WEEKEND

5 tv-serier og film du skal se i september

Hvilke nye, spændende tv-serier og film skal du gå i krig med i september måned? Det har vi 5 gode bud på lige her.

Efteråret melder så småt sin ankomst og det betyder, at der er flere mørkere og koldere timer, som kan bruges indendøre. 
Og selvom vi kommer til at savne sommerens varme vejr og de lange aftener på altanen - så er der noget helt specielt afslappende ved at krybe under dynen, tænde nogle stearinlys og sætte en god film eller tv-serie på.
 
 
IN har samlet 5 nye film og serier, som du skal se inde i varmen i september måned. 

2 FILM, DU SKAL SE I SEPTEMBER

DRUK

En ny Thomas Vinterberg-film er altid noget særligt. Og med ‘Druk’ er den danske instruktør tilbage i den genre, hvor han er allerbedst: Et menneskeligt drama, hvor de uperfektheder, der gemmer sig i enhver mand og kvinde, og i de forhold, vi har til hinanden – og os selv! – bliver spiddet og spejlet. Mads Mikkelsen spiller gymnasielæreren Martin, som efter at have læst en teori om, at mennesket er født med et marginalt for lavt alkoholniveau i blodet, sammen med tre venner kaster sig ud i et eksperiment, som skal vise, om livet er bedre, sjovere, mere kreativt eller mere rigtigt, hvis man konstant har en lille skid på. I begyndelsen lader det til at være tilfældet, men som eksperimentet skrider frem, kører det af sporet for nogle af vennerne.

Insiderkilder i branchen har allerede luftet en teori om, at Mads Mikkelsen sandsynligvis ville have vundet skuespilprisen på årets filmfestival i Cannes for ‘Druk’ – men den blev som bekendt aflyst pga. corona. I stedet får filmen nu verdenspremiere på filmfestivalen i Toronto denne måned og er også udtaget til filmfestivalen i San Sebastian.
Dansk biografpremiere 24. september

REJSEN TIL UTOPIA

Bliver du indimellem ramt af dårlig samvittighed og skamfuldhed over dit livs overflod? Rejserne, middagene, bilen, huset – og alle dine andre materielle goder? Så er du langtfra alene, og de fleste af os forsøger at skrue lidt ned for forbruget og skifte udlandsrejserne ud med det nære. Men få af os går så drastisk til værks som den norske filmmand Erlend E. Mo, som for nogle år siden besluttede at flytte fra de norske fjelde til Karise Permatopia, en økologisk og selvforsynende landsby i det sydøstlige Sjælland. Bekymringen for, hvordan hans børn ville tage imod den nye virkelighed, fyldte meget, men det viste sig at være farmand, der skulle sluge de største kameler undervejs. Det er der kommet en både sjov og tankevækkende dokumentarfilm ud af, som nu endelig, efter flere corona-udsættelser, rammer de danske biografer.

Premiere 3. september.

3 SERIER, DU SKAL SE I SEPTEMBER

PERRY MASON

Privatdetektiven Perry Mason er måske en af de figurer, som oftest er blevet fortolket – i både bøger, film og serier. I HBO’s serie er det Matthew Rhys, som du kender fra ‘The Americans’, der har iført sig den ikoniske privatdetektivs velkendte hat. Serien foregår i 1930’ernes USA og fortæller historien om, hvordan Mason sættes på en sensationel sag om et kidnappet barn, samtidig med han slås med efterveerne af sin skilsmisse og af den økonomiske recession efter børskrakket 1929. Der er allerede bestilt en sæson 2 af den æstetisk lækre og meget velspillede serie.

Første sæson er tilgængelig på HBO.

ALFA

Brødrene Andreas og Sebastian Jessen spiller for første gang over for hinanden i TV 2’s nye serie ‘Alfa’. Her har de rollerne som brødrene Adam og Jacob, hvis veje skilles, da den ene bliver politimand, og den anden bliver forført af den kriminelle verden. Begge kæmper de med fortiden og med at finde ud af, hvem de egentlig er. Avaz-brødrene, som slog bredt igennem med filmen ‘Mens vi lever’ og sidste års ‘Kollision’, står bag serien, som Milad Avaz selv beskriver som ‘et eksperiment i at dykke ned i den eksistentielle angst, min generation oplever’.

Har haft premiere på TV 2 Zulu. Nye afsnit hver søndag. Findes også på TV2 Play.

RATCHED

Husker du sygeplejersken fra filmen ‘Gøgereden’? Den sadistiske Nurse Ratched, som lod de indlagte på Salem State Hospital danse efter sin pibe? Filmen giver indikationer på, hvor hendes ondskab kommer fra, men nu får du mulighed for at dykke endnu længere ind i hendes mørke sind. Den nye Netflix-serie ‘Ratched’ fortæller historien om den unge kvindes vej ind i hospitalsvæsnet og de mange hemmeligheder, hun har med sig i sin ulastelige lædermappe. Altid fabelagtige Sarah Paulson spiller titelrollen i serien, som er skabt af Ryan Murphy, der også står bag hits som ‘American Crime Story’ og ‘Hollywood’. Og så kan du glæde dig til et godt gensyn med Cynthia Nixon, som spillede Miranda i ‘Sex and the City’.

Premiere på Netflix 18. september.
 
 
Læs mere om: