WEEKEND

5 gode oplevelser på Roskilde Festival 2018

Udover et overflødighedshorn af musik byder Roskilde Festival også på spektakulære madoplevelser, debatterende kunst og indsigtsfulde talks. Vi har samlet de fem bedste oplevelser til dig her.

Med 175 musiknavne på otte forskellige scener har dette åres Roskilde Festival masser af musikalsk underholdning på programmet. Men festlighederne stopper langt fra her. For som altid topper festivalen det spækkede musikprogram med debatter, kunst og ikke mindst velsmagende nyheder, så du kan få en totaloplevelse, der mætter alle dine sanser. Læs her, hvad du ikke må gå glip af mellem de mange koncerter.

Forkæl dig selv med et abonnement på IN og få en eksklusiv gave - KØB HER

5 ting du skal opleve på Roskilde festival

LÆS OGSÅ: Til kamp mod kropslugt og camping-toiletter: det her skal vi huske, når du er på festival

Rom pakket ind i Orange Scene

Allerede tilbage i 2017 gik folkene bag Skotlander Rum i gang med at gøre klar til dette års festival. Helt konkret pakkede de fire 50 liters tønder med lys økologisk rom på 63 procent ind i teltdugen fra Orange Scene, da den blev pakket ned efter sidste års festival. Efter 12 måneder bliver rommen nu tappet på 500 eksklusive flasker, som du kan smage på. Halvdelen vil blive serveret for årets musiknavne, mens resten kan smages eksklusivt i Skotlander Rum Lounge på festivalen. 

Donald Trumps mur

En ting, som du uden tvivl ikke kommer udenom (eller op over!) i år, er de fire Equality Walls, der vil stå tæt på Orange Scene. Donald Trump har længe truet med, at han vil have bygget massive mure langs den mexicanske grænse, som kan forhindre immigranter i at komme ind i USA. I år kommer du selv til at stå ansigt til ansigt med murene, da de fire kunstværker, der er kopier af prototyperne, med deres ti meters højde og seks meters bredde vil på råbe sig opmærksomhed og forhåbentlig sparke gang i debatten om lighed og integration. 

Stage Dining foran Orange Scene

Skift fast fooden ud for en stund og book bord til Stage Dining foran Orange Scene, hvor du sammen med 2.000 andre festivalgæster kan få en helt særlig madoplevelse. En bred vifte af mad-entreprenører vil sammen med frivillige gøre deres for, at alle dine saner bliver pirret, da Stage Dining også er et socialt arrangement. Køber du billet til arrangementet, kan du forvente, at møde nye festivalgæster, når I i klynger af 16, bliver sat ved runde borde med hver jeres unikke madaktør som vært.

Stage Dining forgår torsdag den 5. juli kl. 11 til 13.
Læs mere her.

LÆS OGSÅ: 5 trends du ikke kommer udenom på Roskilde Festival

Eksklusiv talk med aktivisten Chelsea Manning

En af de sidste præsidentgerninger, som Barack Obama udførte, var at korte aktivisten Chelsea Mannings fængselsstraf. På det tidspunkt var hun en mand under navnet Bradley Manning, som var idømt 35 års fængsel i 2013 efter at have lækket klassificerede dokumenter i forbindelse med USA's krigsførelse i Afghanistan og Irak. Siden sin frigivelse har Chelsea Manning identificeret sig som kvinde og været en aktiv del af kampen for offentlig gennemsigtighed i en digitaliseret verden samt transkønnedes rettigheder. På dette åres festival giver hun sin første europæiske talk siden sin frigivelse i 2017, hvor hun vil tale om aktivisme og hvordan, man kan gøre en forskel i verden.

Talk med aktivisten Chelsea Manning forgår torsdag den 5. juli.
Se mere om tid og sted på festivalen.

Guidet Food Tour

Udvalget af madboder er massivt på årets Roskilde Festival, så er du nysgerrig efter, hvor du får den bedste vegetarret, den bedste kur mod tømmermænd, gourmetoplevelsen, der tilfredsstiller dine fintfølende smagsløg eller finder spiseboden, der sparker din fest i gang igen? Så tag med på en af de mange food tours, som finder sted under festivalen. Torsdag, fredag og lørdag vil der være ture om formiddagen og om eftermiddagen med guider, der har kurateret en tematiseret tur gennem de mange madoplevelser.

Læs mere om Food Tours og tilmelding her.

LÆS OGSÅ: 5 fashionable gummistøvler