WEEKEND

5 film og tv-serier, du skal se i april

Hvilke film og tv-serier skal du se i april? Vi giver dig fem bud her.

Det er blevet forår udenfor, og coronaskyerne letter lige så stille. Men på den lille skærm hersker mørket stadig med mord, dystopi, økonomisk kollaps og klassekamp i victoriatidens London.

Dyk ned i den visuelle fortællings kunst, og skab din egen hjemmebio i trygge rammer med disse film og serier, som IN har samlet herunder.

Læs også: Ny dokumentar viser, hvordan hunde kan være altafgørende for mennesker med en psykisk lidelse

4 serier, du skal se i april

MARE OF EASTTOWN

Ligesom Oscar-vindende kolleger som Nicole Kidman, Reese Witherspoon og Olivia Colman trækker tv-mediet i Kate Winslet, som blev belønnet med en guldstatuette i 2009 for ‘The Reader’. Den britiske stjerne spiller hovedrollen i miniserien ‘Mare of Easttown’, som følger politikvinden Mare Sheehan i lillebyen Easttown i Pennsylvania.

Et mord på en af byens indbyggere sætter Mare på arbejde, samtidig med at det ripper op i gamle sår. Ud over Kate Winslet medvirker bl.a. Guy Pearce – som hun også spillede over for i miniserien ‘Mildred Pierce’ tilbage i 2011 – samt seje damer som Jean Smart og Julianne Nicholson.

Premiere på HBO Nordic 19. april

THE NEVERS

Mens storhittet ‘Bridgerton’ forener victorianske rober med sex og sladder, er det superkræfter, som giver kvinderne fra ‘The Nevers’ sus i skørterne. Serien er skabt af Joss Whedon, som også har ‘Buffy’ på samvittigheden, men han forlod dog ‘The Nevers’ sidste år, da beskyldninger om ubehagelig opførsel på tidligere produktioner begyndte at dukke op.

Nu er det en kvinde – Philippa Goslett – som skal få fortællingen om en række fine damer, der opdager, at de har superkræfter, til at leve. Kvinderne udstødes fra det bedre borgerskab og danner deres egen underklasse. Og det går op for dem, at de måske kan være med til at ændre den verden, de kender.

Premiere på HBO Nordic 12. april.

THE HANDMAID’S TALE

Så er det nu, du skal se eller gense de tre første sæsoner af ‘The Handmaid's Tale’, så du er helt klar til fjerde sæson, som har været længe undervejs pga. en nødvendig coronapause i produktionen. Prisbelønnede Elisabeth Moss trækker igen i June Osbornes dybrøde kjole, så hun ligner den tjenerinde, hun skal være, men hun fortsætter i det skjulte kampen mod Gilead.

Undervejs mister hun dog lidt grebet om sit opgør og støder mange af sine venner og allierede fra sig pga. sin kompromisløse og krigeriske facon. Serien har vundet to Golden Globes og hele 15 Emmy-statuetter, så der er noget at glæde sig til.

De tre første afsnit af fjerde sæson lander på HBO Nordic 29. april.

Herefter frigives et afsnit om ugen.

BIG SKY

David E. Kelley er manden bag hitserier som ‘The Undoing’ og ‘Big Little Lies’, og hvis du er til krimi mikset med familiedrama, skal du tjekke hans nyeste serie ud. ‘Big Sky’ er mindre poleret end de to nævnte og foregår langt fra både californiske strandbyer og Manhattans skyskrabere – i Montanas smukke, men rå natur. Her leder Cody Hoyt (Ryan Phillippe, billedet), som har skiftet sin karriere i politiet ud med jobbet som privatdetektiv – vistnok pga. sit lidt svære gemyt – efter to teenagepiger, som er forsvundet.

Samtidig slås hans ekskone, Jenny, og partner i firmaet, Cassie – indimellem helt bogstaveligt – derhjemme, da Jenny finder ud af, at Cassie og Cody har noget kørende. Den sideløbende historie følger de to forsvundne piger samt en tredje ung kvinde, som er taget til fange med et helt særligt mål for øje.

Første sæson er tilgængelig på Disney+.7

Læs også: 5 skuffende filmatiseringer af bøger

Filmen, du skal se i april

NOMADLAND

Chloé Zhao blev den kun anden kvindelige instruktør nogensinde, som vandt en Golden Globe, da priserne blev uddelt i slutningen af februar (den første var Barbra Streisand, som vandt for ‘Yentl’ helt tilbage i 1983, hvis du skulle være nysgerrig). Og den kinesiske instruktørs ‘Nomadland’ har da også været en anmelderdarling, lige siden den fik simultan premiere på filmfestivalerne i Toronto og Venedig i september sidste år.

Frances McDormand spiller rollen som Fern, der mister alt i finanskrisen og sætter sig i sin camper og kører USA tyndt som en moderne nomade. Frances McDormand levede sig så meget ind i rollen, at hun selv levede i vognen, som hun døbte Vanguard, under optagelserne – indtil hun måtte konstatere, at ‘det er bedre for mig at spille en, der er udmattet, end at være udmattet’.

Filmen får biografpremiere, ‘så snart biograferne åbner’, og lander på Disney+ 30. april.

Her kan du også se film

FILMSTRIBEN

Filmstriben er allerede en uudtømmelig kilde af gode og tankevækkende film, og nu er der endnu mere at vælge imellem på bibliotekernes streamingtjeneste. For nylig er der blevet tilføjet hele 400 nyere danske dokumentar- og kortfilm, som kan ses kvit og frit med dit bibliotekslogin.

Filmene er inddelt i kategorier, bl.a. ‘Forfatterne har ordet’ – hvor du kan møde Karen Blixen og Henrik Stangerup – og ‘Et hjem i verden’, som bl.a. byder på Janus Metz og Stine Plambechs ‘Hjertelandet’ (billedet), som er optaget over 10 år og følger en række thailandske kvinder, som er gift med danske mænd.

Læs også: Sneengle er DRs nye søndagsdrama, her er alt vi ved

 

Læs mere om: