WEEKEND

5 oplevelser, du kan lave sammen med din mor

Har du endnu ikke planlagt, hvad du skal lave sammen med din mor på Mors Dag? IN guider til fem gode oplevelser, som I kan lave sammen; fra stort kagebord og loppemarked til museumsbesøg og kolde drinks i solen.

Du kan sige det med blomster. Du kan også fortælle din mor, at du elsker hende, ved at invitere hende med ud på en oplevelse – gode minder holder trods alt længere end en flot buket.

Siden 1929 er Mors Dag faldet på den anden søndag i maj. Skikken kommer oprindeligt fra USA, hvor præsident Wilson i 1914 gjorde Mother’s Day til en national helligdag. Det skete efter, at husmoderen Anna Marie Reeves Jarvis fra Virgina i mere end 30 år havde arbejdet for at få indført en international mindedag for mødres arbejde. Dog blev dagen først en realitet efter hendes død i 1906, hvor hendes datter tog teten op og kæmpede videre for helligdagen. 

Med andre ord er der flere gode grunde til at holde fast i traditionen og bruge søndagen sammen med din mor. Bliv inspireret til fem gode oplevelser her.

Forkæl dig selv med et abonnement på IN og få en eksklusiv gave - KØB HER

5 oplevelser til Mors Dag

Flydende kagebord

Tag til det helt store kagebord på Christianshavnerfærgen i Wilders Kanal på Christianshavn, hvor kaptajn og restauratør Erik Frandsen har slået sig sammen med kage-bloggeren Marie Frank, der står bag bloggen ’Tart of Darkness’ (og som snart træder til som Pastry Chef hos Hart Bakery, der åbner i sensommeren på Frederiksberg). Forvent overraskende kager af alle slags med både snapseurter og masser af frugt, mens I drikker kaffe og mousserende vin. Kagebordet koster 279 kr. og har tre seatings. Læs mere her.

Sted: Christianshavnerfærgen i Wilders Kanal ud for Strandgade 50

LÆS OGSÅ: 5 steder, du skal spise is
 

Kvinder på museum

Mødre kommer gratis ind på Arbejdermuseet i København hele søndagen, hvor I kan opleve historier om de kvindelige fabriksarbejdere, kvindernes kamp for ligeløn og kvindernes mange roller som mor, arbejder, hustru og politisk aktiv. Læs mere her.

Sted: Arbejdermuseet, Rømersgade 22, 1362 København K

I Aarhus kan I sammen udforske historien om bl.a. Rødstrømperne på Kvindemuseet, der er en af verdens få kvindemuseer. Rødstrømperne var med til at sætte fokus på kvinders forhold og dermed med til at sikre ændrede livsformer, love og politiske tiltag, der har ført til en øget lighed mellem kønnene med bl.a. fri abort i 1973, ligelønsloven i 1976 og forbedringer i barselsloven i 1980. Læs mere her.

Sted: Domkirkepladsen 5, 8000 Aarhus C

Spis en bog

Apollo Bar disker op med et utraditionelt madkoncept, Spis en bog, der forener litteratur og vegetarisk mad. Udgangspunktet er kogebogsromanen ’Det var ikke planen at købe kålroer’ med vegetariske opskrifter fra hovedpersonen Amandas liv. Ud fra bogens opskrifter kreerer Apollo Bar fire serveringer, som I kan nyde, mens forfatter Anders Haahr Rasmussen fortæller om bogen og læser op. Arrangementet koster 250 kr. inkl. et eksemplar af romanen og en hemmelig gave til køkkenet. Læs mere her.

Sted: Apollo Bar, Nyhavn 2, 1051 København

LÆS OGSÅ: 5 gode cocktailbarer
 

Lopper på Jægersborggade

Tag til Nørrebro i København og gå på skattejagt mellem Jægerborgsgades mange loppestande. Gaden ligger klods op ad Assistent kirkegård, så hvis I ikke tager en bid mad eller kop kaffe på en af Jægersborggades mange cafeer eller kaffebarer, så tag det med over i den grønne oase bag den gule mur. Tag evt. et kort over kirkegården ved indgangen, som kan guide jer til de mange kendte gravsteder, hvor store danskere som H.C. Andersen, Søren Kirkegaard og H.C. Ørsted ligger. Læs mere om loppemarkedet her og Assistens kirkegård her.

Sted: Jægersborggade 2200 København N
 

Kirsebærtræer og kolde drinks

Hvornår har du sidst haft en lang snak med din mor? Afsæt dagen til ren afslapning i solen og tag ud på den gamle færgeterminal Toldboden i København, hvor I har udsigt til Operaen. Her kan I gå ombord i de mange gode retter fra Toldbodens store brunchbord eller I kan slå jer ned i et par liggestole udenfor med kaffe eller kolde drinks. Skal benene røres lidt efterfølgende, så gå en tur gennem Langelinie Park, hvor 200 japanske kirsebærtræer netop nu blomstrer og slå et smut ned forbi Den Lille Havfrue. Læs mere her

Sted: Toldboden, Nordre Toldbod 18-24, 1259 København K

LÆS OGSÅ: Her skal du se kirsebærtræerne blomstre