeg gik ud, og alle blev helt stille."

Ingen af ​​scenerne blev filmet i det egentlige Buckingham Palace.

Ikke så overraskende var The Crown ikke i stand til at filme i det egentlige Buckingham Palace. For at genskabe slottet til showet tog designgruppen ture til slottet - offentlige ture. "Vi gik på ture," sagde Annie Sulzberger, der leder designgruppen, til raffinaderiet 29. "Som alle andre offentlige mennesker - og de havde ingen idé om, hvorfor vi var der."

Sæson 1, afsnit 9, er Claire Foys favorit.

Afsnit 9 i første sæson er min favorit,” fortalte hun til Town & Country. "Det er bl.a. på grund af scenerne med Churchill og [Graham] Sutherland, der spilles af Stephen Dillane, som spilles virkelig godt. Men det er også min yndlingsepisode for Philip og Elizabeths forhold. Jeg synes det skildrer en svær og følsom periode, som er virkelig sand og godt instrueret. Jeg fandt episoden virkelig rørende; jeg elskede det. "

Helena Bonham Carter mødte prinsesse Margaret i det virkelige liv.

Før Helena Bonham Carter tog rollen som prinsesse Margaret i sæson 3 og 4 i The Crown, havde hun faktisk hentet inspiration fra det virkelige liv. Som hun forklarede til Entertainment Weekly, "Min onkel var faktisk meget tæt på hende."

Margaret havde indflydelse på Carter: "Hun var ret skræmmende. På et tidspunkt mødte hun mig på Windsor Castle og sagde: 'Du bliver bedre, ikke?'" og i henhold til det sted de befandt sig formoder Helena at prinsessen henviste til Bonham Carters skuespilevner. ”Eller jeg formoder, det var det, hun mente.”

John Lithgow stoppede bomuld i næsen for at spille Winston Churchill.

Lithgow vandt en Emmy for sin skildring af premierminister Winston Churchill, og han brugte nogle usædvanlige metoder til at perfektionere sin præstation. ”Det var ret frastødende at se mig hive bomuld ud af næsen efter hver scene, men det måtte de bare leve med” fortalte han til USA Today, da han skulle forklare hvad han bl.a. gjorde for at efterligne Churchills næsestemme.

LÆS OGSÅ: 6 tv-serier og film, du skal se i oktober

Matt Smith fortæller, at han havde en nær-død-oplevelse på film-settet

Under et interview i The Graham Norton Show delte Smith en historie om hans nær-død-oplevelse, mens han filmede serien: "Der var de her heste, der var ret sprælske," sagde han. "Det var meningen, at vi skulle hoppe op på dem og trave af sted og lave den her fine og dejlige kærlighedsscene, som så ikke engang kom med i serien, men det er anden historie... Jeg hopper op på hesten og galoperer lidt rundt, og så pludseligt gik det stærkt. Imens den stormede afsted, forsøgte jeg at få fat i en gren og alle råbte: 'Åh gud, tag ikke grenen!' Så hurtigt besluttede jeg at dukke mig for grenen, hvorefter hesten red ned af en kløft. " Han fortsatte: "Jeg var så bange. Pludseligt galopperer den mod en flok zebraer, men her kommer der så heldigvis en kæmpe mand, der får fat i tøjlerne og stopper den. Han reddede mit liv”.

Olivia Colman var nervøs for at overtage efter Claire Foy.

I et interview med Entertainment Weekly kaldte Olivia Colman udsigten til at erstatte Claire Foy som dronningen "frygtelig." Den Oscar-vindende skuespillerinde jokede: "Alle elsker Claire Foy, så jeg har nok det værste job i verden i øjeblikket."

Hun afslørede også, at det næsten var umuligt ikke at efterligne Foys uforglemmelige præstation. ”Den første uge følte jeg, at jeg prøvede at efterligne Claire i alt hvad jeg gjorde,” forklarede hun.

Serien har også været ekstremt populær.

Netflix-serien har været så populær, at den har slået seriehits som Breaking Bad, Orange Is te New Black og Gilmore Girls. Så forhåbentligt er nogle af de voldsomt mange penge blevet tjent ind igen…

Dronningen var "utilfreds" med denne detalje fra sæson 2.

Ifølge Daily Express var dronningen ikke særlig tilfreds med den måde, prins Philip og prins Charles far-søn-forhold blev portrætteret i sæson 2 af The Crown.

Ekspressen rapporterede, angiveligt via en "højtstående kurator", at dronning Elizabeth "var særlig irriteret over en scene, hvor Philip ikke har nogen sympati for en åbenlyst forstyrret Charles, mens han flyver ham hjem fra Skotland. Det var simpelthen ikke sådan det var."

LÆS OGSÅ: Meghan og Harry med ny kontroversiel udmelding

Dronning Elizabeths brudekjole tog længere tid at lave end noget andet kostume.

Sæson 1 kostumedesigner Michele Clapton fortalte BAZAAR Australia, at dronningens brudekjole var det "mest detaljerede [og] tidskrævende" kostume. Hun fortalte BAZAAR.com, "Jeg synes, det var så vigtigt, at det var så tæt på den originale kjole som overhovedet muligt. Hele processen med at efterligne brudepigerne, brudekjolen osv. var noget hvor jeg følte, at hvis vi ikke rammer det helt rigtigt, så har vi faktisk ikke ret til overhovedet at prøve.”

Rollebesætningen støtter Meghan og Harry i deres udtræden fra den kongelige familie.

Ved 2020 Screen Actors Guild Awards, kun få dage efter at den virkelige dronning accepterede prins Harry og hertuginde Meghans beslutning om at træde tilbage som seniormedlemmer i den kongelige familie, medgav The Crown's stjerner deres bedste ønsker.

”De kan sandsynligvis gøre alt,” sagde Josh O'Connor, der spiller prins Charles. "Jeg er sikker på, at de er meget talentfulde og kan gå ud og gøre, hvad de vil."

Erin Doherty, der portrætterer prinsesse Anne, tilføjede: ”Jeg tror, ​​at verden er deres østers. Det vil være meget interessant at se, hvad de gør, men nu er de herre over deres egen skæbne og held og lykke til dem. ”

Prins Charles 'investiturscene’ blev filmet på den nøjagtige placering af den virkelige begivenhed.

Sidste halvdel af sæson 3 begynder at fokusere mere på den yngre generation af de kongelige, herunder prins Charles - det ældste barn af dronningen og prins Philip og tronarvingen. Den store sekvens blev filmet, hvor den virkelige Charles modtog sin Prince of Wales-titel for mere end 50 år siden: Caernarfon Castle i Wales. Skuespilleren Josh O'Connor, der skildrer den næste tronarving, kaldte det en "virkelig magtfuld scene."

Kostumerne er en kombination af vintage fund og tøjstykker lavet specielt til showet.

Vi kunne ikke kun bruge vintage, fordi det har været for svært at finde vintagekostumer, som lever op til det æstetiske udtryk, der er et krav, når man skal lave kostumer til en serie, der skildrer de kongelige. Derudover er det svært at finde noget, der passer skuespillerne, hvis ikke det er lavet selv, så vi har kombineret det.” sagde kostumedesigner Michele Clapton til Grazia. ”Vi besluttede virkelig tidligt at lave 80, 90 procent af Elizabeths garderobe; det syntes bare at være den bedste løsning. Vi havde virkelig travlt fra dag ét med at lave inspirationstavler og udarbejde de stykker, som vi muligvis skulle kopiere. "