WEEKEND

6 FILM, DU SKAL SE PÅ DOKUMENTARFILM-FESTIVALEN CPH:DOX

For sidste gang sidder Tine Fischer i direktørstolen, når årets Cph:Dox afvikles fra 21. april til 2. maj i en blanding af digitale og – forhåbentlig – fysiske events og filmvisninger. Til maj tiltræder hun som rektor for Den Danske Filmskole efter næsten 20 år i spidsen for Cph:Dox. Her giver hun seks bud på, hvad du skal opleve på årets dokumentarfilmfestival.

Årets dokumentarfilm-festival Cph:Dox 2021 er lige om hjørnet.

Er du nysgerrig på, hvilke film du kan forvente at se, når Cph:Dox afholdes virtuelt, så giver direktør Tine Fischer her seks bud på, hvilke film du skal se på dokumentarfilm-festivalen i år. 

Seks film, du skal se på Cph:Dox

70/30

Kampen mod klimaforandringer er vor tids allerstørste udfordring. Derfor skydes Cph:Dox i gang med ‘70/30’ af danske Phie Ambo, der følger et par unge klimaaktivister, klimaminister Dan Jørgensen og politiker Ida Auken i tilblivelsen af Danmarks første klimalov.

‘70/30’ skildrer, hvordan demokratiet arbejder – langsomt, men sikkert – for at nå frem til en politisk løsning på en stor krise, der har lange udsigter.

512 HOURS

Marina Abramović er en af årets store gæstestjerner på Cph:Dox, hvor hun giver en artist-talk i anledning af premieren på denne film om hendes skelsættende performative udstilling ’512 Hours’ i London.

 Filmen – hvor udstillingens tusindvis af besøgende bliver aktive deltagere i en kollektiv performance – giver os en enestånde skildring af en genial kunstner i aktion. Efter et år med social afstand er hendes vision for nye fællesskaber vigtigere end nogensinde før.

Læs også: Giver genåbingen dig angst? så er du ikke alene

CHILDREN OF THE ENEMY

‘Children of the Enemy’ fortæller den hjerteskærende historie om en svensk mand, hvis datter og svigersøn rejser til Syrien for at kampe med IS. Parret bliver dræbt, og deres syv børn er nu efterladt i Al-Hol-lejren.

’Children of the Enemy’ følger bedstefarens benhårde kamp for at få sine børnebørn hjem til Sverige. En vanvittig historie, der samtidig berører en af de virkelig svare politiske problemstillinger i Danmark: Hvad stiller vi op med børn af islamister med dansk statsborgerskab?

ATEŞ: SEX, REVOLUTION AND ISLAM

Den tysk-tyrkiske kvinderettighedskæmper, advokat og imam Seyran Ateş er en hyperdedikeret naturkraft i kampen for at reformere islam og give plads til en moderne religion, der kan rumme flere trosretninger og seksuelle orienteringer.

I ’Seyran Ateş: Sex, Revolution and Islam’ blæses man omkuld af Ateş’  indsats, mens man må reflektere over, hvor meget en religion kan genopfinde sig selv.

PRESIDENT

Camilla Nielsson er ubetinget et af de vigtigste navne inden for dansk dokumentarfilm lige nu, og hendes film ’President’, der har europæisk premiere pa Cph:Dox, vandt juryens særpris for verite-filmkunst pa Sundance Film Festival tidligere i år.

President’ handler om Zimbabwes kamp for demokrati og tager os med ’behind the scenes’ på oppositionspartiets valgtour i en kamp mod korruption.

GABI, BETWEEN AGES 8-13

Gabi vil bare gerne vare Gabi. Men når man er født som en pige, men føler sig som en dreng, er det ikke helt let at leve op til venners, forældres og samfundets forventninger.

’Gabi, Between Ages 8-13’ er en rørende skildring i øjenhøjde, der giver plads til barnets tvivl og tanker uden partout at ville definere køn og normer.

Læs også: Sådan lukker vi orgasmekløften

Du kan se programmet for Cph:Dox filmfestivalen samt købe din billet HER

Læs meget mere om film, dokumentarer og tv-serier i det nye IN. 

Læs mere om: