WEEKEND

Amanda Gormans nye bog har ét klart budskab til amerikanerne

Hun tog verden med storm, da hun som den yngste nogensinde læste sit digt op til præsidentsindsættelsen tilbage i januar. Nu er Amanda Gorman aktuel med sin første bog.

Amanda Gorman er med sine blot 23 år allerede en anerkendt amerikansk digter. Hun fik sit store gennembrud, da hun reciterede sit digt ’The Hill We Climb’ ved indvielsen af Joe Biden den 20. januar 2021.

Digtet skrev hun i ugerne efter det stormfulde amerikanske præsidentvalg med flere referencer til angrebet på Kongressen i Washington, D.C. den 6. januar 2021. 

Amanda Gorman skrev digtet for at forene en splittet amerikansk nation ved at skabe håb og kræve samarbejde.

’The Hill We Climb’ er efterfølgende gået over i historien, fordi det med sit klare budskab viste verden, at ord kan samle og løfte os og kaste perspektiv, når vi har brug for det.

Læs også: Amanda Gorman stjal showet (igen) til Super Bowl

Amanda Gorman tiltrak voldsom meget opmærksomhed sig under sin optræden, især på de sociale medier, hvor hendes kommende bøger allerede topper verdens bestseller-lister. 

Nu er hendes første bog på gaden, hvis titel er digtet fra præsidentindsættelsen; ’The Hill We Climb’. 

’The Hill We Climb’, med den danske titel ’Bjerget vi bestiger – et digt i vores tid’, er et digt om nutidens USA og de udfordringer landet har med ulighed, diskriminiation og fattigdom.

Bogen findes i både en dansk og engelsk version og har forord af Oprah Winfrey.

Bogen kan købes HER

 

Læs mere om:
bog