WEEKEND

5 tv-serier og film, du skal se i november

Et historisk retsdrama af Aaron Sorkin, pariserromantik og en alenemor, der bygger sit eget hus. Her er fem bud på månedens film og tv-serier.

Vinteren venter lige forude, og det er derfor for alvor blevet tid til at byde filmhyggen velkommen. Der er efterhånden kommet en del nye gode film og serier. IN har derfor gjort det lettere for dig og samlet 5 bud på film og serier, som du kan hygge dig med denne november måned. 

5 film og serier, du skal se i november

Serie: The Crown, sæson 4

Der har været masser af både op- og nedture i de tre første sæsoner af ‘The Crown’. Og det fortsætter i fjerde sæson, hvor en vis Lady Diana Spencer gør sin entré i kongefamilien. Den unge skuespiller Emma Corrin spiller ‘folkets prinsesse’ og har selv fortalt, at det var en rørende oplevelse at få lov til at iføre sig prinsesse Dianas brudekjole og det ikoniske lange slæb til bryllupsscenen med prins Charles. I fjerde sæson optræder Margaret Thatcher også – i skikkelse af altid skønne Gillian Anderson – så der er lagt op til endnu mere kvindepower i den populære serie.

Tilgængelig på Netflix 15. november.

LÆS OGSÅ: 20 ting, du ikke vidste om hitserien 'The Grown'

Film: The Happiest Season

Abby og Harper er kærester, og da de sammen tager af sted for at holde jul med Harpers familie, har Abby en sød hemmelighed: Hun planlægger at fri til sin elskede. Men Harper har også hemmelighed – hun er nemlig ikke sprunget ud over for sine forældre. Det gør selvsagt Abbys plan noget sværere at føre ud i livet – og vil hun overhovedet giftes med en kvinde, som ikke har fortalt sine forældre, at hun er lesbisk? ‘The Happiest Season’ er årets romantiske julefilm fra Hollywood, og med Kristen Stewart i rollen som Abby og Mary Steenburgen og Victor Garber som de konservative og intetanende (sviger)forældre er der garanti for både godt skuespil og et godt grin.

Premiere 26. november i biograferne.

Film: Herself

Phyllida Lloyd, som har lavet succeserne ‘Jernladyen’ og ‘Mamma Mia’, står også bag en af efterårets små filmperler. Og endnu en gang er det en film med en stærk kvinde i front. Sandra er endelig sluppet ud af forholdet til en voldelig mand, men står nu alene med sine to små døtre. Hun flytter ind på et lufthavnshotel, men må hurtigt sande, at det ikke er det rigtige sted for en lille familie. Med sin arbejdsgivers hjælp søsætter hun et enormt projekt: Hun vil bygge sit eget hus. Det arbejde kommer til at handle om meget mere end vægge, vinduer, søm og skruer – undervejs bygger Sandra også sig selv og sit liv op igen.

Premiere 26. november i biograferne. 

Film: The Trial of the Chicago 7

Aaron Sorkin er en af de instruktører og manuskriptforfattere, som der altid bliver holdt lidt ekstra øje med. Nu har manden bag tv-serien ‘Præsidentens mænd’ lavet en stjernebesat film, som også tager afsæt i det politiske. ‘The Trial of the Chicago 7’ er et historisk retssalsdrama om optøjerne ved den demokratiske kongres i 1968. Rollelisten byder på bl.a. Eddie Redmayne, Sacha Baron Cohen, Joseph Gordon-Levitt og Jeremy Strong, og filmen nævnes allerede som en af dem, der skal slås om Oscar-statuetterne ved næste års uddeling.

Tilgængelig på Netflix.

Serie: Emily in Paris

Er du en af dem, der i disse corona-tider er begyndt at savne de forlængede storbyweekender, så tag en tur til Paris hjemme fra sofaen. Lily Collins spiller hovedrollen i ‘Emily in Paris’, som er skabt af manden bag ‘Sex and the City’, Darren Star. Og det er ikke det eneste, de to serier har til fælles. Patricia Field, som var kvinden bag Carrie Bradshaws misundelsesværdige garderobe, er nemlig også kostumier på ‘Emily in Paris’ – og det kan ses. Serien er fuld af de skønneste outfits fra bl.a. Chanel, Christian Louboutin, Sandro og såmænd også danske Ganni. Handlingen er enkel: Amerikanske Emily bliver sendt til Paris for at hjælpe et lokalt pr-bureau med håndteringen af et par store lanceringer. Hun glæder sig til sit parisiske eventyr, men mødes af modvilje fra de franske kolleger, som på bedste klichévis møder ind på arbejde langt op ad formiddagen og bruger mere tid på at ryge og bitche end på at udføre deres arbejde. Til gengæld falder hun pladask for Byernes By – og måske også for sin ret pæne underbo?

Tilgængelig på Netflix.

LÆS OGSÅ: Alt du skal vide om 'Sex and the City'-skabers nye serie