WEEKEND

4 kunstudstillinger, du skal opleve i sommerferien

På regnvejrsdage kan du tage ud og opleve sommerens bedste kunstudstillinger

Er du kunstinteresseret og skal du tilbringe din sommerferie i Danmark? Så er der er rig mulighed for at du kan få stillet din kunstsult. IN har samlet 5 spændende kunstudstillinger, som du kan besøge i sommermånederne.

YOKO ONO HALF-A-WIND SHOW

Ikoniske Yoko Ono fylder i år 80 år, og i den anledning viser Louisiana en stor udstilling, der fremstiller den store alsidighed og de centrale temaer i hendes lange kunstneriske virke. Ono er blevet beskrevet som "Verdens mest kendte ukendte kunstner - alle kender hendes navn, men ikke hendes kunst", men hvad enten du hører til dem, der har fulgt hendes performance, musik og andre værker, eller er nysgerrig efter at få indblik i hendes verden, er denne udstilling en enestående mulighed.

Hvor: Louisiana, Humlebæk
Hvornår: 7. juni. - 29. september 2013

"FROM THE COOLEST CORNER" - NORDISK SMYKKEKUNST

Umiddelbart forbinder man ikke smykker med graffitimalede affaldsspande og parkbænke. Men på Designmuseum Danmarks udstilling 'From the Coolest Corner - Nordisk Smykkekunst' er netop disse blevet til motiver på brocher, birketræsstammer er blevet til fingerringe, og metalwire er blevet til vedhæng. Kunstnerne fra Danmark, Sverige, Norge, Finland, Island og Estland vil på udstillingen på hver deres måde fortolke smykkegenren og opfattelsen af, hvad nordeuropæisk smykkekunst er.

Hvor: Designmuseum Danmark, København
Hvornår: 28.juni. - 15. september

NO TOMMOROW - EVA STEEN CHRISTENSEN

Den danske billedhugger Eva Steen Christensen, som er uddannet fra Chelsea School of Arts i London, skaber dobbelthøje værker, der går i spænd med arkitekturens monumentale skala. Hun arbejder i højden og bredden, og hendes værker handler om struktur, om mønstre, rum og om kunsten som ramme for betydningsdannelse og fortælling. Materialerne er stål, glas, og træ, der omdannes til poetiske, finurlige udtryk, der giver plads til fantasi og forestillingsevne.

Hvor: Kunsthallen Brandts
Hvornår: 21. juni. - 15. september

DISTANCE - JEPPE HEIN

Den danske kunstner Jeppe Hein søger i sine værker at fremme den sociale interaktion mennesker imellem. Sådan er det med hans snoede, skæve og forhøjede bænke, sådan er det med hans uforudsigelige springvand, og sådan er det med den enorme kuglebane, der nu på ny vil sno sig ind og ud af Aros' museumsbygning. Hver besøgende til den 400 meter lange bane aktiverer en kugle, som de kan følge igennem loops, hejseværk og fald, og på den måde er hver gæst medskaber af det interaktive værk 'Distance', som man ikke må gå glip af.

Hvor: AROS, Århus
Hvornår: 22. juni - 20. oktober