WEEKEND

6 tv-serier og film, du skal se i februar

Det meste underholdning foregår desværre stadig foran skærmen derhjemme, men det kan heldigvis også være hyggeligt med hjemmebio. IN har samlet 6 tv-serier og film, som du skal se derhjemme under dynen i februar.

Så blev det februar, og det meste underholdning må desværre stadig nydes derhjemme.

Heldigvis er der masser af god underholdning til din hjemmebio - du kan bl.a. komme til Mars med Sean Penn, til Louisiana med Justin Timberlake – og så kan du blive klogere på det unikke popfænomen Billie Eilish i en spritny dokumentar.

LÆS OGSÅ: Årtiets 10 værste film

Se med herunder, hvor IN har samlet 6 tv-serie og film, som du skal se i februar.

6 TV-SERIER OG FILM, DU SKAL SE I FEBRUAR

FILM: MALCOLM & MARIE

To af Hollywoods mest efterspurgte skuespillere lige nu spiller hovedrollerne i Netflix’ romantiske kammerspil, “Malcolm & Marie”. John David Washington, som for nylig kunne opleves i ‘Tenet’, og Zendaya, der bliver ved med at imponere i serien ‘Euphoria’, spiller et par, som i løbet af en aften får endevendt deres forhold. Malcolm er filminstruktør, og han og hans kone, Marie, har netop været til gallapremiere på hans nyeste film. Hjemme venter de oppe på avisernes anmeldelser, men aftenen udvikler sig i stedet til en udforskning af deres forhold og de hemmeligheder, de hver især skjuler for hinanden. Sam Levinson, som også står bag ‘Euphoria’, har instrueret filmen, der også en hyldest til.

Premiere på Netflix 5. februar.

FILM: BILLIE EILISH - THE WORLD’S A LITTLE BLURRY

Som kun 15-årig bragede Billie Eilish i 2017 igennem i musikbranchen med nummeret ‘Ocean Eyes’ og siden debutalbummet ‘When We All Fall Asleep, Where Do We Go?’ fra 2019. Den amerikanske sangerinde er helt sin egen, både musikalsk, som menneske og som kunstner, hvor hun kræver ret til at være anderledes end den gængse popstjerne. R.J. Cutler, som tidligere har lavet bl.a. ‘The September Issue’ om Vogue og Anna Wintour, har fået lov til at komme helt tæt på Billie Eilish og hendes showbiz-familie i en ny dokumentarfilm om sangerindens vej til stjernerne. En musikalsk ‘coming of age’-story, kalder han selv The World’s A Little Blurry’, og titlen beskriver meget godt, hvordan hun selv har det og har haft det med den hurtige himmelflugt.

Premiere på Apple TV+ 26. februar.

LÆS OGSÅ: 12 lærerige dokumentarer, du må se

FILM: PALMER

Det er efterhånden noget tid siden, man har set noget til Justin Timberlake, men nu er popcharmøren, som også kan spille skuespil, tilbage i dramaet ‘Palmer’. Her spiller han Eddie, som efter 12 år bag tremmer vender hjem til Louisiana og flytter ind hos sin bedstemor Vivian (June Squibb), som han også er opvokset hos. Han er fast besluttet på at skabe et nyt liv for sig selv, men det er svært, når alle ved, hvem han er. Umiddelbart bliver hans liv ikke lettere, da naboen Shelly (Juno Temple) går på heftig druk og efterlader sin syvårige søn Sam hos Eddie. Men måske er et barn og den nysgerrighed og uskyldighed, det har med sig, netop vejen til det liv, Eddie drømmer om?

Tilgængelig på Apple TV+

FILM: KØD & BLOD

Anmelderne var helt oppe og ringe over Jeanette Nordahls ‘Kød & blod’, da den fik biografpremiere i foråret 2020. Men coronanedlukningen af biograferne gjorde livet barsk for filmen, som derfor blev set af meget færre danskere end forventet. Nu kan du opleve Sidse Babett Knudsen som det barske, men omsorgsfulde overhoved i en forbryderfamilie – endda helt gratis – på Filmstriben. Teenageren Ida (Sandra Guldberg Kampp) flytter ind hos sin tante og tre ældre fætre, da hendes mor dør i en bilulykke. Der bliver taget godt imod hende, men hun opdager hurtigt, at familielivet er anderledes – og ikke altid helt fint i kanten – i det nye hjem.

Kommer på Filmstriben i februar.

FILM & SERIER: STAR PÅ DISNEY

Der er nok mange voksne, som allerede kigger med, når børnene zapper ind på Disney+ og nyder Disney-klassikere, komedieserier og actionbrag. Men nu gør streamingtjenesten det helt legalt for de myndige at være med. Fra 23. februar bliver Disney+ udvidet med et helt nyt voksenunivers med navnet Star. Streaminggiganten har holdt kortene tæt ind til kroppen, når det gælder konkret indhold på den danske udgave af Star, men der vil være både film og serier, som henvender sig til forældrene mere end ungerne.

Star lanceres 23. februar på Disney+.

LÆS OGSÅ: 20 film, der definerede 90'erne

SERIE: THE FIRST

Rumfart og astronauter er alle vegne i populærkulturen lige nu, bl.a. serien ‘Away’ og filmen ‘The Midnight Sky’. Og nu er selveste Sean Penn også klar til en tur ud i rummet. I serien ‘The First’, som udspiller sig i år 2033, spiller den dobbelte Oscar-vinder Tom, som leder en gruppe astronauter mod at blive de første mennesker på Mars. Det kræver masser af forberedelse og dedikation, og Tom splittes mellem ambitionerne og ansvarsfølelsen over for sin voksne datter, som slås med misbrugsproblemer. Beau Willimon, som lavede ‘House of Cards’, står bag ‘The First’, og Natasha McElhone, som du kender fra ‘Californication’, spiller rollen som Toms chef, Laz, der leder det private rumfartsselskab, som gerne vil sende mennesker til Mars.

Premiere på C More 9. februar.

Læs mere om: