WEEKEND

6 film og tv-serier du skal se i marts

Hvilke film og tv-serier skal du se i din egen hjemmebio i marts måned? Det har vi 6 rigtig gode bud på lige her.

Det, de i Hollywood kalder ‘Awards Season’ blev endelig skudt i gang – et par måneder senere end normalt – med Golden Globe-uddelingen på den sidste dag i verdenshistoriens længste februar.

Du kan allerede nu varme op til Oscar i april og se mange af de film og serier, som har gode chancer for at rende med priserne.

Læs også: Tårer og hård kritik: Højdepunkterne fra Golden Globes 2021

IN har samlet 6 film og serier, som du kan se i din hjemmebio i marts måned.

3 film, du skal se i marts

On the rocks

Hvem kan sige sig fri for at være blevet lidt småforelsket i Bill Murray som den falmede filmstjerne Bob Harris i ‘Lost in Translation’? Hvis du også er med i fanklubben, så skal du se ham i Sofia Coppolas ‘On the Rocks’, som har meget til fælles med instruktørens mesterværk fra 2003.

Rashida Jones spiller rollen som Laura, der lever med sin mand og to børn i New York. Manden Dean rejser en del med sit arbejde, og Laura mistænker ham for at have en affære med en af sine kolleger. Hendes far, Felix (Bill Murray), er selv en dameglad verdensmand, så hvem er bedre end ham at spørge til råds, når det gælder mulige sidespring på fremmede kontinenter?

Far og datter sætter alt ind på at afsløre Deans sidespring, men det er ikke så ligetil, og undervejs må Laura se nogle sandheder i øjnene – ikke bare i forholdet til Dean, men også i forholdet til Felix. Bill Murray er skøn som playboyen, der kun for alvor elsker én kvinde – sin datter – og Rashida Jones’ præstation som den knugede mor og hustru, som har glemt sig selv lidt i jagten på kernefamilien, er genkendelig og rørende.

Kan ses på Apple TV+.

One night in Miami

Hvad ville der ske, hvis man satte Malcolm X, bokseren Muhammad Ali, fodboldspilleren Jim Brown og musikeren Sam Cooke stævne på det samme hotelværelse? Det er den tanke, den debuterende instruktør Regina King leger med i filmen ‘One Night in Miami’. De fire herrer, som på hver deres måde har skabt historie og forandringer, mødes i Miami i forbindelse med Alis boksekamp mod Sonny Liston i 1964. Det, som i hvert fald tre af dem tror skal være en drukfest, udvikler sig til en (ædru) samtale og en diskussion om race, religion, identitet og ambitioner.

Filmen fik premiere på filmfestivalen i Venedig sidste år og skulle siden have haft almindelig biografpremiere. Amazon købte rettighederne til at vise filmen, som anmelderne har kastet et utal af roser efter – særligt Leslie Odom Jr., der spiller Sam Cooke i filmen.

Tilgængelig på Amazon Prime.

Pieces of a woman

Vanessa Kirbys præstation i ‘Pieces of a Woman’ har allerede imponeret anmelderne. “Alene de første 28 minutter af filmen er nok til at give hende en Oscar,” skrev én om dramaets heftige første halve time, hvor man skriger, kæmper og rystes i sympati med Kirbys fødende Martha. Det er en af de film, man lige skal tage tilløb til, for der er ikke meget ‘feelgood’ over den. Martha mister sit barn, og martret af sorg kaster hun sig ud i et retsopgør mod den uerfarne jordemor, som var med til fødslen.

Det koster på alle parametre – også forholdet til manden, Sean (Shia LaBeouf). Til gengæld bliver både handlingen og skuespilpræstationerne siddende længe i én. Shia LaBeouf var egentlig også udset som priskandidat fra filmselskabets side, men efter den kontroversielle skuespiller blev anklaget for grov vold – både fysisk og psykisk – af sin tidligere kæreste, sangerinden FKA Twigs, droppede selskabet hans kandidatur.

Tilgængelig på Netflix.

Læs også: 6 serier, som får nye sæsosner i 2021

3 serier, du skal se i marts

The Flight Attendant

Kaley Cuoco har en stor stjerne i USA, hvor hun har vundet et hav af priser for rollen som Penny i den populære komedieserie ‘The Big Bang Theory’, som aldrig rigtig har fået fat i seerne herhjemme. Nu har hun chancen for at føje priser til kaminhylden med HBO’s komediedrama ‘The Flight Attendant’. Her spiller hun stewardessen Cassie, som er lidt af en festabe.

Mænd er der masser af – det er bare ikke altid, Cassie kan huske dem dagen derpå. På en rejse til Thailand flirter hun med den flotte passager Alex (hollandske Michiel Huisman, som du måske kender som Daario Naharis fra ‘Game of Thrones’), og i Bangkok tilbringer de en hed – og meget våd – aften sammen. Men da Cassie vågner næste morgen, har Alex fået skåret halsen over. Hans hotelværelse er ét stort rod, og der er blod og smadret glasover det hele.

Cassie husker intet, og i ren panik forlader hun hotellet og møder op på job i lufthavnen. Men hvorfor har Cassie blod under neglene? Hvorfor stirrer en af passagererne i flyet sådan på hende? Og når hun mon hjem til den planlagte aftale med sin bror og hans unger?

Første sæson er tilgængelig på HBO.

Ozark

Har du endnu ikke set ‘Ozark’, er det nu, du skal hoppe med, så du har set de tre formidable sæsoner, når den fjerde og sidste lander senere på året. Serien, der har vundet tre emmyer, har Jason Bateman og Laura Linney i rollerne som ægteparret Martin og Wendy Byrde, som lever et tilsyneladende traditionelt liv i New York med deres to børn. Det viser sig dog meget hurtigt, at intet er, som det ser ud, under den pæne kernefamiliefacade.

Martin og hans partner hvidvasker penge for et mexicansk narkokartel, og da det kommer frem, at partneren har snydt narkobosserne for otte millioner dollar, tvinges Martin til at hive sin familie op med rode og flytte til Ozark-bjergene i Missouri. Her fortsætter han sine lyssky forretninger, og det viser sig hurtigt, at den pæne ‘soccer mom’ Wendy har både smag og talent for dén verden.

Tre sæsoner er tilgængelige på Netflix.

Schitt's Creek

Familien Rose er blevet taget godt og grundigt ved næsen. Deres såkaldte businessmanager har ‘glemt’ at betale skat af deres mange millioner, og en dag banker politiet på døren til deres palæ og beslaglægger både dét og alle deres ejendele. Det eneste, de får lov til at beholde, er en lille bonderøvsflække med det sigende navn Schitt’s Creek, som farmand Johnny engang købte som en joke. Så det er her, familien slår sig ned for at begynde forfra.

Det er dog svært at lægge millionærmanererne fra sig for både den velplejede, diamantfunklende mor Moira og de to voksne – men stadig snotforkælede – børn, Alexis og David, der gang på gang kommer i clinch med indbyggerne i Schitt’s Creek. Serien har vundet et hav af priser i USA. Hovedrolle-firkløveret ryddede bordet ved sidste års Emmy-uddeling, og mon ikke der også er blevet uddelt et par Golden Globes til holdet (efter redaktionens slutning).

Alle seks sæsoner kan ses på C More.

Læs også: Alt du skal vide om ’The Handmaid’s Tale’ sæson 4

Læs mere om: