WEEKEND

8 film og tv-serier, der kommer på Netflix i maj

Biograferne åbner igen, men inden du sætter dig i de bløde biografsæder, er der faktisk masser af nyheder på Netflix i denne måned. Ved du ikke, hvad du skal se endnu, har vi her samlet 8 film og tv-serier, der alle kan ses i løbet af maj.

Pandemien forstyrrer stadig verden og vores hverdag, hvorfor nye film og tv-serier til dagene hjemme aldrig har været mere velkomne.

Er du løbet tør for ideer i forhold til, hvilken film eller tv-serie, du skal kaste dig over næste gang, så kan det være, at vi kan hjælpe dig en smule på vej.

Netflix har nemlig fået en del nye film samt tv-serier, som alle har premiere i denne måned, og de inkluderer blandt andet en psykoligsk thriller med Amy Adams og Julianne Moore, Quentin Tarantinos syvende film samt en ny miniserie, der fortæller om et helt særligt modeikon.

Læs også: Ny funktion på Netflix, gør det lettere for dig at finde en film eller serie

Vi guider dig her til, hvilke film og tv-serier du har mulighed for at se i maj.

8 film og tv-serier, der får premiere på Netflix i maj

Fire film

Midsommar

’Midsommar’ (2019) har Florence Pugh i hovedrollen, som den traumatiserede psykologistuderende Dani. Filmen følger Dani og hendes kæreste samt et par venner, der alle rejser til Sverige for at fejre årets længste dag, Midsommar.

Det er dog langt fra en idyllisk og smuk oplevelse for Dani, da der pludselig opstår rendyrket ondskab og okkult myticisme.

Filmen kan ses på Netflix fra 1. maj

The Woman in the Window

Amy Adams har hovedrollen i den psykologiske thriller ’The Woman in the Window’ (2021), hvor hun spiller en agorafob børnepsykolog, der bliver besat af at observere naboerne.

Hun er pludselig vidne til en brutal forbrydelse, som hun ser fra sit vindue, og som hun derefter forsøger at opklare. 

Filmen kan ses på Netflix fra 14.maj

Fifty Shades of Grey

Den uskyldige litteraturstuderende Anastasia Steel indleder et forhold til den unge forretningsmand Christian Grey i det erotisk-romantiske drama ‘Fifty Shades of Grey’ (2015). Forholdet udvikler sig dog til noget uforventeligt, hvorfor Anastasia overskrider flere af sine grænser.

Filmen kan ses på Netflix fra 16. maj

Once Upon a Time in Hollywood

Leonardo DiCaprio spiller hovedrollen som Rick Dalton i Quentin Tarantinos syvende film ‘Once Upon a Time in Hollywood’ (2019). Filmen foregår i Hollywood i 1969, hvor Rick Dalton ikke er tilfreds med sin nuværende karrie.

Filmens yderligere cast består bl.a. af Brad Pitt i rollen som Ricks stuntman, Cliff Booth, og Margot Robbie som skuespillerinden Sharon Tate.

Filmen kan ses på Netflix fra 27. maj

Læs også: Tre kvindelige spioner, der har inspireret til film

Fire tv-serier

Selena: The series – sæson 2

’Selena: The series’ portrætterer sangerinden Selena Quintanaillas liv, siden hun fra barns ben opdagede sin passion for sang.

Første sæson slutter i år 1990, hvor hun udgiver albummet ’Ven Conmingo’, hvorfor anden sæson sandsynligvis indeholder udgivelsen af Selenas første engelske album.

Anden sæson af serien kan ses på Netflix fra 4. maj

Halston

Designeren, der skabte et imperium, definerede en æra og ændrede den amerikanske mode. Ewan McGregor spiller designeren Roy Halston i serien om, hvordan den amerikanske modedesigner stormede mod berømmelse, før hans liv løb af sporet som følge af afhængighed.

Serien kan ses på Netflix fra 14. maj

Special – sæson 2

Serien ’Special’ fortæller historien om den unge homoseksuelle Ryan Hayes, der har en mild form for cerebral parese/spastisk lammelse. Ryan bryder i serien ud af sin isolerede eksistens i håbet om, at finde dét liv, han altid har ønsket sig.

Anden sæson af serien kan ses på Netflix fra 20. maj

Lucifer – sæson 5b

Da Lucifer, helvedes herre, flytter til Los Angeles, åbner en natklub og begynder at arbejde sammen med kriminalbetjenten Chloe Decker, bryder helvede bogstaveligtalt løs. Lucifer bliver derfor nødt til at tage et svært valg; vil han blive hos din partner Chloe eller tage tilbage til helvede. 

Femte sæson af serien kan ses på Netflix fra 28. maj

Læs også: Fire film, du skal se når biograferne åbner 

Læs mere om: