WEEKEND

7 ting, du kan opleve i juni

Uanset om du er til haute couture, kvindelige superhelte eller … Mumitrolde, er der masser af begivenheder at se frem til i juni måned.

Juni måned venter lige rundt om hjørnet, og heldigvis er der en masse at se frem til. Her får du IN's guide til biografpremierer, Netflix-maratoner, interessante udstillinger og alt det indimellem.

7 ting, du kan opleve i juni:

1. juni: Wonder Woman

Det vrimler ikke ligefrem med kvindelige superhelte i biografen, men nu er hun her – Wonder Woman. Gal Gadot spiller titelrollen i filmen, som også har bl.a. danske Connie Nielsen, Robin Wright og Chris Pine på rollelisten.

9. juni: Orange is the New Black, sæson 5

Trykker Daya på aftrækkeren? Kan Piper og Alex ‘stay out of trouble’, som de havde aftalt? Få svaret, når de hårdkogte kvinder fra Litchfield-fængslet vender tilbage i femte sæson af Netflix-succesen ’Orange is the New Black’.

LÆS OGSÅ: Ann Linds bedste tips til juni-underholdning

10. juni: Tove Jansson på Gl. Strand

Mumitrolde på museum? Ja – og meget mere. For Tove Jansson, som står bag de elskede figurer, var en alsidig kunstner, som både tegnede, malede og fotograferede. Hendes værker kan opleves frem til 3. september på Kunstforeningen Gl. Strand i København.

10. juni: Dronning Margrethe & prins Henrik fejrer guldbryllup

Det er så yndigt at følges ad … Og i år har det danske regentpar været gift i 50 år. Den runde dag bliver fejret under private forhold, har dronningen ladet vide, så der er ikke udsigt til karetture eller balkonvinken i denne omgang, men vi kipper nu alligevel med flaget.

16. juni: Erik Mortensen på museum

Afdøde Erik Mortensen er nok den dansker, der har spillet den allerstørste rolle i international mode. Han var i en årrække chefdesigner hos franske Balmain, og det er bl.a. hans kreationer fra den tid, der udstilles på Designmuseum Danmark under overskriften ’I am Black Velvet’ frem til 31. januar 2018.

17. juni: Marina Abramovic på Louisiana

Aktivist, provokatør, feminist, performancekunstner … Jødisk-serbiske Marina Abramovic er det hele, og det er lidt af et scoop, at Louisiana i Humlebæk har fået hendes værker til Danmark. Oplev udstillingen til 22. oktober.

20. juni: Hurra for Nicole Kidman

En af Hollywoods dygtigste damer fylder rundt. Nicole Kidman bliver 50, og du kan passende fejre den australske stjerne med et (gen)kig på nogle af hendes bedste film – vi anbefaler ’Moulin Rouge’ og ’The Hours’ – eller den vanedannende og neglebidende spændende miniserie ’Big Little Lies’, som du kan finde på HBO. Og så kan du i øvrigt glæde dig til, hun dukker op i biografen i ’Beguiled’, som netop har indbragt Sofia Coppola en instruktør-pris på filmfestivalen i Cannes.

Psst... I juni kan du også opleve bogmessen Lille Bogdag den 3.-4. juni i Den Frie Udstilling ved Østerport, Heartland Festival den 2.-4. juni ved Egeskov Slot og Northside Festival den 9.-11. juni i Aarhus.

LÆS OGSÅ: Husk fars dag den 5. juni - her er vores gaveideer

Læs mere om: