WEEKEND

4 bøger du skal læse ifølge Katrine Engberg

Hvilke bøger læser forfatteren selv? Læs med her, når krimiforfatter Katrine Engberg anbefaler fire bøger, som har betydet noget helt særligt for hende.

Den danske forfatter har lige sendt sin femte bog i krimiserien om politi-makkerparret Anette Werner og Jeppe Kørner på gaden. I den nye bog ’Isola’ skal makkerparret selvfølgelig endnu engang opklare en makaber sag, men bogen kredser også om emnet ensomhed, som Katrine Engberg selv beskriver som en evig følgesvend i sit liv. 

Men hvad tyer forfatteren selv til, når hun skal vælge ny læsning? Bl.a. en af de her fire bøger, som Katrine Engberg beskriver som "noget helt særligt". 

Katrine Engbergs boganbefalinger 

 

Dorothy L. Sayers' 'Giftmordet'

Den første kriminalroman, jeg læste, og til dato en af de bedste. Sayers skriver skarpt, vedkommende og sjovt. Det er mysteriet, der driver spændingen frem – ikke vold og brutalitet – og undervejs tegner Sayers de mest fantastiske karakterer med kant og stor psykologisk dybde. Og så er hun ikke bange for en smuk kærlighedshistorie.

LÆS OGSÅ: Rejselysten? Her er 9 bøger, der tager dig ud i verden

Donna Tartts 'Stillidsen'

Donna Tartt formår, helt ukunstlet og usentimentalt, at ramme den ensomhedsfølelse, alle mennesker bærer rundt på, og på den måde bliver teksten ekstremt vedkommende og rørende. Jeg græd som pisket undervejs; over skønheden, af savn og længsel, men også over følelsen af at blive genkendt og forstået.

Forkæl dig selv med et abonnement på IN og få en eksklusiv gave - KØB HER

Hallgrímur Helgasons 'Kvinden ved 1000 grader'

Ingen kan skrive så morsomt og mørkt som islændinge! En ensom, bitter kvinde ligger for døden i en garage i Reykjavik, kun i selskab med en hurtig internetforbindelse og en gammel tysk håndgranat, og ser tilbage på et vildt liv, mens hun planlægger sin sidste hævnakt.

Kirsten Thorups 'Indtil vanvid, indtil døden'

Thorups krigsroman om en dansk kvinde, der efterlader sine to børn på et børnehjem for at rejse til München i 1942, knuste mit hjerte på hver eneste side. Skrevet som én lang strøm, uden afsnit og kapitler, er den svær at lægge fra sig, og man suges direkte ind i 2. Verdenskrigs epicenter.

LÆS OGSÅ: Sidste års bedste bøger