WEEKEND

8 bøger, som kan holde dig ved selskab denne vinter

IN guider dig til 8 af vinterens bedste bøger. Fra Barack Obamas biografi til Ida Jessens kærlighedsroman og Katrine Engbergs fængende krimiserie.

Den kolde vintertid kalder på hjemlig hygge, og hvad er bedre end at kunne pakke sig ind i et varmt tæppe og læse en spændende bog?

Hvis du står og mangler inspiration til hvilken bog, der skal være din næste læseoplevelse har IN samlet 8 bøger, som du kan forkæle dig selv med denne vinter. 

Blandt bøgerne kan du finde alt fra Ida Jessens roman om krig og kærlighed til Barack Obamas biografi om at være præsident i Det Hvide Hus.

8 bøger, som kan holde dig ved selskab denne vinter 

'Alt det jeg aldrig fortalte dig' af Celeste Ng

Den amerikanske forfatter Celeste Ng, som tidligere har vundet store priser for sine bøger, udgav i sommeren 2020 sin debutroman 'Alt det jeg aldrig fortalte dig'. Romanen handler om et psykologisk drama med afsæt i en familietragedie, som omhandler den 16-årige Lydia og hendes forældre James og Marilyn Lee. Bogen fokuserer desuden på det, at være en del af et tavst mindretal og kredser om emner som kærlighed og løgne.

Celeste Ng, Alt det jeg aldrig fortalte dig, 249 kr.

’Håbets rejsende’ af Isabel Allende

'Håbets rejsende' er baseret på en sand historie om spanieren Victor Pey, der måtte flygte fra Francos fascisme i 1930’erne. Isabel Allende mødte ham, da de begge var i politisk eksil i Venezuela i 1973, og bogen følger Victors flugt fra Barcelona i 1938. Victor indgår et fornuftsægteskab med den gravide svigerinde Roser og rejser som flygtning ombord på digteren Pablo Nerudas skib og lander i Chile uden nogen ejendele. Romanen er en storslået historisk fortælling med tungtvejende tematik, og dens indsigt i flygtningens komplekse tilhørsforhold er yderst aktuelt.

Isabel Allende, Håbets rejsende, oversat af Lise Rifbjerg, Hr. Ferdinand, 300 kr.

'Morgenstjernen’ af Karl Ove Knausgård 

Romanen ‘Morgenstjernen’ udspiller sig over to skæbnesvangre dage i august. Her følger vi ni forskellige menneskers liv, bl.a. litteraturprofessoren Arne, der er sammen med sin kunstnerhustru og deres børn bor i et landligt feriehus, mens vennen Eigil fletter sig ind i familiens liv. Et andet sted i Norge er præsten Kathrine på vej hjem fra et seminar, da hun følger en indskydelse og tager på hotel i stedet for hjem til familien. Imens er en gigantisk stjerne dukket op på augusthimlen, og stjernen fremstår forskelligt for alle karaktererne. Livet går videre, men er ikke helt som før. 

Karl Ove Knausgård, Morgenstjernen, Oversat af Sara Koch, Lindhardt og Ringhof, 350 kr.

LÆS OGSÅ: Rejselysten? Her er 9 bøger, der tager dig ud i verden 

'Et forjættet land’ af Barack Obama

I den 896-siders biografi 'Et forjættet land' beskriver Barack Obama sine erindringer om tiden i Det Hvide Hus. 

- Jeg har prøvet at give en ærlig beskrivelse af min præsidentkampagne og mine år i embedet samt de nøglebegivenheder og personer, der var med til at forme det. Herudover giver jeg min vurdering af, hvad jeg gjorde rigtigt, og hvilke fejltagelser jeg begik samt de politiske, økonomiske og kulturelle kræfter, som jeg dengang måtte håndtere – og som vi stadig kæmper med. Jeg har også prøvet at give læserne en fornemmelse af den personlige rejse, som Michelle og jeg var på i de år med både højdepunkter og nedture, fortæller Barack Obama i forbindelse med biografien. 

Barack Obama, Et forjættet land, Lindhardt og Ringhof, 350 kr.

'Arabica' af Puk Damsgård

I Puk Damsgårds biografi 'Arabica' følger man hendes livserindringer fra et liv i Mellemøsten, som i mange år har været hendes 'andet' hjem i forbindelse med arbejdet som korrespondent. Bogen handler særligt om en yemenitisk kvinde, som Puk har mødt på sin vej, og kommer rundt om emner som venskab og kulturforskelle.

Puk Damsgård, Arabica, Politikens forlag, 250 kr.

’Kaptajnen og Ann Barbara’ af Ida Jessen

‘Kaptajnen og Ann Barbara’ foregår i 1754 og åbner med naturbeskrivelser fra den øde jyske hede. Her kommer en vogn kørende, hvor den tyske kaptajn Ludwig von Kahlen sidder, og han er kommet til det vestjyske for at bevise, at man kan opdyrke den tørre hede. Det modsætter en brutal godsejer sig imidlertid, for han mener, han er den retmæssige ejer af heden. En dag dukker den mystiske Ann Barbara så op og bliver kaptajnens allierede og elskede. ‘Kaptajnen og Ann Barbara’ er langt mere dramatisk, end vi kender Ida Jessen, men samtidig er romanen også klassisk for forfatteren, idet det er en historie om mennesker i kamp mod naturkræfterne – om stor kærlighed og sorg.

 

Ida Jessen, Kaptajnen og Ann Barbara, Gyldendal, 250 kr.

’Isola’ af Katrine Engberg

Katrine Engberg har netop udgivet sin femte bog 'Isola' i krimiserien, der omhandler politi-makkerparret Anette Werner og Jeppe Kørner. Bogen kredser om emnet ensomhed, noget Katrine Engberg selv beskriver som en evig følgesvend i sit liv. 'Isola' er afslutningen på krimiserien, der ellers består af 'Krokodillevogteren', 'Blodmåne', 'Glasvinge' og 'Vådeskud'. 

 

Katrine Engberg, Isola, Alpha, 199 kr.

LÆS OGSÅ: 4 bøger du skal læse ifølge Katrine Engberg

'Fra blokken' af Jonas T. Bengtsson

I ‘Fra blokken’ befinder vi os i et socialt belastet område, da Danny, en voldelig kriminel, bliver løsladt efter et bandeopgør i fængslet, hvor han tager ud for at besøge barndomsvennen Malik. Malik er forsvundet, og Danny går derfor til den fælles ven Christian. Alle tre er vokset op i et hårdt område af Nordvest, men er gået forskellige veje. Christian er blevet politimand og familiefar i Kastrup, men han har svært ved at hjælpe Danny inden for lovens rammer, så Danny tager forsvindingssagen i egen hånd. 

Jonas T. Bengtsson, Fra blokken, Politikens Forlag, 300 kr.

 

Læs mere om: